• Dante73
    Természetesen, a válasz is szubjektív, tessék annak venni. (De megállni nem tudom....)

Sisko; Hogy súlytalan lenne Sisko? Számomra nem. Picardal is szembemegy, sőt, mikor a néger sci-fi írót játsza, sem rossz. Más kérdés, hogy a 6. évad végén, 7. elején, (Ezri felténesekor) az az őrültségi mizéria nagyon gáz volt, "nem jött át".

Bashir; Elég szép utat jár be onnan, ahol Te is írod, egész addig, míg Garak, és a 31'-esek hatására annyira cinikus lesz, amennyire egy flottatiszt csak lehet.

Worf; TNG-ben is haverkodik, épphogy, de például egy esküvő szóba sem jöhetne abban a soriban. Természetesen Klingon voltán nem tud túllépni, és az a bizonyos baleset 17 éves korában is óvatosságra inti, de annyira, amennyire csak lehet,"elengedi" magát a sorozat végére, ezt bizonyítja Ezri Dax-al lassan kialakuló barátsága is. (Jadzia meghal a 6. végén... sajnálom))

Dax; Hatodik évadban szerintem kábszer problémái lehettek a csajnak, mert nagyon szétszórt lett. Viszont a kettőss figurát egész jól hozta.

Odo; Valóban mély karakter. Rengeteg problémával,

Kyra; Azért nála figyelembe kell venni a hátteret. Lerohanják a bolygóját, 60(?) évig elnyomásban tartják a népét... Bár nem emlékszem olyan részre, ahol gyerekeket, nőket gyilkol, mégis... Érthető lenne. Ellenálló volt, és az elnyomottaknak mindig kevesebb eszközük van, így a harcukban elkövetett hibák hibák maradnak, de megbocsáthatók, hiszen nem Ők akarták az egészet. Mindössze kiállnak magukért.

Quark -.

Replikátor, stb... Nos. Ha a klingon esküvő volt az utsó rész, akkor talán emlékszel, hogy Bashirt kérdi Quark; Vár a kajára, vagy replikálja? A replikált kaja sem rossz, de... nem az igazi. Mint ma a konzerv gulyás, vagy a táborozáskor, a bográcsban főtt gulyás... Ici-pici különbség.

Fizetőeszköz; a Galaxis ezen szegletében az aranyozott latinum a fizető eszköz. Nem föderációs terület! A föderációs területen az alap dolgok ingyenesek, (pl havi transzport adag, Siskó említi, kadét korából) de nekem az jött le, hogy az extra dolgokért fizetni kell, itt is. (Pl Sisko papa étterme...)

2 bites fajok. Igen. a fajok általában 2 bitesek. Ugyanis valamire hajaznak, ami a földről ismert. A ferengik speciel kicsit az arabokra, a nőkkel való bánássmódban, (Talán ismerős a dolog?) kicsit a ... a többit inkább nem mondom... ))