• Renegade
    szerintem ne egy sorozatepizódot hasonlíts össze egy szuperprodukcióval, nagyokat, naggyal, pl Motion Picture 46 millás költségvetése, amikor a Star Wars került 11 millába, volt ott pénz rendesen, na. Ami szomorú hogy a Nemezis meg ugye ehhez képest nagyon olcsó volt (60 milla), moziba sem került. Mondjuk én azért reménykedem, hogy az új trilógia generál akkora hypot, hogy lesz újra sorozat, remélem mind a pörgősebb sorozatokat kedvelők, mind a régi iskola hívei meg lesznek szólítva.

a scifi úgy általában szeret görbetükröt mutatni, ha megnézel egy scifi sorozatot, a köv mixet biztos megtalálod benne: politikai hitvallás, novellák feldolgozása, vélemény nyilvánítás a múltról, mi lett volna ha helyzetek :)

az áltudományost, majd jobban megfogalmazom, érzem én hogy sántít, gondolok itt olyanra, mint amikor rákaptak valamire, mint pl polarizálás :)

ja meg scifi és az aktualitás, hát erről biztos sokan írtak már kisregényt, a minden korban elférő űreposz mellett azért nagyot változott a scifi irodalom, pl megszülte, majd szinte el is felejtette a CP-t, mert túlhaladottá vált, lehet a most menő szingularitás, transzhumanizmus is elkopik. Sőt nem kevés Vietnami háborút szapuló scifi is volt.