11588
-
Renegade #11226 nálam a triumvirátus:
Data mint karakter
Colm Meaney mint színész
és hát Tilly ofc :)
+ az összes Ferengi :) -
#11225 Mindig is volt 1-2 idegesítő fő-, vagy mellékszereplő a Trek-ben, de mégis a legtöbb szerethető figura volt, vagy legalább is nem vált nézhetetlenné attól, hogy van..... ezt a Tilly-t látni és hallgatni viszont konkrét fizikai fájdalommal jár... -
gunji #11224 Megérkezett az új évad a Discoveryből, s részben az STO, részben az előzetesek által vezérelt kíváncsiságtól hajtva el is kezdtem nézni. Az őszi véleményem továbbra is tartom (ezzel így tönkretették a Star Treket), de ennek ellenére a rész nekem tetszett, ajánlom mindenkinek kipróbálásra. Rövid vélemény kevés spoilerrel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végre egy jó rész, amiben több Trek volt, mint az első évadban összesen. Pike karaktere is fényévekkel jobb a többségnél. Csak persze a h*lye modernizálások ne lennének :( Ha a 26. században játszódna, egy rossz szavam nem lenne rá.
Külön írnék még egy dolgot, amit nem értek, nagyon komoly spoilerrel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!47.30-48.00 között, amikor a csajért visszajön Pike, ő lát egy vörös 'szárnyas' alakot. Persze mondhatjuk, hogy fájdalmában csak hallucinált, vagy ellenfényben csak Pike-ot látta. De - talán nemcsak nekem - más ugrott be az alakról: a Star Trek Online játékból egy T'Ket nevű ikóniai, a következő képen a jobb szélső figura:
Talán épp ideje lenne, hogy velük is foglalkozzunk (a játékban egész jók voltak), de semmi keresnivalójuk a 23. században, így is eléggé el van toszva az idővonal.
Utoljára szerkesztette: gunji, 2019.01.26. 13:09:45 -
Renegade #11223 ma évadpremier amúgy, a mini részek jók voltak, aki kaszálta annak is kötelező darab szerintem az Escape Artist, ha jól tudom pont a Mudd-os részt kedvelte mindenki. -
-
Renegade #11221 Vessetek vérmókusok elé, de itt működött és hiteles volt. Nyilván leszámítva az ST sajátos hülyeségét: tegyünk párokat egy katonai űrhajóra, ezt ugye ügyesen megfejelték a TNG-ben: családokat gyerekestül, had szokják.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.10.08. 22:49:42 -
gunji #11219 Üdv! Végre sikerült rábeszélnem magam a sorozatra összekötve a kellemest a hasznossal, hiszen az egyik játékban lassan jön a Discoverys kiegészítő. Spoileres véleményem alább.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Írtam, hogy kellemest a hasznossal. Sajnos inkább kellemetlen volt, csak a játék miatt egyelőre nem tűnik felesleges időpazarlásnak az elmúlt hét. Nem Star Trekként reá tekintve még elmegyeget, talán még dicsérni is lehetne, Star Trekként viszont kifejezetten rossz volt, néha fájdalmas is.
A klingonok kinézete (és hangja) talán még nem is lenne olyan végzetesen béna (amúgy az), a különbségeket talán majd megpróbálják megmagyarázni a következő évadban. A legnagyobb baj viszont a technikai és kinézetbeli különbség a tíz évvel későbbi TOS-hoz képest. A hídon átlátszó plexi kijelzők, feliratozható kilátóernyő, kommjelvény, pulzusfegyverek, interaktív hologrammok kommunikációra és szemléltetésre, holodeck, jobb ételszintetizálók, augmentált/javított legénységi tagok (ami elvileg tiltott), meg ugye a spórahajtómű (amit aztán soha később nem is próbáltak). Így nemcsak a TOS-t veri fényévekkel, de sokszor még TNG-DS9-VOY triót is.
A mostanában divatos új hullámos dolgok sem zavarnának, ha nem nyomnának tele mindent velük: a férfi-férfi kapcsolat felesleges volt, semmi pluszt nem adott, talán még ártott is. A teltebb embertársaimmal sincs semmi bajon, de ez ugye a hadsereg, ott meg ez nem fest jól. A történet maga lecsupaszítva alapjában véve nem volt rossz, voltak benne jó kis WTF fordulatok. A vége viszont borzalmas: egy összecsapott gagyi sz*r, ami szembemegy mindennel, ami a Föderációt jellemezte.
