-
_Vegeta_ #5732 Nehany evvel ezelottig sajnos nekem is teljesen kimaradt es nemtudtam mit veszitettem. Szerencsere hamar potolasra kerult nallam a dolog. Szoval a lenyeg szerintem a legjobb az hogyha kiadasuk alapjan nezed tehat:
1.tos
2.tng
3.ds9
4.voy
5.ent
itt most sokan ellent fognak nekem mondani, hogy inkabb kronologiai sorrenbe nezd tehat:
1.ent
2.tos
3.tng
4.ds9
5.voy
de hidd el nem lesz ugyanaz. Ha az enttel kezded megszokod azt a szinvonalat ami mostanaban divatos, viszont ha tossal kezded hamar rajossz mitol is jo a startrek. :) Megjegyzem lehet nem fog tetszeni a tos, mivel nagyon nagyon regi, akkoriban mashogy gondolkodtak az emberek. Ha ez az eshetoseg fordulna elo szerintem probalkozz a tngvel, mert abban tutko nem fox csalodni. :)
A mozikat egeszen nyugodtan nezheted a sorozatok utan. Sokkal nagyobb elmeny megszokott arcokat viszontlatni egy filmben mint magaban a filmben megismerni. (Sajat tapasztalat, mivel a startrek nallam a first contact c. filmmel kezdodott sajnos. :) )
Kis tajekoztatas a sorozatokrol. (Amennyit en tudok legalabbis. :))
Tos
Eredeti Roddenberry alkotas, gyonyoru eszmek az akkori vilaghoz. Igazabol egy egyszeru semat kovetnek a reszek, tehat: bevezetes-bonyodalom-megoldas.
Tng
Az eredeti Roddenberry filozofia/eszmek kicsit felturbositott valtozata. Az egeszet hozzaigazitottak az akkori korhoz es zsenialisan. A reszek ugyanazt a semat kovetik amit a tos is, annyi kulonbseggel hogy minden resznek megvan a maga komoly tanulsaga. (szemely szerint a legjobb scifi sorozat reszek a tngben vannak) Datan pedig rengeteget lehet mosolyogni, hatmég amikor feltunik Q. :)
ds9
B5 vetelytars, ha erted mire gondolok. Koncepcio teljesen ugyanaz mint a b5nel, kulonbseg az hogy nem a sztorit helyezi eloterbe, mint a b5 hanem magat az eszmelyiseget. (ahogy en vettem eszre.) Jellemzoen tobb a humor benne mint az elozoekben. :) Mivel nem jarjak az urt hanem egy urallomason zajlanak az esemenyek egesz uj koncepcio az egesz.
voy
Meg tobb humor. :) Sema meg mindig ugyanaz ami a startreknel elengedhetetlen. Viszont itt nem jarjak az urt, hanem igyekeznek hazafele. Meg nem neztem ensem vegig nem nyilatkozok ezert. :)
ent
Nagyon sokat nemtudok mondani, mert jois meg nemis. Elso 2 evadban probaltak kovetni az eredeti startrek gondolkodasmodot, de sajnos nagyon keves tanulsagos resz kerult bele. 3. szezonba ezert valtottak es a divatossa valt osszefuggo sztori kerult eloterbe. Sokak szerint pont ezert itt a forumon, ez a legjobb startrek sorozat, szerintem ez szegenysegi index hogy mar nemtudnak tobb sztorit kitalalni igy egy egesz evadot meg 1db sztori. Raadasul annyira nem is izgalmas vsz. A 4. szezon szerintem a legjobb szezonja az entnek (asszem ezzel 1dul is vagyok) az uttcso 4-5reszt toltak el mindossze. :)