Igen, egyetértek, hogy a "régi" (most divatosan: "Prime") vonalat is lehetett volna tovább vinni. A fő gond, hogy hogyan és miként? Valamilyen szinten pont az volt a baj, hogy a Voyager is a végén már csak a Trekkieket érdekelte, az ENT pedig szépen lassan őket sem.
A Borgot örülök, hogy felhoztad, de itt kezdődnek a következetlenségek, mert a Voyager sorozat és a First Contact film kvázi kivéreztette ezt a vonalat, legalábbis szerintem.
Tényleg nehéz úgy tovább vinni a régi világot, hogy ne rúgj bele párat az elődökbe, és szerintem ez állt az ENT eredeti elképzelése mögött is, amiben pár dolgot igyekeztek kikupálni.
Tévedés ne essék, én is megértem azokat, akik a Prime vonal mellett érvelnek, és én sem rajongok az időutazásos kavarásért az ST 2009-ben. Ezzel együtt is én úgy vélem, hogy hozott egy kis frissességet a világba, ami reméltem, hogy felkavarja a kicsit leülepedett vizet, és reménykedtem, hogy lesz új sorozat is. Sajnos nem, egyelőre nincs kilátás ilyesmire, többek között azért sem, mert két dudás van a csárdában (Paramount-é a filmek joga, a CBS-é a sorozatoké, bővebben: ST sorozat és film kötélhúzás @ the Wrap).