11588
-
#10504 mi van az uj film stábstájának végén?
illetve hogy is van ez a magyar mozikba. meddig lehet bent maradni? bent lehet a stáblista végéig? csak kicsit szarul érzem magam hogy a fiatal picsák ott várják a népet, de már mindneki kiment én meg még bent ülök mint egy idióta :S -
#10503 te miről beszélsz? a film egyik lényeges mellék szála volt hogy indulnának felfedezni, Scotty morgolódásai "Hadihajó lettünk?" -
#10502 nem volt ez rossz! kifejezetten jobb volt mint az ST:2009. -
sandor8206 #10501 semmi baj, nincs a 2009 filmmel, szépen beleilleszkedik az ST-canonba, mint alternatív idővonal....nincs azzal gond -
#10500 Ha a Technoblabla és tudományos háttér hiányzik, akkor a 2009-es ST-ben is ott volt minden:
-A bányászhajó, ami bolygókat képes elpusztítani (hozzáteszem egyébként, hogy nekem nem igazán tetszett, hogy milyen gigász lett a Romulán bányászhajó, sőt, az alakjában se volt semmi romulános).
-Ott volt a világűr megjelenítése, két kedvencemet emelném ki, az egyik az, amikor a film elején egy nőt kiszippant a világűr vákuma, és ahogy elhagyjuk a hajót, eltűnnek a hangok (csak egy kikacsintás, de akkor is szép), aztán a másik meg az, hogy a törmelékfelhő megvalósítása, hogy is néz ki (láttunk már ilyet, de a megvalósítás nagyon tetszett).
-A híd ablak-kijelzője (viewscreen, hogy magyarítod? :D) se volt még Trek filmben/sorozatban megvalósítva szerintem.
-Eugenics / Fejlesztett emberek esete (hiába nézzük vissza a TOS-béli megvalósítást, attól még ez is egy ilyen példa) -
#10499 Igen, egyetértek, hogy a "régi" (most divatosan: "Prime") vonalat is lehetett volna tovább vinni. A fő gond, hogy hogyan és miként? Valamilyen szinten pont az volt a baj, hogy a Voyager is a végén már csak a Trekkieket érdekelte, az ENT pedig szépen lassan őket sem.
A Borgot örülök, hogy felhoztad, de itt kezdődnek a következetlenségek, mert a Voyager sorozat és a First Contact film kvázi kivéreztette ezt a vonalat, legalábbis szerintem.
Tényleg nehéz úgy tovább vinni a régi világot, hogy ne rúgj bele párat az elődökbe, és szerintem ez állt az ENT eredeti elképzelése mögött is, amiben pár dolgot igyekeztek kikupálni.
Tévedés ne essék, én is megértem azokat, akik a Prime vonal mellett érvelnek, és én sem rajongok az időutazásos kavarásért az ST 2009-ben. Ezzel együtt is én úgy vélem, hogy hozott egy kis frissességet a világba, ami reméltem, hogy felkavarja a kicsit leülepedett vizet, és reménykedtem, hogy lesz új sorozat is. Sajnos nem, egyelőre nincs kilátás ilyesmire, többek között azért sem, mert két dudás van a csárdában (Paramount-é a filmek joga, a CBS-é a sorozatoké, bővebben: ST sorozat és film kötélhúzás @ the Wrap). -
#10498 jaja, ez csak apróság, bosszantó apróság, de még bőven nézhető -
#10497 -
karajjj #10496 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hoppá, nekem Dr. Marcus most esett csak le... így még kerekebb a dolog -
Reg5 #10495 Azért Voyagerben is voltak elég csúnya félrefordítások, de attól még bőven élvezhető marad, ahogy új film is az. -
#10494 na viszont ez nem tetszik. mármint az hogy a film szinkronjába az ilyen legendás szövegeket kényük kedvük szerint "jobban" leforditják, pedig mindenki az eredeti forditás alapján fogadta be szöveget, pl hosszú és eredményes életet, és nem hossú és sikeres élet. Loál.
vagy ilyenkor a különböző szinkronstudiók félnek a jogoktol vagy mifene?
