• [NST]Cifu
    Mellélőttél, nem kicsit. Én egyáltalán nem írtam olyat, hogy nem fogadok el más véleményt (mutass rá arra, hol írtam én ilyet), csak a sajátomat. Sandor8206 állt így hozzá a dolgokhoz, ezért írtam amit.

Amúgy pedig az adott témára utalva: Chekov tényleg nem szerepelt az első évadban, és pont azért került be a sorozatba, mert egy fiatal karaktert akartak a sorozatba. De a példám pont arra utalt, hogy ha mindenáron bele akarunk valamibe kötni, akkor lazán bele lehet.

Am engem spec idegesítenek azon vélemények, hogy de jó a reboot, és társaik. Mert szerintem ez igénytelenség.

Akkor van egy rossz hírem, márpedig vannak olyan vélemények (nem kevesen), akiknek tetszik a reboot. Még a trekkiek között is.

Olcsóbb nem annyit agyalni, reboot, oszt leszarjuk, ami eddig volt. És egy kiépített, összetett világ, millió rajongójával egyetemben, le van ejtve. Na engem ez zavar.

Tisztázzuk: akárhogy is nézzük, a "Prime" univerzum eléggé tele volt következetlenségekkel, és ráadásul nagyon egysíkú volt (mindig a föderáció szemszögéből mutatta a világot, legfeljebb volt egy-egy kitekintés). Én is teljesen jól ellettem volna például egy jó kis Klingon spin-offal. De ilyenre zéró az esély. Sajnos.

Egyébként pedig ne felejtsük el, hogy a milliós rajongótábor egy jó része most kezdi felfedezni csak a Treket, és ez (jobb híján) a rebootnak köszönhető. Tetszik vagy sem, hiába a sok milliós rajongótábor, a Trek franchise rendesen megkopott, JJ Abrams megpróbált új életet lehelni bele, lehet sokaknak nem tetszik (nem vagyunk egyformák), de hozott egy jókora adag frissességet a világba.