• [NST]Cifu
    3x01 - The Xindi.
    Nekem tetszett, érezhetően még bemelegítés, és ugyanakkor jól tükrözi (akarva akaratlan), hogy az Enterprise legénysége sem tudja, pontosan hol is kezdjen neki a keresésnek.
    6/10

3x02 - Anomaly
    Nagyon Deja Vu érzés, a Trek sorozatokban már párszor feltünt klisék, amik kicsit lerontják az összképet. Archer az információk utáni éhségében végre komoly lépésekre szánja el magát, ami szimpatikus volt. No more mr. nice guy.
    6/10

3x03 - Extinction
    Érdekes. Nem mondom egyértelműen, hogy rossz, csakhát a szokásos klisé, miszerint a kapitány lemegy (a MACO-k dísznek vannak...), megfertőződik, jön a felfedezés, hogy talán mégse minden az, aminek látszik, közben jön egy vérengző faj a vérgőzős, brutális, de hatékony megoldással... Kicsit kevés, és talán nem pont a sorozatba illő rész, az tény.
    4/10

3x04 - Rajiin
    Elsőre bizony nem tetszett. Ez a szép-nő-ujja-köré-csavarja-a-kapitány-aztán-kihasználja-és-elárulja történet szintén klisészagú. De a történetbe igencsak beleillik, és nem lóg ki túlzottan a képből. Elmegy.
    5/10

3x05 - Impulse
    Később még több visszautalás lesz rá, így én is csak utólag értékelem ezt a részt. Maga a történet pöndörítése kicsit kiszámítható, de T'Pol kifordulása magából érdekes foltja a résznek. Erre is lesz még visszautalás. Ami fájt, az a "zombi-vulkániak" megvalósítása, ami nagyon fantáziátlan lett szerintem. Ezzel együtt azért nekem tetszett.
    8/10

3x06 - Exile
    A kevés Sato-központú ENT rész egyike. Az alaptörténet nekem kicsit nyálas, de azért van benne egy-két csavar, és elgondolkoztató rész. Sajnos a vége engem a Voyager epizódokra emlékeztetett, ahol hipp-hopp többezer fényévekkel dobta előre őket egy hatalmas erejű valami / egy ismeretlen hajó / Tom Paris macskája, akármi. Csak legyenek már közelebb a földhöz, na, mert sose jutnak haza a sorozat végére. Hát ez a rész is kicsit ilyen utóízű nekem. Hogy valami közelebb vigye őket a Xindihez, kellett valami töltelék történet. Így pedig már nem tetszik annyira....
    4/10

3x07 - The Shipment
    Végre találkoznak a Xindi fajal. Archer diplomata lesz, és fegyver helyett észérvekkel döngöl a földbe mindenkit. Nagyon sok újat mutató rész, sokat felfed az egész Xindi fajból és a közöttük feszülő ellentétekből. Már csak ezért is jó.
    7/10

Egyébként ha egy-két óra alatt nézel meg 6-7 részt, akkor te valami vágott verziót nézhetsz. ;)))