11588
-
#10384 azért az is lényegees, hogy a lost irói, plusz JJ képes meglelpő dolgokat alkotni, vagyis várható egy időrend rendbehozására létrehozott film, amibe talán a tng utáni közeljövöből visszajött hajó legénységét mutatja be, amely egy sorozat előutára lehetne.
végülis ezért jó a Treki, hogy tudnak ilyeneket létrehozni :D -
sandor8206 #10383 a reboot olyan szempontból volt indokolt, hogy 1; stúdió szempontjából, kellett egy új ST film
2; ha kell, akkor mit csináljunk? TNG széria lebőgött, kiégett!
Teljesen új csapat nulláról, gyakorlatilag egy spin-off felvezetés nélkül, kapaszkodó nélkül, még rizikósabb!
Másik sorozat továbbgondolása, pl: DS9, gyakorlatilag ugyanaz mintha teljesen új gárdát hoztak volna, nagyközönség számára ismeretlenek, plussz már TNG-re se kíváncsiak, akkor DS9 gárdára?
Esetleg egy TNG, DS9, VOY crossover, sztem tévéfilmen működhet, de nem moziban, sajnos be kell látni már tata mindegyik szereplő és a rajongókon kívül nem sok embert érdekelne
Teljesen jó ötlet és kézenfekvő, hogy új cast, de fokodzóval, tehát TOS-reboot
pl: azt szinte sehol sem hallottam az új szériával kapcsolatban, hogy a szereplőkkel gond lenne, mindegyik telitalálat
tehát jó döntés volt, film minősége és milyensége már más kérdés -
#10382 @Reg5: Függetlenül attól, hogy voltak szép megmozdulások a 3. és 4. évadban (az én személyes kedvencem akkor is az In a mirror, darkly), be kell lássam, hogy sokkal kevésbé volt magával ragadó a sorozat, akár még csak a VOY-hoz képest is, a számomra etalon DS9-t nem is említve. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy az ENT már nyitásra sem produkált durva nézettségi adatokat, szóval már elejétől fogva látni lehetett, hogy itt valami gond lesz.
@Phalanx: Ez esetben nem kell megnézni -> az eredmény ez esetben csaknem ugyanaz, mintha nem készült volna több Star Trek. :)
Lehet érveket felhozni pro és kontra, de ettől még mindig jobb az Abrams féle Trek a semmilyen Treknél... -
#10381 A film sikeres volt (bevételt tekintve) ezt senki sem vitatja, de én úgy vagyok vele (és most biztos önző vagyok) de ha a jövőben ezt fogja jelenteni a Star Trek, amit most ez az utolsó film prezentált, akkor inkább ne legyen több Star Trek.
-
Reg5 #10380 "Az ST sorozatok kifulladtak, a Voy-al kezdődött a nézettségi mélyrepülés, az ENT pedig beleállt a földbe."
Inkább csak a készítők erőltették túl. Az Ent 3-4. évadán (mikor a készítők nagyját lecserélték) erősen látszott hogy van még erő a klasszikus idővonalban bőven, csak akkor már a kutyát nem érdekelte. Dehát mindegy. -
#10379 A másik dolog ami ENGEM zavar, az a reboot mánia. Egy Batman-nál azt mondom, oké. De egy ST-nél erre semmi szükség. (Minden sorozatot lehetne egy-egy reboot-nak tekinteni, de nem az, hiszen egymásra épülnek) Szerintem volt annyira jó, akár a sorozatok, akár a filmeket nézzük, hogy erre szükség nem volt
A 2009-es Star Trek több bevételt termelt mint az őt megelőző három Trek film (First Contact, Insurrection és Nemesis) egyszerre. Sőt, egyedül az első, 1979-es ST film termelt nála nagyobb bevételt az összes közül.*
Az ST sorozatok kifulladtak, a Voy-al kezdődött a nézettségi mélyrepülés, az ENT pedig beleállt a földbe. Lehet szépíteni a dolgokat, de lássuk be, hogy ez így van - úgy, hogy a TOS sem indult népszerűnek, de a TNG és a DS9 szépen felfuttata a brandet.
