#10379A másik dolog ami ENGEM zavar, az a reboot mánia. Egy Batman-nál azt mondom, oké. De egy ST-nél erre semmi szükség. (Minden sorozatot lehetne egy-egy reboot-nak tekinteni, de nem az, hiszen egymásra épülnek) Szerintem volt annyira jó, akár a sorozatok, akár a filmeket nézzük, hogy erre szükség nem volt
A 2009-es Star Trek több bevételt termelt mint az őt megelőző három Trek film (First Contact, Insurrection és Nemesis) egyszerre. Sőt, egyedül az első, 1979-es ST film termelt nála nagyobb bevételt az összes közül.*
Az ST sorozatok kifulladtak, a Voy-al kezdődött a nézettségi mélyrepülés, az ENT pedig beleállt a földbe. Lehet szépíteni a dolgokat, de lássuk be, hogy ez így van - úgy, hogy a TOS sem indult népszerűnek, de a TNG és a DS9 szépen felfuttata a brandet.
Nekem nagyon is úgy tűnik, hogy a Reboot bevált, sőt, inkább hasznos volt, mint káros, hiszen az eredeti idővonal tele volt már szörnyű átgondolatlanságokkal, és logikai csapdákkal. Nem vitatom el, hogy vízválasztó dolog - vagy bejön, vagy sem. De a jelek szerint (és ebbe a Trekkiek véleménye is általában pozitív) azért a nézőközönségnek bejött a reboot...