Nézz meg bármilyen sorozatot. Mindegy milyet. Miért tud évekig futni? Hiszen van 10 történet, és azt variálja szinte mindegyik.
Az, hogy "értékelhető" történet nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg kell gyökeresen reformálni a koncepciót. A First Contact se tett például ilyet a filmek terén, ahogy az ENT vagy a DISC sem.
Egyébként hogyne lehetne a borgot fokozni? Hiszen elkapták az öreg Janevay-t. Ők is feljöhetnek a Voyager szintjére, simán. Az időháborúk sem rossz téma, (néhány rész erejéig akár visszatérhet az ENT gárdája is...) A delta kvadráns is tartogathat még meglepetéseket, visszatérhet Sisko x év tanulás után a prófétáktól, Szerezhet a föderáció időhajót a jövőből, (Vagy csak szimplán feltalálják) és ez úgy 3 perc termése. Akinek ez a szakmája, és rászán néhány napot, biztos tud mit kezdeni Pickarddal.
Én azért hoztam fel Kurtzman nevét, mert ő állt Stewart mellett. De ugyanúgy a Trek vonal mellett áll Bryan Fuller, aki a DS9-ban kezdett, majd meghatározó elem volt a VOY alatt, a kedvenc részeim nagy részét ő írta (Living Witness, Relativity, stb.), és mégis...
Ők kettem a meghatározó elemek a DISC-ben, és egyáltalán nem tetszik, amit összehoztak. Végül is a DISC áll és sokan dicsérik, hát hajrá, kívánok sok évadot nekik.
De ezzel együtt nem szándékozok csak azért tapsikolni, mert visszahozzák Picardot. Igen, ő volt a nagy betűs kapitány. De ugye emlékszünk arra, hogy anno valahogy így ment a Star Trek TOS gárdájának a képernyőre (vászonra) való visszatolása, és azért finoman szólva is hullámzó volt ennek az eredménye... Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.08.06. 16:33:40