(bár tng, ds9, voyt ugyanaz a szinkroncsapat csinálta, meg is látszik hogy ott az a bizonyos közös nyelv, de már az entben voltakkemény félrefordítások (tán még a viasatos első évad jó volt, de az axn-es eléggé kemény félrefordítások voltak). -
karajjj #10493 nem, 2 rész kellett ahhoz, hogy elővegyék a legg*cibb főgonoszokat, és összekovácsolják a legénységet -
#10492 és ehhez valóban két rész kellett, hogy felvezesse? :) -
#10491 "hol van az újabb világok, civilizációk felfedezése"
Az majd ezután jön. Ha figyeltél a végén és nem a kritikát fogalmaztad már a fejedben, Kirk a klasszikus szöveggel zárja a filmet -
#10490 Én részemről nem is szerettem sohasem annyira a ST filmeket mint a sorozatokat :P -
#10489 Köszi, én is csak azt láttam, meg a Sugárt. De jobb lenne a felirat... -
Reg5 #10488 "De hol van az újabb világok, civilizációk felfedezése, ma még csak matematikai, fizikai elméletek jövőbeni bemutatása stbstb..?
Miért a 2009 előtti ST filmekben hol volt ilyen? Ez tipikusan a sorozat védjegye volt mindig is. -
karajjj #10487 Sőt, igennagyon bejött, hogy a földön is játszódnak jelenetek és láthatjuk az elképzelt jövőbeli világot. Eddig mindig csak jórészt az űrben szaladgáltak. -
karajjj #10486 Na összeszedtem a gondolataimat, meg a leesett államat is tegnap óta. Szándékosan nem néztem trailert, nem olvastam semmit a filmről, hogy ne legyen lelőve semmit, mivel anno belefutottam az előző résznél itt a topikban egy mondatba a film előtt, hogy spock időutazás stb... Beültem a filmre, direkt kikapcsoltam az agyam, hogy tessék, vegyetek meg kilóra.
Hát sikerült nekik! Itt leszögezném, hogy láttam már minden trek mozifilmet többször, illetve a sorozatok nagy részét is. De mivel tetszett, én biztos valami eretnek vagyok, vagy selejt, vagy hulladék. :D Amikor kimondta főgonoszunk az eredeti nevét, hát egy erősebb aztakurva hagyta el a számat... :D nem gondoltam volna, hogy őt vették elő. Pedig egyébként minden info adott volt már addigra, mert körülírták, dehát nem raktam össze, szóval nálam ütött. Lehet fikázni, hogy nem eredeti, meg újítás, de szükség volt szerintem erre, így azért mégiscsak moziba való a film. Ha egy borg háború lett volna, lehet, hogy több trekkie megmozdítja a seggét, hogy moziba nézze, de az biztos, hogy kevesebb átlag néző ült volna be rá.
u.i.: szerintem a klingonokat kurvára eltalálták, nagyon remélem, hogy lesz még komoly szerepük ebben a formában
2. u.i.: tudom, a kurva nénikém, hogy dícsérni merem -
#10485 MOM Park-ban megy eredeti hanggal, de felirat nélkül 17:00,19:40,22:20kor. -
#10484 nekem az örök favorit a TNG volt, az én lelkivilágomhoz azt állt a legközelebb mindig is. Viszont ami ott volt, azzal kb az egész ST reboot szembe megy. Tudom, hogy kirk kapitány eléggé más világ mint picard volt, a bölcs, megfontolt és állandó filozofálásával, de messze nem ilyen volt mint a rebootban. De ezen még túl is tenném magam, variáltak a karakteren. De hogy mindegyiken, és ennyit? De tegyük fel, hogy ezen is túl lépek. De hol van az újabb világok, civilizációk felfedezése, ma még csak matematikai, fizikai elméletek jövőbeni bemutatása stbstb..? Mind az, amitől a ST igazán ST lett. Ehelyett kaptunk egy nevében megegyező, de az eredetihez kb a neveken kívül semmiben sem hasonlító filmet. Illetve mostmár kettőt.
Egy tök jó scifinek elmegy, van benne sok akció, látványos CGI meg minden. Ha így nézem, egész jó filmeket összehoztak. De nem ST, legalább is szerintem :( -
#10483 Nem, pont a mondanivalom lenyege, hogy az elfogultsag miatt nem latjak a fatol az erdot es pont ezert nem ellenkeznek ezen a dolgok miatt.
Barmennyire is lehetne a film mondjuk kozepes, akkor is az elfogult rajongok azt mondanak ra, hogy micsoda film.
