11588
  • mrzed001
    Az a vicces, hogy engem pölö épp a DS9-al lehetne eltántorítani, vagy az utolsó 2 mozifilmmel
    Sőt, éppen hogy a TOS részek vezetik a tetszési indexet, bár grafikailag bugyuták, de ezt ellensúlyozandó humorosak és kivállók a színészek.
    Szóval ha én ma kezdeném nézni, TOS, majd mozifilmek (gyengébbeknek első mozifilm, majd TOS)
  • Cat #5738
    kérdés érdekli e a star trek fejlődése, vagy csak simán szórakozni akar...

(analógia: van animeben egy sci-fi saga, nagyrobotokkal meg minden (macross). Cirka tucatnyi sorozatból áll, '70-es évek vége táján indult és még ma is élő világ, azaz készülnek újabb sorozatok. Mivel megnéztem két viszonylag frisset, gondoltam elkezdem előlről - a 20 évvel ezelőtti részek akkora csalodások voltak, hogy kettőt megnéztem, és letöröltem. 7Szerintem nála is ez lenne a TOSt elnézve.)

legyetek kicsit realistábbak, ne akarjátok elijeszteni.
  • hzsolt
    Kronológiai sorrendben a ds9 és a voy nem fordítva van, legalább egy időben?
  • mrzed001
    Hát, sztem is az első mozifilmmel kellene kezdenie ha csak érdeklődő.
    Viszont ha eltökélt hogy megnézi a Star Treket, akkor MINDENKÉPPEN a megjelenés sorrendjét ajánlom neki!
    Tehát TOS, mozifilmek 1-6, TNG, film 7, DS9, Voyager, film 8-10, Ent
    Ez a sorrend már csak azért is fontos, mert pölö a film 8 a zseniális First Contact volt ugyebár, ami nélkül az Ent nem igazán érthető.
    Valamint így lehet igazán nyomonkövetni magának a Star Treknek a fejlődését is (pölö TNG a film 6 - Az ismeretlen tartomány- után úgy hatott, mintha az is mozifilm lenne, mert iszonyat emelkedett a minőség)
  • _Vegeta_
    Ebben igazad van. Velem van a baj, hogy tul pozitivan alltam a dologhoz megpedig ugy hogy tuti tetszeni fog neki. :)
    Viszont ha mozi.. tudom tudom elfoglt vagyok, de akkoris a first contact. :))
  • Cat #5734
    egyáltalán azt kéne tudnia hogy érdekli-e az egész világ, és ezt egy két orás mozifilmmel sokkal gyorsabban el tudja dönteni, mint ha véletlenszerüen kiválaszt egy részt a több százból.
  • Cat #5733
    szerintem nézz meg 1-2-3 mozifilmet, utána dönts, hogy bele akarsz e vágni a százegynéhány részes sorozatokba.

Ha mégis ez utóbbit tennéd, én a TOSt hanyagolnám, és az ENTet is biztosan. Egyszerüen nem jó kezdésnek. DS9et nem szeretem (magánvélemény, sokan nem értenek egyet vele), szóval én is a TNGt ajánlanám, utána a VOY-t. Előbbi vérbeli star trek, ha abból megnézel féltucat részt és nem tetszik, az egész világ nem fog, ez biztos. A VOY pedig egy gyöngyszem, egyedi megoldások vannak benne, de nem jó ismerkedésre.
  • _Vegeta_
    Nehany evvel ezelottig sajnos nekem is teljesen kimaradt es nemtudtam mit veszitettem. Szerencsere hamar potolasra kerult nallam a dolog. Szoval a lenyeg szerintem a legjobb az hogyha kiadasuk alapjan nezed tehat:
    1.tos
    2.tng
    3.ds9
    4.voy
    5.ent

itt most sokan ellent fognak nekem mondani, hogy inkabb kronologiai sorrenbe nezd tehat:
    1.ent
    2.tos
    3.tng
    4.ds9
    5.voy

de hidd el nem lesz ugyanaz. Ha az enttel kezded megszokod azt a szinvonalat ami mostanaban divatos, viszont ha tossal kezded hamar rajossz mitol is jo a startrek. :) Megjegyzem lehet nem fog tetszeni a tos, mivel nagyon nagyon regi, akkoriban mashogy gondolkodtak az emberek. Ha ez az eshetoseg fordulna elo szerintem probalkozz a tngvel, mert abban tutko nem fox csalodni. :)

A mozikat egeszen nyugodtan nezheted a sorozatok utan. Sokkal nagyobb elmeny megszokott arcokat viszontlatni egy filmben mint magaban a filmben megismerni. (Sajat tapasztalat, mivel a startrek nallam a first contact c. filmmel kezdodott sajnos. :) )

Kis tajekoztatas a sorozatokrol. (Amennyit en tudok legalabbis. :))

Tos
    Eredeti Roddenberry alkotas, gyonyoru eszmek az akkori vilaghoz. Igazabol egy egyszeru semat kovetnek a reszek, tehat: bevezetes-bonyodalom-megoldas.