Nekem nagyon is úgy tűnik, hogy a Reboot bevált, sőt, inkább hasznos volt, mint káros, hiszen az eredeti idővonal tele volt már szörnyű átgondolatlanságokkal, és logikai csapdákkal. Nem vitatom el, hogy vízválasztó dolog - vagy bejön, vagy sem. De a jelek szerint (és ebbe a Trekkiek véleménye is általában pozitív) azért a nézőközönségnek bejött a reboot...
*(forrás: Boxofficemojo, Dollár infláció kalkulátor) -
Micsu #10378 így van ebbe egyetértek ezért nézek én is scifi sorozatokat de attól még a megvalósítás sok esetben B aki mást most hazudik -
#10377 Úgy tűnik nem fogjuk meggyőzni egymást. :D -
#10376 Azt hiszem, csak a lényeg felett siklotok el. Ez pedig a sci-fi eszenciája, legyen az film, vagy akár sorozat.
Egy adott társadalmi, vagy egyéb jelentős probléma, ami lehet rasszizmus, a technika árnyoldala, és kismillió más dolog. Mindig ezekre próbál valamilyen választ találni a JÓ sci-fi.
Én ilyet nem tapasztaltam az új ST filmben. Egyszerű látványorgia próbál lenni, semmi több. annak jó, még azt is mondhatnám, nem is rossz film. Csak épp a lényeg veszett el.
A másik dolog ami ENGEM zavar, az a reboot mánia. Egy Batman-nál azt mondom, oké. De egy ST-nél erre semmi szükség. (Minden sorozatot lehetne egy-egy reboot-nak tekinteni, de nem az, hiszen egymásra épülnek) Szerintem volt annyira jó, akár a sorozatok, akár a filmeket nézzük, hogy erre szükség nem volt. Volt, és jelenleg is van annyi nyitott kérdés, annyi lehetőség, hogy a re-boot itt öncélú, divat majmolás volt. Ami egy ST-re... Nem kellene, hogy jellemző legyen. Ettől a film még bőven a nézhető kategória, de Kirk ide, Spock oda, Uhura amoda... SZÁMOMRA nem igazi ST. -
#10375 Nekem nagyon tetszik a TOS is, erre írtam is, hogy nem tudsz meggyőzni, hogy az Abrams féle egyenértékű a régivel, több évtized van a 2 között, más filmkorszak, más stílus, utánozhatatlan.
Aztán írtam, hogy a TNG stílusa közelebb áll a mai akcióorientált scifi-hez, azt kellene alapul venni az új filmekhez ami felőlem lehet Kirk fiatalkora is.
Szerintem meg nem mulatságos egyik se, az effektek bénák, de az meg nem számít egy igazi rajongónak. Lehet újítani, de a mai "újítás" annyi, hogy csináltak egy Die Hard-ot a Star Trek-ből. -
#10374 Onnan indult a dolog, hogy semmi köze a Star Trekhez a 2009-es filmnek. Én erre reagáltam.
Most ott tartunk akkor, hogy mi az "igazi" Trek? A TOS, a TNG, vagy valami más? :)
Ahogy az 1960-as évekbeli TOS-hoz képest változás volt az 1980-as és 90-es évekbeli TNG/DS9, úgy kellene szerintem megújítani most is a Treket. A VOY egy vegyes felvágott volt e téren, az ENT meg nem tudta eldönteni, hogy TNG vagy VOY akar lenni.