Ezert hagyjuk mar ezeket a szubjektiv szavazasokat, mert meg a valosag kozelebe sincsenek az emlitett dolgok miatt. -
#10482 Nem tudjátok játszák a filmet valahol Pesten, feliratosan? -
#10481 -
sandor8206 #10480 de pont az lényeg, hogy nem jöttek (sztem) új rajongók sokkal többen...ezért is lepődtem meg a bevételeken (nézők aránya 70-75% 25 év feletti volt)
nem teljesen volt sikeres a reboot sztem -
#10479 Elhiszem, hogy vannak a trekik közt is, akiknek tetszik a reboot. Miért ne lennének? Ahol az én véleményem talán eltér a Tiedtől, (tiszteletben tartva azt) az pont az, amit én igénytelenségnek nevezek. Kell hozni új trekiket, megértem. De miért a régi történetek ellenében? Gondolom, abban egyet értünk, hogy az eredeti sorozatokban, filmekben, volt még potenciál, vagy simán csak ellentmondás, amit fel lehetett volna oldani.
Ismét csak annyi történt, hogy a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldást választották. reboot...
Nem gondolom, hogy bármelyik régi kapitányt vissza kellett volna hozni, el ne értsd. De egy borg háborúk például, vagy bármi hasonlóval szerintem a régi trekik közül többet lehetett volna megtartani, és az újak sem maradtak volna el.
Persze, ki tudja, lehet tévedek. -
sandor8206 #10478 na ezért vagy igénytelen, tök mindegy mit raknak le eléd (ha igazi treki vagy) persze ha nem vagy az ,nem szóltam semmit -
sandor8206 #10477 én se azt írtam, hogy pánikolni kell, csak engem is kurvára meglepett, hogy csak így nyitott, 2009-es filmnek úgy tűnt eddig, hogy nagyon jó a megítélése
Íratlan szabály, hogy egy jó megítélt rész után a köv. rész első hétvégéje magasan veri előzőt én simán amikor olvastam a paramount várakozását a 4 napos 100 millióra, legyintettem, hogy simán lesz az 120 is
Erre kevesebb lett mint az 2009-es + infláció + 3D jegyárak...egyértelműen kevesebben nézték meg mint a 2009 filmet
azt meg írtam is külföldi jobb lesz, de azért az amcsi bevételek mindig is jobban számítottak (külföldinél több cseppen a forgalamzónál és a moziknál)
+sztem ha beleraktak 40 millióval többet és a marketing költség is (újságok szerint 100 millió) szerint magasan veri a 2009 filmjét, akkor gondolom nem kevesebb bevételt vártak a 2009
biztos, hogy megy a telefonálás, persze nem pánikszerűen...de "bajban" vannak, ha 2. hétvégére nagyot csökken és az esély meg van, mert jön A Fast 6 és a Hangover 3 elvileg -
#10476 Detto, nem tudom miért lovagolsz ezen a bőrszín dolgon... -
#10475 ha jó színész és jól eljátsza, felőlem inuit is lehet.... -
#10474 Mellélőttél, nem kicsit. Én egyáltalán nem írtam olyat, hogy nem fogadok el más véleményt (mutass rá arra, hol írtam én ilyet), csak a sajátomat. Sandor8206 állt így hozzá a dolgokhoz, ezért írtam amit.
Amúgy pedig az adott témára utalva: Chekov tényleg nem szerepelt az első évadban, és pont azért került be a sorozatba, mert egy fiatal karaktert akartak a sorozatba. De a példám pont arra utalt, hogy ha mindenáron bele akarunk valamibe kötni, akkor lazán bele lehet.
Am engem spec idegesítenek azon vélemények, hogy de jó a reboot, és társaik. Mert szerintem ez igénytelenség.
Akkor van egy rossz hírem, márpedig vannak olyan vélemények (nem kevesen), akiknek tetszik a reboot. Még a trekkiek között is.
Olcsóbb nem annyit agyalni, reboot, oszt leszarjuk, ami eddig volt. És egy kiépített, összetett világ, millió rajongójával egyetemben, le van ejtve. Na engem ez zavar.
Tisztázzuk: akárhogy is nézzük, a "Prime" univerzum eléggé tele volt következetlenségekkel, és ráadásul nagyon egysíkú volt (mindig a föderáció szemszögéből mutatta a világot, legfeljebb volt egy-egy kitekintés). Én is teljesen jól ellettem volna például egy jó kis Klingon spin-offal. De ilyenre zéró az esély. Sajnos.