Tng
    Az eredeti Roddenberry filozofia/eszmek kicsit felturbositott valtozata. Az egeszet hozzaigazitottak az akkori korhoz es zsenialisan. A reszek ugyanazt a semat kovetik amit a tos is, annyi kulonbseggel hogy minden resznek megvan a maga komoly tanulsaga. (szemely szerint a legjobb scifi sorozat reszek a tngben vannak) Datan pedig rengeteget lehet mosolyogni, hatmég amikor feltunik Q. :)

ds9
    B5 vetelytars, ha erted mire gondolok. Koncepcio teljesen ugyanaz mint a b5nel, kulonbseg az hogy nem a sztorit helyezi eloterbe, mint a b5 hanem magat az eszmelyiseget. (ahogy en vettem eszre.) Jellemzoen tobb a humor benne mint az elozoekben. :) Mivel nem jarjak az urt hanem egy urallomason zajlanak az esemenyek egesz uj koncepcio az egesz.

voy
    Meg tobb humor. :) Sema meg mindig ugyanaz ami a startreknel elengedhetetlen. Viszont itt nem jarjak az urt, hanem igyekeznek hazafele. Meg nem neztem ensem vegig nem nyilatkozok ezert. :)

ent
    Nagyon sokat nemtudok mondani, mert jois meg nemis. Elso 2 evadban probaltak kovetni az eredeti startrek gondolkodasmodot, de sajnos nagyon keves tanulsagos resz kerult bele. 3. szezonba ezert valtottak es a divatossa valt osszefuggo sztori kerult eloterbe. Sokak szerint pont ezert itt a forumon, ez a legjobb startrek sorozat, szerintem ez szegenysegi index hogy mar nemtudnak tobb sztorit kitalalni igy egy egesz evadot meg 1db sztori. Raadasul annyira nem is izgalmas vsz. A 4. szezon szerintem a legjobb szezonja az entnek (asszem ezzel 1dul is vagyok) az uttcso 4-5reszt toltak el mindossze. :)
  • PayaVP
    Stargateben, Bsgben, starwarsban otthon vagyok, de adna valaki egy kis (nagy), tájékoztatást h állhatnék neki ennek, ha meg akarom nézni az egészet és mivel érdemes kezdenem, stb. illetve h mit várhatok tőle... Sorry csak 19 vagyok, és eddig full kimaradt...
  • _Vegeta_
    Nekem epp most ds9 megy. :))
  • ihobpgf
    ja
  • mrzed001
    Most ment le kb harmadjára (negyedjére ?)
  • akyyy
    igen?
  • ihobpgf
    lesz még star trek a v3-on? most ment le a tng utolsó rész...
  • _Vegeta_
    eh. :D
  • akyyy
    ott van rajta a voyageren:D lelövi a kis vérpistikét:D nem fog ő itt büntipontozni:D
  • _Vegeta_
    Mival tuvokkal? Tok jo ez a gif. :D
  • akyyy

jön

• _Vegeta_
    eksönscifi .. vegulis. :D
  • mrzed001
    ne dramatizáljunk :P
    actionscifi :))

Galaxy Quest pedig akármilyen bugyutára is akarták fogni, elég tartalmas lett (az utolsó 10 perc pedig überpoén)
  • _Vegeta_
    Enis nagyon szeretem, de arrol beszelek hogy masok a kovetelmenyei egy vigjateknak es masok egy scifi "dramanak". :)
  • Monoton
    :DDDDDD legjobb! énis szeretem :D
  • Punker
    mi bajod a Galaxy Quest-tel? qrvajó vígjáték mindig megnézem ha adják :)
  • _Vegeta_
    #5707-#5713: Tisztaban vagyok vele, lenyegeben valoban nagy kulonbseg volt az atlag ent reszek es e-két epizód kozott, de valjuk be oszinten eleg otlettelen volt az egesz. Persze sokaknak tetszhet, mivel egy abszolut startrek ellentétet kaptunk, kuriozumot ha ugytetszik.