A rebootokkal amúgy alapvetően nincs bajom, egy ilyesfajta vérfrissítés is lehet jó, de akkor inkább tették volna egy másik idősíkba, vagy a Nemesis után pár évtizeddel, így a fejlettebb hidat és hajtóművet is lehetett volna ezzel magyarázni. De ez így nagyon rossz választás volt. Bár a második évadra ígérik, kiderül, hogyan kapcsolódik a Discovery az eddigi idővonalba, az évadzáró után olyan érzések kavarognak bennem, hogy a CBS-nek miért kellett kinyírnia a Star Trek franchise-t.
S hogy helyette esetleg mit kellett volna filmre vinni? Az írók azért írók, hogy jó sztorikat találjanak ki. Ha ez nem megy, próbáljanak könyveket megfilmesíteni (én szívesen néztem volna egy Destiny-sorozatot, pl), vagy keressenek jó rajongói írásokat (l. Axanar). Régi mániám a Star Trek Online játék, abban is sok olyan történet van (akár 'gyári', akár 'rajongói' gyártásban), ami kiváló alapot adhatna egy folytatáshoz. De ha már végképp nem megy, akkor zárják be az egészet. Inkább, mint hogy tönkretegyék sokak kedvencét.
Utoljára szerkesztette: gunji, 2018.10.08. 14:18:31 -
Renegade #11218
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.10.07. 13:29:43 -
Renegade #11217
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.09.24. 13:57:27 -
Renegade #11216 -
#11215 Nézd, ha összehoznak mondjuk 5 évadot, amiben fel-felbukkan Pickard, ebből 2 évad értékelhető lesz, és 8-10 rész olyan lesz, hogy minden megtekintésnél sajnálom, hogy már láttam, mert jó volna elösszőr látni, én a földhöz verem majd a seggem, örömömben.
A jelenlegi 5-6 sorozat is bővelkedik azokban a jelenetekben, (Főleg a TNG,) hogy egy egy "ledarálom a sorit" alkalmával bizony elkezdem az epizódot, és 10 másodperc múlva már a következőt nézem.
Sztem Discovery-vel is az a baj, hogy nagy költségvetésből készült, kevés teret enged a képzeletnek. Meg ugye, nekem az az érzésem, hogy az első rész forgatásakor, még gőzük nem volt arról, hová fut ki a történet. És az azért nem ártana, ha nem epizódonként is értékelhető sorozatról van szó. (Ez meg a másik, hogy epizódonként nem értékelhető a sorozat, csak epizódokon átívelő történeti szál van, és az azért valahol az univerzum része, még akkor is, ha pl DS9 már belekóstolt ebbe a történet mesélési formába) -
#11214 Nézz meg bármilyen sorozatot. Mindegy milyet. Miért tud évekig futni? Hiszen van 10 történet, és azt variálja szinte mindegyik.
Az, hogy "értékelhető" történet nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg kell gyökeresen reformálni a koncepciót. A First Contact se tett például ilyet a filmek terén, ahogy az ENT vagy a DISC sem.
Egyébként hogyne lehetne a borgot fokozni? Hiszen elkapták az öreg Janevay-t. Ők is feljöhetnek a Voyager szintjére, simán. Az időháborúk sem rossz téma, (néhány rész erejéig akár visszatérhet az ENT gárdája is...) A delta kvadráns is tartogathat még meglepetéseket, visszatérhet Sisko x év tanulás után a prófétáktól, Szerezhet a föderáció időhajót a jövőből, (Vagy csak szimplán feltalálják) és ez úgy 3 perc termése. Akinek ez a szakmája, és rászán néhány napot, biztos tud mit kezdeni Pickarddal.
Én azért hoztam fel Kurtzman nevét, mert ő állt Stewart mellett. De ugyanúgy a Trek vonal mellett áll Bryan Fuller, aki a DS9-ban kezdett, majd meghatározó elem volt a VOY alatt, a kedvenc részeim nagy részét ő írta (Living Witness, Relativity, stb.), és mégis...
Ők kettem a meghatározó elemek a DISC-ben, és egyáltalán nem tetszik, amit összehoztak. Végül is a DISC áll és sokan dicsérik, hát hajrá, kívánok sok évadot nekik.
