11588
-
#5211 Az ír, az igen, meg Dax1 (hú a Dax2-től forgott még a gyomrom)
És azért a doki is bár nyálas, de elég jól adja magát -
#5210 DS9 legjobb szereplői a nagyfülű kufárok + az ír ellenálló :) -
#5209 Nekem már ő is túl nyálas volt :p
-
#5208 Biza, és még a 4400-ban is játszik, ő az elmebajból felépült prof. Piszok jó színész :) -
#5207 Nog az egyik kedvencem volt -
#5206 Bazzeg, ilyen nincs. Jeffrey Combs lenne Shran az Andorian kapitány? Hogy nem tünt fel...
(gyk.: Jeffrey Combs = Weyoun (Vorta, DS9) = Liquidator Brunt (Ferengi, DS9) - pokoli jó színész, meg kell hagyni) -
#5205 Nézzük csak:
Egy minimális karakterjellem, lenyalt séróval és fél tonnányi önbizalommal. Lazán beszélget a kapitánnyal (vajon a többi, cirka 1000 emberből egyáltalán hány látja olykor-olykor Picardot?), Datával vagy LaForgeal, ért mindenhez, és mindenki szereti. Olyan eminens, hogy az már fáj. Oké, a TNG-be ez illik bele, de könyörgöm, lehet a gyerekszínészek terén is valamiféle elvárás. Ott van Nog a DS9-ból. Klasszisokkal többet nyújt minden téren. -
#5204 No nézzük, miért is jellemhiányos a TNG:
Picard: egynes jellem, hibák nélkül, igazi kitenyésztett díszpéldány, elsőosztályú kapitány, túl jó is (uncsi, de elfogadható)
Riker: tipikus kurafi, bár néha megcsillantja vezetői erényeit
Data: pinokkió, és nem több
Troy: jó bige, de elég gyenge színész. jellemre hát nemtom, de ez a vergődése Riker-rel, ez valami annndoríítóó.
Beverly Crusher: Talán a leginkább életszagú jellem
Wesley "akit mindenki utál" Crusher: gyerekzsenit játszani nem egyszerű, a probléma ott kezdődik, hogy az okos gyerek megkomolyodik amikor megért dolgokat, és nem ilyen bugyuta viháncoló nyikhaj lesz belőle
Worf: elfogadható, de néha túlspirázott
O'Brian: Talán a legjobb jellem (DS9 is eléggé ráépült)
Laforge: uncsi. Scotty piszok jól adta elő magát, de Laforge valahogy olyan semmi senki
Q: Na ő végre egy egyedi jellem (és a színész se semmi). Ő egy igazi habverő (azaz keverőgép). Spock vs Q-t hallgassátok egyszer végig, érdemes :))
Persze a jellemtelenség egyik oka pont az, hogy mindenkit a csillagflottánál 3-4 szinttel a mai morál és jellemek fölé helyeztek, így persze nem volt semmi játékterük (mindenki más meg alantas senki) -
_Vegeta_ #5203 Ezzel nem valaszoltad meg a kerdesem. A "nem szimpatikus" mar elfogadhato lenne, de az sem valasz a kerdesre. :)
Patkany? Mire alapozod ezt? Mit tett hogy patkany lett?
Tapsihapsi meg nemhiszem h beleillene a startrek kornyezetebe. -
#5202 mert egy kis patkány, tapsihapsi reálisabb szereplő lenne :) -
_Vegeta_ #5201 Csak egy kerdes otlik fel nekem ilyenkor. "miert utalja mindenki Wesley-t?" Ez egy irigysegi reflex vagy mi? -
_Vegeta_ #5200 Köbö egyezik a velemenyunk, nagyszeru. :)
Viszont a 303 rettenetes resz volt.. :|
Az uccso mondatot azert irtam h 1-2ora mulva folytatom az entinézést, de vegul felhagytam vele es csak 1reszt neztem meg. Szoval..
Na tobbi reszhez is hasonloan szeretnek irni. De most lefoglal a voyager meg a veszhelyzet. :)) -
Cat #5199 "kötelezők röviden" :D -
#5198 Téma a TNG cast, vala.
A TNG az akkori elvárásoknak megfelelően egy csupa szuperhumán csapat. Picard a következetes, bölcs és erős jellemű kapitány, Riker a tökéletes első tiszt, csak annyiban vonja mindig kérdőre Picardot, amennyire szükséges, Data az emberré váló android. Worf szerintem a TNG-ben csak formálódik, a DS9-ban lesz igazán ütős karakter (nem szó szerint értve :)). LaForge a tökéletes gépész, aki mindig azon van, hogy egy centivel kitolja a határt, és természetesen a gépekre van utalva (látásilag). Troi egy enigma, egy telepata, aki mindig pont akkor nincs ott, amikor kellene :)). Wesley meg... hát nem tudom, ha rangsorolnom kellene, akkor benne van a top10 "legantipatikusabb egyén moziban/TV-ben". Egy kölyök, aki persze még LaForge-nál is többet tud olykor a térhajtóművekről. Ja. Talán a "Kémkölykök a XXIV.sz." is róla fog szólni. Jujj....