Cifu: Szerintem az osszes ent karaktert nagyon eltalaltak az "elf kiccsaj" nem kellett volna oda es minden rendben zajlott volna. :) Archer tokeletes elso kapitanynak, Reed és Trip is megalljak a helyuket. Sott az a bizonyos "Néger kormányos faszi"- idézet a feliratokhu ent topikjabol - kormányos is megfelelo volt csak szerintem egy kicsit tul Galaxy Quest-es lett tole az egesz. :)
  • Petko
    sorozatjunkie.freeblog.hu

Lost - Star Trek házasság
    írta: winnie

mikor: 2006. április 21. 21:58

Micsoda crossover lenne, mi? De nem erről van szó, hanem mindössze csak arról, hogy a Paramount Pictures újra életet kíván lehelni a mozis Star Trek franchise-ba és felkérte J.J. Abrams-t, az Alias és a Lost egyik készítőjét, hogy írja és rendezze meg a 2008-ban a mozikba kerülő 11. Star Trek mozifilmet. Abrams mellett két Lost-os tettestárs, Damon Lindelof és Bryan Burk is résztvenne a produkcióban.

A film várhatólag a korai Star Trek-es napokról fog szólni, leginkább egy bizonyos James T. Kirk és egy még bizonyosabb Mr. Spock kerül a középpontban, valamint az első találkozásuk a Csillagflotta Akadémián és az első közös küldetésük a világűrben.

Remélhetőleg Gene Roddenberry is elégedetten fogja nyugtázni a végeredményt.

Szvsz maximum fetreng a sírjában miután 91 óta halott. Másrészről én nem vagyok elragadtatva ettől, valahogy rettegek a gondolattol hogy Mission Impossible 3, Alias és egyéb C kat. "kisstílű" látványhajhász filmek rendezője kapja meg ezt.
  • Punker
    nem tudtok egy trek ftp-t ahonnan rendesen letudom mindet szedni sorban?
  • [NST]Cifu
    Szvsz nagyon szuper részek voltak, de tényleg az első volt a komolyabb. Egyfelől tökéletesen kicsavarta a ENT (illetve az egész Trek) "mindig korrekt és hősies" világát, görbe tükröt tartva elé. Másfelől volt egy jól kitalált története és utalás a TOS világára.

Harmadrészt nagyon jó volt látni az ENT karaktereket kifordulva magukból. Sose rajongtam Archer-ért, noha végülis nem lógott ki túlságosan a szerepéből a sorozatban. De a tükör-Archer az valami fergeteges volt, az egyik legjobb jelenet az első részben a kőkemény tájszólással elropogtatott "Bridge is yours, Captain." szövege. De a többiek is nagyon jól helytálltak, kezdve Trip életunt beszólásaitól T'Pol szinte érezhető gyűlöletéig a rendszer iránt (bár szvsz nem sikerült túl Vulkánosra, de sebaj, neki elnézzük).
  • Cat #5712
    mi ezen ilyen nevetséges?
  • Monoton
    bruhaha
  • Cat #5710
    sorry, antik ügy, marharég néztem, gondoltam legalább ebben a féltucat ember által olvasott topikban mindenki látta.
  • akyyy
    spoiler makrót ismered?
  • Cat #5708
    az első rész valóban jó volt, a második már kevésbé - végig a hajón lévő varánusszal szenvedtek.
  • mrzed001
    Nézd meg újra :P
    Az Ent rajongók nagyrésze (akivel eddig beszéltem) szupernek találta a 2 tüköruniverzumos részt :PP
  • _Vegeta_
    Mi volt benne a jo, otlettelen zagyvasag az egesz. Mindenki jatszon gonoszat, mert olyan még nemvolt. bah :P
  • mrzed001
    Igaz, fejet hajtok. Elfelejtettem Samuel Colt urat :)
  • mrzed001
    In the Mirror :))) Darkly :)))
    Na arra egy egész sorozatot lehetne építeni (bár maga az Ent is teljesen jó volt sztem, 3. évad és 4. évad vége piszokjóra sikeredett)
  • _Vegeta_
    Az egy nagyonnagy butasag lenne. :)
  • akyyy
    mégis sokan elégedtelenkednek hogy kirk fiatalkoráról fog szólni...
  • Cat #5701
    szerintem hiba lenne 2450 utáni időszakba menni, annyira távoli, és felesleges is. Nagyon technikaközpontúnak kellene lennie, sok a Trek rajongók számára is ismeretlen dologgal, és ez a világ nagyon nem arról szól hogy hogyan tegyünk meg dolgokat, hanem filozófálás arról, hogy megtegyük-e, illetve etikailag szabad-e megtenni.
  • akyyy
    pl a voyager hazatérése után mizu van a DS9-non. pl a borg arra akarterjeszkedni és leasszimilálja valamelyik űrállomást