Én gyerekként még nagyjából sorba néztem a sorozatokat, TOS a TV3-on, az egész család együtt nézte, aztán TNG utána a Voyager a Viasat3-on emlékszem mekkora botrány volt mikor félbeszakították a 6. évad utolsó részénél és kivitték Erdélybe szinkronizálni és nem csak a hangok lettek rosszabbak hanem a fordítás is borzalmas volt, legalábbis én úgy emlékszem. Aztán újraszinkronizálták a 7. évadot a korábbi hangokkal vagyis inkább időközben visszatértek a régi szinkronhangokhoz, passz nem emlékszem. Aztán jött a DS9 ami tökre új volt nekem és aztán az Ent aminél a viasat az első évad után lepasszolta a sorozatot. Na az is elég botrány volt, kapták a leveleket.
Szóval nekünk ez a gyerekkorunk is, nyilván változnia kell a stílusnak hiszen a Star Trek 2 sorozata között is nagy különbségek vannak, de reboot nem kellett volna.
Nézd meg a linkelt videókat, az érinti azokat a problémákat is ami nekünk nem tetszett. Erre a bolygóközi transzportálásra nem is emlékeztem a film végére annyira felidegesített az egész de tényleg az is oltári baromság és nem magyarázható a reboot-tal. Rebootolunk ma már mindent mert az az egyszerűbb ha fogunk valamit és vagy csak a nevét hagyjuk meg(mint történt itt) vagy alig változtatnak rajta és kvázi ugyanazt adják el jobb effektekkel meg ilyenekkel.
A korábbi filmeket és érintve pl. a sokat szidott Nemezis nekem úgy ahogy tetszett, de látom a problémákat is vele. Egyébként JJ. 2 ST filmje szinte ugyanaz mint a Nemezis csak pár trendi jelenettel felturbózva ami manapság minden filmbe belekerül(csöcsök, mácsó főszereplők), ezt a lens flare-t nem is ismertem aszittem csak szimplán szarul kameráznak, kurva idegesítő volt. :D Aztán kiderül, hogy szándékosan beleépített effekt, lol.