Ahogy az 1960-as évek pofozkodós Kirkje mulatságos kabaré volt 1980-ban, úgy ma is kicsit mulatságosan hat az 1980-as évekbeli, folyton lamentáló Picard is. -
#10373 Am. szerintem nem az első filmekhez kellene visszatérni hanem az Új nemzedékhez, stílusban mindenképp, jól ötvözte az akciódús sztorit a drámázós, gondolkodós Star Trekkel. A Borg királynős jeleneteken komolyan megborzongtam. Patrick Stewart alakítása pedig zseniális volt mindegyikben. Persze lehet, hogy erre csak az igazi Star Trek rajongóknál lenne igény, a többségnek nem tetszene. -
#10372 Sztori?
Szerintem nem lóg ki a Trek történetből.
Még az időutazós hablaty sem rosszabb, mint az ST IV. "megkerüljük a napot" tipusú megoldása.
Jellemek?
Dunno, szerintem nagyszerűen felismerhetőek a jellemek, Kirk, Spock, Bones... ahol esetleg kritika érheti, az Uhura, a TOS-ban sokkal hűvösebb, nyugodtabb karakter, míg a filmben egy tüzes, harciasabb jellem. -
#10371 Ezek mind kellékek, sztori és szereplő jellemek szempontjából köze nincs a régi Star Trek-hez. Az, hogy morgó doktor meg maszkulin Kirk van akkor már régi Star Trek? Naaaaa, azért naaaa. -
#10370 Mégis miért nem lenne köze?
Vessük össze a legTrekkeb Trekkel, a TOS-al:
Maszkulin Kirk kapitány, másodállásban nőcsábász: pipa
Logikus Spock, az állandó második: pipa
Örökké morgó Doktor: pipa
Maréknyi másodszereplő, akik mindig pont jól döntenek: pipa
Az adott kor színvonalát tükröző trükkök: pipa
Sz@runk a fizikára, mert a nézőt úgy sem az érdekli: pipa
Akárhogy is nézem, a 2009-es ST pont, hogy a régi Trek esszenciáját hozta vissza. -
#10369 Éppen hogy a látványra épülő, üres sorozatok buknak be sorra (pl. V, vagy Terra Nova). Azt is el kell ismerni, hogy a jól induló sorozatok pedig sokszor a nyakatekert és értelmetlen forgatókönyvek miatt hallnak el (pl. Defying Gravity).
A J.J. Abrams féle Star Trek pont, hogy a régi TOS Trek hangulatát hozta vissza, mai technikával... -
morzsi555 #10368 Jar Jar Abrams Star Wars-t csinált a Star Trek-ből, nem csoda hogy sikeres lett. Látványos meg minden, csak kár hogy semmi köze a star trekhez. -
#10367 Igen, ma már a scifi nem más mint akciófilm villogó izékkel a háttérben. Egybeolvad a 2 műfaj és nem a scifi javára. Nem véletlen halnak ki a sorozatok sem és erősen kétlem, hogy egy új Star Trek sorozat sikeres lenne ha abban a szellemben rendeznék mint a korábbiakat. -
karajjj #10366 Nekem speciel tetszett, sőt a múltkor újranéztük barátnőmmel, ő nem szereti egyik sorozatot sem, de ez neki is tetszett... -
Micsu #10365 hát már maga a filmszakma se volt akkoriba elragadtatva egyik résztől sem, de ha felmegyek a userek által favorizált imdbre ott is azt látom mi nekem jött le az egészből
sajnos el kell ismerni hogy a scifi sorozatok ált erős b minőséget képviselnek, ezért is halt ki mára ez a stílus, nem lehet világokat úgy bemutatni hogy nincs rá fedezet és ne tünjön gagyinak, látni ezt az utóbbi évek scifieposzaiban is hogy nem más világok bemutatására mentek rá pl battlestar v stargate universe -
#10364 Nem rossz. Remélem ebben a főgonosz személyisége/karaktere már túllépi Hókuszpók szintjét. -