De ezzel együtt nem szándékozok csak azért tapsikolni, mert visszahozzák Picardot. Igen, ő volt a nagy betűs kapitány. De ugye emlékszünk arra, hogy anno valahogy így ment a Star Trek TOS gárdájának a képernyőre (vászonra) való visszatolása, és azért finoman szólva is hullámzó volt ennek az eredménye...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.08.06. 16:33:40 -
#11213 Én akár olyat is el tudnék képzelni, hogy mondjuk valami belső viszály miatt ideglenesen feloszlik a föderáció vagy kettészakad. Egy ilyen lehetőséget persze a romulánok vagy a borg sem hagyhatna ki. Szerintem a ST világában végtelen a potenciál, bármely idővonalról is legyen szó. -
#11212 Nézz meg bármilyen sorozatot. Mindegy milyet. Miért tud évekig futni? Hiszen van 10 történet, és azt variálja szinte mindegyik.
pl. Most néztem végig az Odaátot. 13 évad. Minden évad ugyan arról szól. Elején jönnek a rosszak, elverik őket, úgy istenesen, jön a sírás, aztán összekapják magukat, és megállítják a sokadik világvégét. Közben legalább hússzor meghalnak, 1000 évig vannak a sátánnal összezárva egy ketrecben, a másik 300 évig a pokolban kínozza az embereket... Semmi újdonság, és mégis. Lehet nézni.
Egyébként hogyne lehetne a borgot fokozni? Hiszen elkapták az öreg Janevay-t. Ők is feljöhetnek a Voyager szintjére, simán. Az időháborúk sem rossz téma, (néhány rész erejéig akár visszatérhet az ENT gárdája is...) A delta kvadráns is tartogathat még meglepetéseket, visszatérhet Sisko x év tanulás után a prófétáktól, Szerezhet a föderáció időhajót a jövőből, (Vagy csak szimplán feltalálják) és ez úgy 3 perc termése. Akinek ez a szakmája, és rászán néhány napot, biztos tud mit kezdeni Pickarddal.
De akár azt is el tudom képzelni, hogy egy ifjúsági sorozatot csinálnak. Pickard a bölcs tanár az akadémián, és a diákjai kalandoznak jobbra-balra...
Egyébként erről a témáról az agymenők jut eszembe. Leonard első vizsgakérdése, hogy beköltözhessen Sheldonhoz, hogy;
TOS, vagy ENT?
válasz;
Nehéz kérdés. Mert inkább Pickard, mint Kirk, de inkább TOS, mint ENT...
És természetesen ezzel veszi is az akadályt... Szerintem ezért örülünk. Pickard A nagybetűs KAPITÁNY. -
Renegade #11211 plusz a technológia nagyjából ki lett maxolva, abban az idővonalban, a Voyager kb végigverte a delta kvadránst mindenféle support nélkül. A borgot becsicskitotta a 8472-es faj, akiket persze agyonvert a Voyager.
ha egy "kicsit" cinikus akarok lenni, akkor megbízzák Picardot, hogy egy fakanállal felfegyverezve menjen át a tükör univerzumba és pacifikálja azt, hiszen ez a galaxis már nem tartogat több meglepetést.
most komolyan mi maradt, amihez lehet nyúlni: időháború újra, vagy egy a 8472-esnél még erősebb faj érkezik a "mi vagyunk a legyőzhetetlenek kivéve ha egy darab hajóval jön az ellenfél" dimenzióból?
ami érdekes kérdés lehet, hogy mi történt a föderációval egyik napról a másikra, hogy ha szükség lesz egy kiöregedett kapitányra aki volt már istentől borgig minden, az egyik volt "csaja" meg egy olyan 600 millió éves lény akik képesek voltak az egész galaxist egy közös tudatban összefűzni.
mondjuk ez így leírva vicces, mintha picit túlírták volna a karaktert :)
-
#11210 Valahol azért nem értem igazán a nagy lelkesedést. Elfelejtettük már, hogy anno a "klasszikus" Star Trek legfőbb problémája az volt, hogy képtelen volt már értékelhető történeteket összehozni? Az 'Insurrection' gáz volt, a 'Nemesis' ultragáz.
Ráadásul az az ember áll mögötte (Alex Kurtzman), aki a Discovery producerei és írói között is ott van.
Szóval csak azért, mert Patrick Stewart visszatér Jean-Luc Picardként, még nem lesz automatikusan jó egy TV-show... -
#11209 78 éves ez az ember...és ha jól értelmezem 5 évre írt alá..16 év után felcsillant a remény, hogy újra lesz Star Trek :D -
Kissssss0 #11208 the expanse megmenekült.
sw clone wars vissza tért a halálból.
discoverinek is jön a köv évadja.
