JJ/Khan védelmében (meg persze némi STE, ha már azt veszi elődnek)
Jelenleg szárnyal a transzhumanizmus (wiki) a scifi írók között, komolyan, nehéz olyan regényt találni az elmúlt 10 évben ami nem feszegeti a kérdést (Diaszpóra, Kultúra regények, Vének Háborúja, de hogy a jelenlegi legbagyobb magyar transzhumanistát se hagyjuk ki: Brandon Hackett, sok sok stb). Tehát mi más lenne jó mint Khan?
Én sok mindent beleláttam a két új JJ-be (lehet többet mint ami benne van), tetszenek a kikacsintások (pl, Istenek Fegyverzete), személy szerint nem tudom elképzelni, hogy más jobban nyúlt volna a témához.
A trekik is megkapják a simisimit: újra fontos az első direktíva, megágyaztak a nagy 5 éves kalandnak (új sorozatban milyen remek lenne már, ami ugye erősen tervbe van véve), szvsz remekül modernizálta a nagy 3-ast (cowboy Kirk, mórgos doki, remek Spock), modernizálták az Enterprise-t, úgy, hogy a fontos dolgok megmaradtak, emellett pedig be tud húzni olyan embereketet, is akik egy pörgős, modern, látványos filmet kaptak.
Moralizálás + látvány? szvsz ez egy igazi win/win, ezért gondolom, hogy JJ/badrobot feltámaszthatja/korrekten felpörgetheti az ST-t.