Renegade#10611
értelek, ezen én is sokat gondolkodtam, mármint azon, hogy az ST szerintem generációs SCIFI: ha adott korban, vagy korosztályként nézed, akkor nagyon adja az élményt, de ha kiragadod, már nem áll meg a lábán (hidegháború elmúlt, a csicsás nem praktikus konzolok és képernyők, stb). Persze kevés mű tud kortalan lenni (pl űrodüsszeia még remekül tartja magát).
lehet, már túl öreg vagyok az ST-hez, egyszerűen túl sok volt nekem az önelentmondás, vagy pl, amikor onnan tudtad, hogy Cickó (Sisko) valami komoly dolgot, fog mondani, hogy az álára teszi a kezét, ááh, mindegy.
Valószínüleg túl sok hibát láttam meg benne amit a párbeszédekben fellelhető 2 bekezdésenként bekövetkező önelentmondás váltott ki (pl Kira: semmi baj nincs azzal, ha én gyerekeket robbantok fel ,meg civileket...fúj ő csúnya terrorista bántja a katonáinkat o0). :(
STE viszont tetszet, a hőskor, az átfondolt és nem kétbites idegenek, akik bolygón városokban (nem pedig egy mediterán házban tógában) élnek, stb. Természetesen részenként itt is volt egy önelentmondás, de hát az a legtöbb sorozat sajátja.
JJ: Lens flare, na igen, az tuti a fétise a csókának, szvsz utcára is úgy megy, hogy pupillatágítót használ, viszont a sztori jó, remekül használja a képi világot (pl első film, első 5 perc: születés, halál, erény, becsület, stb).
Természetesen jöhetne új sorozat, remélem az STE nyomdokaiban
addig legyen itt egy ilyen, azért tegye fel a kezét, az akinek nem volt egy hétig rémálma :)