-
Igen, mert ha rebútolja, akkor basszamármeg, legyen HIBÁTLAN!
Ilyesmit ne várjunk már el, hibátlan reboot nem létezik, sőt, hibátlan folytatás sem igazán...
Pont ez előtt hoztad fel, hogy mennyire szerteágazó témák vannak a sorozatokban, meg különbségek az egyes sorozatok közt. Hát akkor pont nem zavart volna senkit egy ilyen akciófilmes vonal sem, párhuzamosan.
Erősen kétlem, akkor amiatt köpködnék. Mindenkinek megfelelni nem lehet...
Egyébként én még az ENT indulásakor sajnálkoztam hosszasan amiatt, mert mindenáron az emberi / Csillagflotta irányvonalat viszik tovább. Miért nem lehetne egy Klingon sorozat? A TNG és a DS9 eléggé rendbeszedte a faj hátterét, bőven lett volna fantázia benne...
Vagy egy Mirror Universe sorozat? :D
De ehhez nem kellett volna törölni az EGÉSZ rohadt világot, ami már felépült. De nem, új karaktereket írni nincs kreativitás, inkább lenyúlták a régieket, és rittyentettek köré egy középszerű, de inkább szar sztorit.
Ha valami miatt lehet szídni J.J.Abramsékat, akkor én amiatt szídom, mert az ő kezében egy konkrét szinten volt a gyeplő, így tudott (volna) előre gondolkodni, egy komplett koncepcióban gondolkodni (ezért reménykedtem, hogy csinálnak egy sorozatot is, mert a Bad Robot ugye sorozatokkal kezdte a pályafutását). De lelépett (szó se róla, érthető okokból), és most igazából azt sem tudjuk, hogy kinek a kezében van a következő ST film, és az azt követő canon világ sorsa.
Egyébként simán megtehetnék például a sorozatszinten azt, hogy az eredeti világban folytatják a canon-t, és az ST2009 vonalat alternatív idővonalnak tekintik...
Ami viszont a rebootot illeti, én még mindig azt mondom, hogy látványvilágra, karakterekre, hangulatra nagyon jól eltalálták. Megvannak a maga hibái, nem vitás, de ettől még (számomra) nagyon szórakoztató és jól működő lett az, amit letettek az asztalra.