• Punker
    "A sorozat negyvenedik évfordulója alkalmából több mint ezer tárgyat árvereznek el 2006 október 5-7-én New York-ban. A kikiáltási tárgyakat a CBS televíziós csatorna és a Paramount filmstúdió bocsátotta a Christie's aukciós ház rendelkezésére, mind a hat Star Trek tévésorozatból és a tíz mozifilmből.
    Cathy Elkies, az aukciós ház különleges gyűjteményeinek igazgatója szabadon válogathatott a Star Trek összes díszletéből és jelmezéből.

Tényleg lehetővé tették, hogy bemenjünk a stúdió raktáraiba, és összeállítsunk egy olyan kollekciót, ami a sorozat egész történetét elmeséli - mondta. - Amikor beléptem, az jutott eszembe: "Te jó Ég, ez kell nekem".

A megszerezhető emléktárgyak közé tartozik egy pár fézer-fegyver és az Enterprise-csillaghajó apró részletekig kidolgozott makettje, amelyet a Star Trek 6: Az ismeretlen tartomány című filmben használtak a vizuális effektusokhoz. A rajongók emellett licitálhatnak Spock, Uhura és Picard kapitány jelmezeire is.

A legértékesebb kikiáltási tárgy Kirk kapitány székének másolata, amelyet a Deep Space Nine sorozat számára készítettek 1996-ban. A szék az Idő-zavar epizódban szerepelt, becsült értéke 15 ezer dollár (több mint 3 millió forint)."