Egyébként pedig ne felejtsük el, hogy a milliós rajongótábor egy jó része most kezdi felfedezni csak a Treket, és ez (jobb híján) a rebootnak köszönhető. Tetszik vagy sem, hiába a sok milliós rajongótábor, a Trek franchise rendesen megkopott, JJ Abrams megpróbált új életet lehelni bele, lehet sokaknak nem tetszik (nem vagyunk egyformák), de hozott egy jókora adag frissességet a világba. -
sandor8206 #10473 J.J neveztem igénytelennek, te pörgetetted túl...erre megállapítottam, hogy a átlagnéző is az, mi sem bizonyítja jobban mint a sok igénytelen blockbusterek szárnyalása
Az meg ne haragudj sztem igénytelen (J.J) akinek tök mindegy ki játssza az egyik főszerepet
DE valamiért csak nem akartok válaszolni a kérdésemre, mit szólnátok egy fekete Kirk-höz? -
sandor8206 #10472 hagyjál már az ilyen szavazásokkal, comingsoonon volt annó szavazás, hogy melyik a legjobban várt nyári film, hát magasan a John Carter volt, a bevételi adatokat meg ismerjük, hát tényleg nagyon várták -
#10471 Pont ez a lényege, hogy Sándor kartárs arra utalt, hogy a Trekkiknek nem szabadna, hogy tetszen a 2013-as Khan kiadás. Egy TrekMovies oldalt nyilván főleg a Trekkiek néznek és ott ők szavaznak. -
karajjj #10470 most értem haza a moziból, úristenb*szki, még fel se fogtam az egészet, ez hatalmasat ütött :D -
#10469 Am engem spec idegesítenek azon vélemények, hogy de jó a reboot, és társaik. Mert szerintem ez igénytelenség.
De ha valakinek tetszik, nem tudok, akarok ellene tenni. Csak sajnálom a dolgot. Mert egyre több az ilyen. Tomb Raider pl. Írják, hogy a régi típus már unalmas lenne, első blikkre ez igaz is, de aztán végig gondolod, hogy a pörgés, az állandó harc, csak egy feszültség fenntartó elem, és ráadásul a legolcsóbb... A feszkót másként is fenn lehet tartani, és akkor a játékmenet is sokkal élvezetesebb. (lenne)
Az st-ben is millió kiaknázatlan lehetőség van, millió apróságot helyre kellene tenni, rengeteg a nyitott kérdés, amiket a filmek, sorozatok hagytak maguk után.
Olcsóbb nem annyit agyalni, reboot, oszt leszarjuk, ami eddig volt. És egy kiépített, összetett világ, millió rajongójával egyetemben, le van ejtve. Na engem ez zavar.
De mindegy. Akinek tetszik, egészségére. Mint sci-fi nézhető, mint ST... SZÁMOMRA nem. -
#10468 Max neked, masoknak meg nem. Mert nem mindenki elegedett azzal, amivel te. -
#10467 szép dolog a vélemény, és igazad van. Tiszteletben kell tartani. De mikor valakit igénytelennek nevez, mert nem trek fan és nem akad ki, hogy ki játssza az egyik karaktert, az egy kicsit sok.... -
#10466 Tudom, Off, de ez jutott eszembe róla :D
-
#10465 "Például az Wrath of Khan azon szép kis jelenetét, amiben Khan Chekov-nak mondja, hogy jól emlékszik rá... holott a Space Seed TOS epizódban nem is szerepelt Chekov,"
Értem, Akkor Kirk kiízzadja, mert WC-re menni se látjuk...
Meg jössz a számokkal, hogy az bizonyít valamit. Elárulom, semmit. Hányan látják, mi a vélemény, mennyi a bevétel... Leírsz egy számot és akkor ez már tuti. Pedig, honnan tudod, milyen számok lennének ha? Hiszen Pont azok nem nézik meg, akik. Akik meg se nézik, nem szavaznak...
Sandor leírt egy szubjektív véleményt nem kell belekötni, megmondani, hogy Neked van igazad. Neki ez a véleménye, neked más. Ennyi.
Nekem erről az egész "alternatív" reboot-ról megvan a véleményem, úgy szar, ahogy van. Sci-finek jó, ST-nek nem.
És nem tudsz meggyőzni arról, hogy neked van igazad, mert De. Egy vélemény, semmi több. Ne essünk már egymásnak, marhaságokon.