és most még picard is visszatér, csupa jó hírek. :) -
#11207 -
#11206 Picard is back
nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz, nemezis után kell, hogy játszódjon, és a rendes idővonalban ugye az játszódik a legkésőbb, Janeway admirálissal.
2003. március 6 volt a nemezis, eltelt azóta jó pár év :\ -
#11205 Megnéztem, továbbra se kapott el a "na, ezt látnom kell" feeling... :( -
Renegade #11204 -
#11203 Ahogy értem, a többség mini-sorozat, ami nem feltétlenül baj. A Khan és Picard mini-sorozat igen érdekesen hangzik... -
#11202 5 új sorozat, , és "Végezetül talán az ötödik adaptáció tűnik a legérdekesebbnek, ugyanis ez a minisorozat visszahozza Sir Patrick Stewart legendás karakterét, Jean-Luc Picard kapitányt. Természetesen ennek a sorozatnak Stewart lesz a főszereplője. "
wtf nincs áprl 1. -
sanya200 #11201 Jó lett volna egy sorozat az Enterprise-e ről is, gyönyörű hajó kár hogy csak 1-2 filmet kapott.Vagy esetleg annál újabb szériáról.Érdekes hogy az összes mostani film/sorozat alternatív múltat mutat be, reménykedtem hogy a discovery más lesz de nem.Miért nem lehetett volna továbbmenni az időben?Úgye az utolsó ilyen film a nemezis volt.Lehetett volna folytatni utána időrendben.Új quadráns..stb új fajok , mostmár van lehetőség technikailag is hogy nem emberszerű fajokat is megmutassanak.Nekem mondjuk tetszett azért a discoverx , bár itt-ott sántít.De az hogy kicsit eltér a makulátlan csillagflotta érzéstől nem volt rossz ötlet.De érdekes mindig erről az oldalról van sorozat.Romulán/klingon..stb oldalról miért nincs.Könnyebb lenne megérteni a kultúrájukat , egy pár évados sorozat lehetett volna ilyenből is.
Amúgy a discovery megjelenik majd 4k-ban is? -
#11200 Anson Mount alakítja Pike kapitányt -
#11199 -
Renegade #11198 -
Zsoxx #11197 A buzulásnak semmi köze az egészhez, azt a Hollywood-i meleglobbi nyomatja. Egyre több sorozatban szerepelnek meleg karakterek. (Anno a How to get away...-t ezért hagytam abba.) -
#11196 Sixx eleve úgy írja a kritikáit, hogy felpiszkálja az olvasókat. A nézettség az isten, ennyi.
-
#11195 Nézd meg az Orville-t. Most vonjuk ki azt, hogy még azzal együtt is inkább ST, hogy humorosra veszi a figurát, de mi a baj a díszletekkel? Az ég világon semmi. A funkcióját betölti, de nem vonja el a figyelmet, mint a Discovery-ben, vagy az új ST filmekben. Egy űrhajó, járjunk bármilyen korban, FUNKCIONÁLIS kell legyen. Nem csili-Vili, karácsonyfa. A jó sci-fi, legyen film, vagy könyv, teret enged a fantáziának. A mai filmgyártás nem erről szól. CGI hegyek, látvány. Ennyi. A történet, színészi játék, stb elsikkad. Legyen sok robbanás. Hogy mire is gondolok?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az elején védtem a sorozatot, de így, hogy vége, nem tudom jó szívvel megtenni. Reméltem, lesz valami csavar, ami megmagyarázza, Michael miért került börtönbe? Mert a történések ezt abszolúte nem indokolták. Pláne, hogy még nyavalyogjon is, hogy Ő robbantotta ki a háborút... Tudta mit akarnak a Klingonok, a parancsnoka, kapitánya nem, így "jogosan" (de legalábbis védhetően) "váltotta le". Ha sikerrel jár, el is kerüli a háborút. (Másik tészta, hogy nem fért volna bele az ST kánonba, de a vége felé már rosszabbat támogatna a csillagflotta. ami szintén nem fért volna bele. Pláne, SAREK karakterébe! Aki ráadásul egy embert fogad örökbe... Mert a felesége "logikus döntés" volt. Michael örökbefogadása meg érzelmi alapú...
Az, hogy van párhuzamos dimenzió 1-2 részben tölteléknek, görbe tükörnek jó. De erre építeni egy évadot? Ami ráadásul vissza kellene hozza az ST-t?
