• [NST]Cifu
    1.: Ha nem J.J. Abrams lesz a felelős a következő filmért, feltehetően ez a kérdés megoldódik. Amúgy jegyezzük meg, hogy mindössze egyetlen Klingont láttunk sisak nélkül.

2.: Alapból különbséget kell tenni a két idővonal Enterprise-a között, hiszen teljesen eltér a két hajó reaktora is. Lehet, hogy ebben kevesebb sugárzás érte Kirk-ot, vagy konkrétan a sugárzás kevésbé hat az emberekre, mint a Vulkániakra (ezt sem lehet kizárni. Ezzel együtt nekem a fő bajom a jelenettel az, hogy egy reaktortérbe miért nem lehet manipulátorokkal kezelni valamit? Vagy ha már zsilip és ember méretű ajtók vannak, akkor sugárvédő ruha miért nincs ott? Megjegyzem ez az ST II.-ben is zavart. De hát ez egy szórakoztató sci-fi, ahol a realitások nem játszanak...

3.: Cumberbatch zseni, ha tetszik a játéka, ajánlom figyelmedbe a BBC féle új Sherlock TV sorozatot.

4.: Nem egy éve ismerik egymást, hiszen Uhura, Bones és Kirk együtt ment a Csillagflotta Akadémiára, így az ő hármasuk már évek óta húzza egymást. :)

5.: Az előző filmben nekem jobban tetszett Chris Pine játéka, ott inkább volt Kirk. A fő probléma az, hogy ami itt kevésbé volt ütős, az szerintem pont a szövege (pl. mikor Pike előtt előadja magát, mikor kiderül, hogy Spock lebuktatta). Ez viszont a forgatókönyv írók bűne. Nekem amúgy tetszik Pine mint Kirk.