• lwb
    #11357
    A baj ezzel az, hogy teljesen szembe megy mindazzal, amit a korábbi ST sorozatokban, filmekben hetente háromszor elmondtak a karakterek. Maga Picard is: a 24. században már nincsen pénz, nincs szegénység, nincs társadalmi egyenlőtlenség, az emberiség felülemelkedett ezen stb. Aztán itt Rafi valahogy mégis egy lakókocsiban él és nyomorog meg crack kokaint vagy mi a szart szív. Kb. mintha minden, de minden, amit az előző sorozatokban mondtak a Star Trek világáról, azt most valaki lehúzta volna a wc-n.
    Érdekes lehet persze annak a bemutatása, hogy miként jött vissza TELJESEN a mai világ összes problémája 300-400 évvel a jövőben. De ezzel a sorozat nem bajlódik, csak már mint tényt bemutatja. Deal with it.

    Az egész Mars-támadás és a "lefújjuk a romulán-mentést" közti kapcsolat (???) teljesen értelmetlen. Olyan dolgok, hogy "14 faj a föderációban a romulánok megmentése ellen szavazott" szintén teljesen érthetetlenek. Honnan jött ez? Hogy került a föderációban nem egy, hanem 14 olyan civilizáció, akik simán végignéznék egy másik faj teljes kipusztulását. Ez a dilemma egyébként megjelent már korábbi ST epizódokban, de igazából föderáció szinten dilemma-jellege soha nem volt, mert az álláspont ott egyértelműen az: az ellenségeidet is meg kell mentened. A romulánok ráadásul messze nem voltak olyan mumusok, mint kismillió másik faj kb az összes sorozatban ...

    Picard karakterébe bele sem kezdek. Ez nem Picard, ez egy öreg Patrick Stewart, aki a fiatalkora sorozata díszletei között sétál és saját magát játssza. Borzalom ez az egész. És én még nem is vagyok TNG rajongó, abból a szériából láttam a legkevesebbet az összes ST sorozat közül.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.02.28. 07:50:18