#10363 Ez akkoriban egyáltalán nem volt kevés, de még szerintem ma se. A filmvilág változott annyit, hogy egyesek szerint a régi filmek "elmentek" volna dupla epizódként valamelyik sorozatban. Sajnos az igazi film értékek ma már nem léteznek. Ma már alap, hogy egy akciófilm iszonyat pörgős cselekmény szempontjából amit látványos üldözések, lövöldözések, robbanások kísérnek. Na ezt a sémát húzták rá a Star Trek-re is. Igazából tök mindegy, hogy kinek tetszik vagy kinek nem tetszik, ítéletet majd úgyis a pénzügyi bevétel-kiadás mérleg fog mondani. -
Micsu #10362 popcorn mozinak teljesen jó volt, a régi star trek mozifilmek a sorozat minőségét hozzák ami egy film esetében már kicsit kevés volt, inkább illesztették volna a sorozatba dupla epizódként őket -
#10361 Super Bowlon szokás szerint lement egy trailer az új ST filmből:
-
#10360 Am. tetszeni nekem is tetszett, de az újranézhetőségi faktora 0 míg a többit rendszeresen újranézem. Ez meg egyáltalán nem érdekel, pedig már csak nagyvonalakban emlékszem rá. -
#10359 -
#10358 Izlések és pofonok, de nekem nagyon tetszett a reboot, sőt, ha őszinte akarok lenni, akkor 1996 óta az első Star Trek mozi, ami tényleg tetszett... -
Amcir #10357 Egy előnye lehet: talán kiszáll JJ a Star Trekből.
[off]
Mondjuk magánvélemény, ha olyan stílusba csinálja az új SW ahogy a ST 11-et akkor az még oda talán be is fog illene. -
#10356 -
#10355 új banner!
-
xido #10354 Most futottam bele ebbe a New voyages izébe a neten...Értem én a magasztaló írásokat a videóknál,hogy eredeti hangulat és kellékek..de mégis mi a rosseb ez a kabaré szintű színészgárda az eredetiek helyében? -
morzsi555 #10353 Erősen kétlem, hogy 10-15 éven belül kapunk ennél jobbat. Ha lesz is új sorozat, akkor valószínüleg az új filmek történéseit követi majd. Az meg kit érdekel. -
#10352 Hát egy picit azért elfintorodtam, oké, keserű a szőlő...
1.: Azért meredek, hogy "mindössze" 242 ezer dollárt kalapozott össze a Kickstarteren egy klasszikus Star Trek neveket felmutató kezdeményezés. O.o
Hol vannak a Trekiek?
2.: Az űrhajó desingja szörnyű, ez a BoP orr / Defiant törzs... :\
3.: A trailer websorozat minőségű, ennél azért sokkal jobb alakításai is voltak Walter Koeing-nek (pl. a Babylon 5-ben Bester), lélektelen, üres a karaktere. :\ -
#10351 Mikor olvastam, hogy online series már legyintettem, de mikor megláttam a szereplőket...
Még jó lehet. -
morzsi555 #10350 http://startrekrenegades.com/
-
sandor8206 #10349 olvastam egy rövid interjút az új film maszkmesterével és mondta
hogy az új részben lesznek klingonok 15 db, 13-on fémmaszk lesz mint a 2009 film kivágott jelenteiben, de 2 sima arccal fog megjelenni.
Ezeken rajta lesz a megszokott homlokredőny ,de kicsit mások lesznek az eddig megszokott ábrázolásmódtól
Remélem nem cseszik el!
Ja igen és a filmben szerepelni fog a Q'onos a klingon főbolygó -
philcollins #10348 Van új Teaser az új Star Trek filmhez! Apple tarilers -
#10347 jut eszembe, a transzporter Főnök kimaradt :) -
#10346 A teljes lista: http://en.memory-alpha.org/wiki/Character_crossover_appearances -
#10345 Sulu is szerepelt kapitányi rangban valamelyik filmben. (vagy Voyager részben, esetleg mindkettő :) )
Q szerintem szerepelt 3 sorozatban is TNG, VOY, DS9