Q meg a Voyagerben is Q. Vagyis zseniális. :) -
#5197 3x01 - The Xindi.
Nekem tetszett, érezhetően még bemelegítés, és ugyanakkor jól tükrözi (akarva akaratlan), hogy az Enterprise legénysége sem tudja, pontosan hol is kezdjen neki a keresésnek.
6/10
3x02 - Anomaly
Nagyon Deja Vu érzés, a Trek sorozatokban már párszor feltünt klisék, amik kicsit lerontják az összképet. Archer az információk utáni éhségében végre komoly lépésekre szánja el magát, ami szimpatikus volt. No more mr. nice guy.
6/10
3x03 - Extinction
Érdekes. Nem mondom egyértelműen, hogy rossz, csakhát a szokásos klisé, miszerint a kapitány lemegy (a MACO-k dísznek vannak...), megfertőződik, jön a felfedezés, hogy talán mégse minden az, aminek látszik, közben jön egy vérengző faj a vérgőzős, brutális, de hatékony megoldással... Kicsit kevés, és talán nem pont a sorozatba illő rész, az tény.
4/10
3x04 - Rajiin
Elsőre bizony nem tetszett. Ez a szép-nő-ujja-köré-csavarja-a-kapitány-aztán-kihasználja-és-elárulja történet szintén klisészagú. De a történetbe igencsak beleillik, és nem lóg ki túlzottan a képből. Elmegy.
5/10
3x05 - Impulse
Később még több visszautalás lesz rá, így én is csak utólag értékelem ezt a részt. Maga a történet pöndörítése kicsit kiszámítható, de T'Pol kifordulása magából érdekes foltja a résznek. Erre is lesz még visszautalás. Ami fájt, az a "zombi-vulkániak" megvalósítása, ami nagyon fantáziátlan lett szerintem. Ezzel együtt azért nekem tetszett.
8/10
3x06 - Exile
A kevés Sato-központú ENT rész egyike. Az alaptörténet nekem kicsit nyálas, de azért van benne egy-két csavar, és elgondolkoztató rész. Sajnos a vége engem a Voyager epizódokra emlékeztetett, ahol hipp-hopp többezer fényévekkel dobta előre őket egy hatalmas erejű valami / egy ismeretlen hajó / Tom Paris macskája, akármi. Csak legyenek már közelebb a földhöz, na, mert sose jutnak haza a sorozat végére. Hát ez a rész is kicsit ilyen utóízű nekem. Hogy valami közelebb vigye őket a Xindihez, kellett valami töltelék történet. Így pedig már nem tetszik annyira....
4/10
3x07 - The Shipment
Végre találkoznak a Xindi fajal. Archer diplomata lesz, és fegyver helyett észérvekkel döngöl a földbe mindenkit. Nagyon sok újat mutató rész, sokat felfed az egész Xindi fajból és a közöttük feszülő ellentétekből. Már csak ezért is jó.
7/10
Egyébként ha egy-két óra alatt nézel meg 6-7 részt, akkor te valami vágott verziót nézhetsz. ;))) -
_Vegeta_ #5196 Lehet cafolni amit irtam, lehet nem egyeterteni vele es maris kerekedik a beszelgetes. :)
Nem fogok minden egyes reszhez kisnovellát írni. ^^ -
#5195 Kicsivel bővebb elemzés kellene, hogy ha az a cél, hogy valóban beszéljünk róla. ;) -
_Vegeta_ #5194 301 - Eleg lagymatag resz foleg az elejen. Kicsit bugyutacska, de legalabb elkezdodott az akcio. :)
4/10
302 - Alakul a dolog mint pupos gyerek a pres alatt, az elozo uncsi resz utan igazi feludules. Kis akcio otletesseg, alakulgat.
7/10
303 - Borzaszto egy resz.. Unalmas, kiszamithato, szokasos heppiend a vegen.. Semmi csavar, semmi erdekesseg, bugyuta. Ujra vulikaniak mennyire erosek meg miegymas.. Alig vartam h vege legyen.
2/10
304 - Archer igazi csillagflotta kapitany, szuperul alkalmazza a diplomaciai ismereteit..eeh. Viszonylag turheto resz, csak ugyanugy bugyuta mint az elozoek es kicsit uncsi is.
