• [NST]Cifu
    (Ugyanis mi köze volt ennek a díszletnek az EREDETIHEZ? Ha már Kirk... akkor fel lehet a díszletet újítani, modernizálni... de ez MESSZE túlment azon...)

Természetesen izlések és pofonok, de én azt mondom, hogy hála a jó istennek. Nekem nagyon tetszett az újragondolása az díszleteknek, kellően modernek hat, ráadásul olyan dolgokra gondoltak, amikre korábban nem nagyon (akármennyire is nem valós fizikára épít az ST világa, nagyon jó volt az űrcsaták eredményének vizualizálása (az űrszemétttel teli űr...), vagy például a fézerek megoldása (kis tornyokként megoldva őket, nem fézerbankokkal, mint a TNG utáni érában, vagy "üres" nyílásokkal, ahogy a TOS oldotta meg)). Persze hülyeségek is voltak benne bőven, például a "sörgyár" belsőt sose értem meg, hogy gondolták...

Az eredeti TOS díszleteket hűen újragondolni kb. reménytelen kategória szerintem, frissnek, modernnek kinézőt nem tudtál volna csinálni, ha a TOS sorozat sajátosságait veszed újra elő (kismillió kapcsoló, kerek képernyők, hasábokból való építkezés). Az ENT-ben megpróbálták az "In the Mirror, Darkly" epizódokban, de nem mondanám, hogy túl jól sikerült nekik... Mármint igen, visszaadta a TOS hangulatát, csak éppen mosolygott az ember, amikor Tucker a fejlettségről kezdett beszélni, hiszen amíg az NX-01 Enterprise-on nagy méretű lapos kijelzőkön nézték a kabinjukban az információkat, itt Archer egy apró CRT kijelzős izével szenvedett... Mert a TOS-ban így néztek ezek ki...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.12.31. 21:44:44