Aztán ott a PC. Liberális vagyok. Ennyi értelme legalább volt a rengeteg sci-fi könyvnek, filmnek, sorozatnak. De nem kicsit lett túltolva a dolog. Meleg csók, dagi kadét, stb. Bocsánat, ez egy sci-fi sorozat. Lehet boncolgatni a dolgokat, kell is, de... Nekem ez túl direkt, túl arcbatolós.
Még kismillió bajom is van. amiket nem részletezek, de címszavakban; A kánon, a fajok, az elsődleges irányelv, a meghajtás, stb tökéletes figyelmen kívül hagyása.
Nem mondom, hogy nézhetetlen, azt sem, hogy a második évadot nem nézem majd meg, HÁTHA alapon. De eddig ez egy ízig-vérig mai sci-fi, és KICSIT SEM ST. -
Renegade #11194 nyehh, jobban is pörög a vita ott, mint itt. :( -
Renegade #11193 Sixx kritika -
Renegade #11192 szerintem jót tett a világnak a ráncfelvarrás, ami már az Enterpriseban elkezdődött. Az előtt a díszlet meg a körítés ócska volt SZERINTEM. Semmi funkcionalizmus, csicsás elnagyolt konzolok, pizsamák, a kard-pajzs teljes figyelmen kívül hagyása. Az számomra mai napig elképzelhetetlen, hogy bárki gyerekeket küldene harci zónákba. A Hitlerjugendet is a kényszer, nem pedig a hóbort szülte.
Szóval szerintem ez egy átgondolt reboot, ami igyekszik újra éleszteni a sorozatot, de mer szakítani a béna dolgokkal. Jól tett az ST-nek, hogy most már mindenki nagy pénzeket tol egy-egy A kategóriásnak gondolt sorozatba.
-
gunji #11191 Igen, de ugye a Cage-ben nem ez a hajó volt. De erre valami olyasmit olvastam, hogy mindig is olya(smi)t akartak, ami a TMP-ben volt, csak nem volt rá pénz/technika/kitudjami/stb. Tehát mindig is ilyen volt, s nem olyan, amit láttunk a TOS-ban, beleértve a hajó berendezéseit is. Ezért kérdeztem, hogy erre volt-e valami utalás a sorozatban, vagy valami official magyarázat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![SZVSZ ON]Mert ettől a 'mindig is ilyen volt, csak a mához szabtuk a kinézetet' bullshittól csak prüszkölni tudok. Nincs azzal baj, ha változtatni akarnak, de adjanak rá valami magyarázatot. A klingonokra például:
- másik idősík,
- másik alfaj,
- mesterségesen átalakított kinézet,
- genetikai betegség okozta,
- évezredekkel korábbi/későbbi alak,
- hibridek, stb.
A hajó esetében:
- másik idősík,
- prototípus,
- section 31 (elődje), stb.
Vagy játszódjon a 25. század után, vagy rebootolják az egész franchise-t, stb. Magyarázat végtelen sok lehet. De így az egész eddigi kánont kúrták el. Nem kicsit.
Megértem, ha valakinek ez nem tetszik. Nekem se.[SZVSZ OFF] -
#11190 az utolsó jelenet, mint az utlsó részben is, itt is ütött
Amúgy egy kis off:
anno ment a Viasaton a Voyager, másnál sosem adta meg magát a crt tv és kezdett eszeveszetten hangos sistergésbe, amikor a gyengélkedőn volt a jelenet, és a háttérben ott voltak azok a sárga csíkok?
Érdekességként X évvel utánna amikor az Enterprise utlsó évadában a tüköruniverzumos részben volt egy hasonló jelenet, amikor egy rácsot alkottak meg ilyen szondák, bár full más tv, illetve dvd lejátszó xviddel, de ott is kicsit meghülyült az egész :D
-
#11189 :)
-
DantesHUN #11188 Ja. Szar az új Star trek, hogy a klingonok tényleg idegennek néznek ki, nem pedig ázsiai szemöldök szépségverseny győzteseinek.
Többek között azrt nem szerettem soha a Star Trek-ben hogy egy rakás faj szinte teljesen humanoid. Kicsit több fantáziát, változatosságot. Jó megértem, régen nem volt annyi pénz, hogy megfelelő mennyiségű emberektől etljesen eltérő maszkokat hozzanak létre, nem volt CGI.
Nagy dolog volt egy hegyes fül is.
-
Renegade #11187 kicsit gugliztam és ha jól értem, akkor ez a TOS féle Enterprise, az idővonal szerint pár évvel vagyunk a TOS pilot után. -
Renegade #11186 hjjj, ha nem így néznek ki a klingonok, akkor az szentségtörés
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.02.19. 11:35:27