5/10
305 - Vegre egy ujabb viszonylag turheto resz izgalmas fordulatos elemekkel. Es vegre valamivel szemben az emberek ellenallobbak. Pozitivum a kisse, regi zombihorror feeling. ;)
7/10
306 - Ugyan még mindig bugyuta egy kicsit az egesz, de legalabb erdekes volt valamennyire. Tetszett is jo is volt.
8/10
307 - Mint az elozo, halad a sztori. Ezt szereti mindenki. :)
7/10
1-2ora mulva folytatom. :)
-
_Vegeta_ #5193 Megsérteni? Lemaradtam valamirol?
Majd ha megsertessz valamivel szolok.
Ja... még megnezek par reszt aztan belököm a velemenyemet. :) -
#5192 Természetesen, nem akartam megsérteni egy hozzám hasonlóan scifi őrültet :))) -
_Vegeta_ #5191 Megjottem orarol. Entidő! :]
Termeszetesen reszenkent irom az "elemzeseim" bar inkabb 1-2mondatos velemeny nyilvanitasnak mondanam. :) Teccet nem tetszett mi nem tetszett +pontozas. :)
Termeszetesen mind2verzio megvan. (az introbol) :) -
#5190 Részenként írd az elemzést, ahogy megnézted frissibe :)
Zenének 2 verzsönje van ha jól emlékszem (extended verzsönje is van) -
#5189 Nem, nekem a normál Ent főcíme piszkosul teccik. Bemutatja, hogy honnan indultunk, mi a jelen, és mi lehet a jövő
Az, hogy ott megcsinálták a sötét főcímet, az piszkosul érdekessé tette, mert ott éppen a múlt-jelen-lehetséges jövő háborúit mutatja be
-
#5188 Na ja, a bevágások kegyetlenül eltaláltak voltak, mert a többség ugyan ismert (számomra), sok viszont teljes ismeretlen volt ("Kub" légvédelmi rakéták között átszűrűdő napfény, T-62-es közelít a kamera felé, míg az ágyú végig a kamerára irányul, stb.), úgytünik, mintha különféle filmekből és dokumentum filmekből hozták volna össze. Meg ahogy a Holdraszálláskor a Terran Empire zászlóját tűzik ki... :)) -
#5187 Az mesteri, ahogy darkba átfordul a bevezető a részek elején ! Nagyon dúrva, az ember csak néz, hogy mivan, aztán "kissé" másképp történnek a "historical document"-ek a háttérben ! :DDD Azé így reálisabb ! Nekem nagyon bejött, pedig nem is cifrázták nagyon, tök 1xű részek voltak végülis. Nade a kontraszt nagyon ütött ! -
_Vegeta_ #5186 Cifu: Dvdrippek vannak, megelexem ezekkel egyenlore. :)
mrzed: Most is a focimzene megy nallam (Dennis Mccarthy - where my heart will take me) ;) A kapcsolatfelvetelt meg lattam mar tucatszor, nagy favorit. :)
Mindegyik resznek irok egy mondatos elemzest teccik nem, aztan ide bemasolom ha vegigneztem. :)
Na megyek nevelestudomanyra, pfőj, utanna startrek nap lesz nallam. Vagy inkabb ent :] -
#5185 A hozzászólásod első fele mármint az "In a Mirror, Darkly"-ra szól nem? Mert Vegeta az ENT-et kezdi nézni, ha jól értem, ettől az epizódtól elég messze van még. :)
Amúgy ez a főcim tényleg nagyon ütős lett. Érdekes kontraszt az amúgy szvsz nagyon gyenge ENT főcímmel... -
#5184 Tecceni fog, ettől nem tartok :)
Az elején a főcím sztem az eddig legjobb Star Trek-es (nekem még mindig feláll tőle a szőr a hátamon)
Nézd meg előtte mindenképp a Kapcsolatfelvételt, így értelmesebb lesz.
Ja, az első 1-2 sorozatot az öreg brannon-braga (jól emlékszem ?) páros csinálta talán, azért olyan vontatott és gyenge, 2,5-3-tól csatlakozott Many Coto (és besegített az isteni JMS ), no onnan kezd el igazán érdekes lenni.
4 elején megint csak elkezdték kötni a kezüket, és mivel látták, hogy ez nem jött be, ezért a második felében elengedték őket. Ennek hála az utolsó 4 Ent. rész egyszerűen zseniális lett (ez után csinálta gondolom az eredeti páros a legutolsó Star Trek lezáró/temető igencsak gyenge és sz.r részt pfujjjjj ) -
#5183 Hogy féltek-e hozzányúlni? Hát tudja fene, van benne valami, mivel nagyon konzervatívra sikerült az első két évad. Úgytünik későn ébredtek, hogy talán haladni kellene a korral...
Vegeta: Nem kell szurkolni - aligha fogsz csalódni. ;)
(csak ha p2p rendszerről szeded, kerüld az .mpg verziókat. A ~700MB-os .avi lennének a legjobbak, csak sajnos alig van forrás hozzájuk. :() -
_Vegeta_ #5182 Na en ma kezdek hozza! Szurkoljatok h teccen. :] -
Cat #5181 szerintem az elején féltek hozzányulni az alkotok, mert azért ez nagy felelősség
a végén meg már minden mind1 alapon csinálhatták a dolgokat, ott lett jó... -
#5180 Mondtam :)
Az öreg Many Coto kihozta belőle a maximumot
És még ott az utolsó két rész (legutolsót csak bottal és hegesztő szemüvegben ajánlom piszkálni -az nem az és nem olyan és ... -), szóval az utolsó két Ent. rész, erős Many Coto-s enyhén Odyssey 5-os kisugárzása van (az egyik kedvenc színészét is áthozta ide)
Szóval igen, ha a JMS-Coto páros kezében maradt volna az Ent, akkor nem lett volna miért leállítani -
#5179 Most vagyok túl a "In a Mirror, Darkly" pároson, hát kérem szépen, le a kalappal! Brilliáns!
A főcímtől kezdve mindent kifordítottak, és ezerszer jobban csináltak meg benne. Valahogy a "sötét" Trek epizódokba mindig beletrafálnak. :)
Az egész 3. éa az eddigi 4. évad alapján azt kell mondjam, hogy kár, hogy leállították az Enterprise sorozatot. Az első évad esetén kegyetlenül negatív volt a véleményem, annyira, hogy nem is érdekelt igazából a folytatás. Utólag azt kell mondjam, hogy ugyan az első két évad tényleg gyengére sikerült, de amit a utána csináltak, az miatt nem kell szégyenkezniük a készítőknek. Especiel az "In a Mirror, Darkly" lazán hozza (legalábbis nálam) a BSG szinvonalát. Na én valami ilyesmit vártam eredetileg is az ENT-től. Kevesebb "klasszikus" Trek-féle idealizmust, és sokkal mozgalmasabb történetett. Ehhh... mit ki lehetett volna hozni még a sorozatból... Igazán kér érte... :( -
Cat #5178 a gravitációt nyilván azért nem szeretik basztatni, mert elég nehéz hitelesen megoldani (pl. berendezési tárgyakat is lebegtetni kéne) -
_Vegeta_ #5177 Semmi sem tokeletes, foleg az enti nem. :D -
#5176 Hmmm... feltünt egy apró hiányosság: Ugyan szó szerint romhalmazzá lőtték az Enterprise-t, mégis volt gravitáció mindenütt.... Anno rémlik olyan VOY rész, ahol Tuvok az egyik szintet ellenőrizve jelentette, hogy megszünt az energia és a gravitáció is, és ennek bizonyítékaként elkezdett lebegi a padló felett.... -
_Vegeta_ #5175 Hátha még látnád a 720as reszeket! Azok aztan nagyon szupik. :)
Ha nyiregyi lennel tudnek segiteni. :) -
#5174 hát igen, itt érződött végre Many Coto zsenialitása (meg állítólag JMS is besegített neki)
A 4. vége amit tisztán Many Coto csinált, no az még extra jó lesz
(az utolsót kivéve, azt nem ő csinálta, és attól hányni tudnék) -
#5173 Dunno, nekem valahogy már herótom van az időutazgatástól, pláne attól, hogy lassan minden második részben feltünik - a "Zero Hour" vége alapján a negyedik évad is jól kezdődik majd. :(
De az tény, hogy ez a 3. évad rendesen össze lett rakva. Így hirtelen a Trek-en belül csak a TNG Borg-csatás és a DS9 Dominion-háborús cselekményszálához tudom hasonlítani. Mondani sem kell, az a két másik kedvencem a sorozatban. :)
Kár, hogy nem hasonlókon kezdtek el gondolkodni a készítők. Egy vicc, hogy mennyi lehetőség lett volna az Enterprise-ban még, és hogy mennyire nem aknázták ki... :( -
#5172 Mondtam, hogy a 3. tetszeni fog. Nekem éppen a temporális dolgok jöttek be a legjobban :)
És az, hogy a jövőbe viszi fontos .... de majd meglátod :))
"Van valakinek ötlete merre találhatóak ilyen verziók"
Mininova, piratebay, ha ott nem akkor ötletem sincs