Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
+a romulánok itt is romulánok, a rémánok a másik szereplõ fõ faj
+ DATA-t már említették elõbb, egyszerûen nem tudnak csinálni újat, mert a pozitron agy túl bonyolult
te láttad amúgy a filmet ? :-) vagy csak nem figyeltél?
Most a OS-t kezdem el nézni újra az elejétõl, majd csak beérem magam és jöhet a TNG és Voyager.
Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
A miért nem csinálnak többet kérdésre a tngben megkapjuk a választ.
Datát Noonian Soong építette, õ és Lore fajuk egyetlen példányai.
Data megpróbált készíteni egy új androidot, de kudarcot vallott. Ebben a részben az ideiglenesen mûködõ android emlékeit Data át tudta ültetni magában, úgyhogy valami biztonsági másolat elképzelhetõ lett volna, vagy lehet, hogy az az android direkt olyanra lett tervezve, Data meg nem.
Mások is próbálták megismételni Soong munkásságát, de egyelõre sikertelenül.
Végigszaladva a kommenteken a ST Nemesis mindenkinek unszimpatikus.
Nekem az egyik kedvenc részem. A történet tényleg primitívnek tûnhet, de az nagyon tetszik, hogy a romulánok (itt most rémánok) annyira nagyra tartják a Föderációs tiszteket, hogy inkább csinálnak egy klónt, ami az õ oldalukon harcol, mintsem kiképezzenek maguknak egy tisztet a sajátjaik közöl. Tudomány az nincs benne, de a Scimitar Warbird engem mindenért kárpótolt. Még allscifi szinten is az egyik kedvenc hajótípusom lett. Megelõzve a Crusaide Intercellar (de sajnálom azt a sorozatot), vagy Babylon 5 Warlock osztályt is.
Nos a bolygós jelenetek azzal a gyengén átépített homokfutóval az nagyon gáz volt, DATA elvesztése meg érdekes. Nem tudom a sorozatokban ezt kibeszélték e már, de ha droid akkor miért nem mentették el az információkat amit eddig megélt. Gyakorlatilag az érzelemcsippel upgradelt másik testben ugyan az a DATA lehetett volna. Azt se tudom felfogni, hogy ha ez a droid ilyen erõs, akkor mért nem csinálnak többet a hajóra. Kismilliószor volt tûzharc a fedélzeten, néha nagyon kilátástalan volt a helyzet pl a Borg seccperc alatt asszimilálta magát. Szóval kicsit több droidot elviselnék (egymással vitatkozó droidok pedig szerfelett mókás lenne). Azért azt se akarom, hogy SW-os droidseregek harcoljanak<#whatever>#whatever>.
A Nemesis nem gáz. Aki ST fun az úgyis megnéz minden egész estés filmet, csak ezt lehet nem többször, mint pl.: a Nemzedékek-et.
Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
A kutya szája a deflektor-tányér😊

Ezen a megauploadon
http://www.megaupload.com/?f=41IM0WT6
1x15: Nincsenek gyõztesek
1x27: Békeküldetés
Gondolom máshol 14 és 26-os sorszámmal lehet megtalálni.
Megaupload-os link szerint mi a kódja a részeknek?
Dean Stockwell a vendégszereplõ. Akivel 5 évig együtt játszott Bakula a Quantum leapben. 😊
Jó kezdés, nem lehet megállni nevetés nélkül, amikor Spock hozzávágja a falhoz az edényt 😊
Jól összerakott rész, a vége eléggé sejthetõ volt, de Spock arca miatt mégse lehet pontot levonni érte 😊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Vagy legalábbis összehasonlítve a TNG-s és Voyageres gagyi promóikkal ez elég szuper lett 😄
Persze bele kellett tenni, hogy "Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban" 😛
Pedig milyen jól hangzana, hogy "A távoli jövõben, de még Kirk és Spock elõtt létezett egy legendás hajó" 😄
A klingonos részek nekem is tetszenek, bár sem testfelépítésben sem homlokban sem bõrszínben nem hasonlítanak a késõbbiekre 😊
Amúgy az mikor derül, hogy Kirk találkozott velük elõször? A 2. évad felénél járok, de az eddig ilyenrõl még szó nem volt...
A két legjobb rész egyértelmûen:
1x15 Nincsenek gyõztesek --- A romulánok határmenti állomásokat támadnak meg, Kirk feladata, hogy megvédje a békét.
1x27 Békeküldetés --- A klingonok háborút kezdenek a föderáció ellen, a béke elveszett vagy mégse?
Kirk: Mennyi az esélye, hogy élve megússzuk?
Spock: ...Körülbelül 7824,7:1...
Kirk: Szóval ez nem pontos? ... Ez egy egész jó közelítés.
...
Kirk: Nos hogy áll az esélyünk?
Spock: Már jobb, mint 7000:1-hez, jelentõs elõrehaladást tettünk.
Kirk: Jobb, mint 7000:1-hez? Hát szépen javul, javulgat.
Ez haláli 😄
Nem sokkal lemaradva:
1x17 Hajótöröttek --- Spock parancsnoksága alatt álló komp és legénysége lezuhan, bepillantást nyerhetünk Spock vezetõi képességébe.
Visszatérés a tiltott bolygóra (a Pilot bevágásokat áttekertem így egy jó kis 40 perces epizód lett) --- Spock hadbíróság elé kerül!
1x29 Város az örökkévalóság peremén --- Idõutazás a múltba.
Ez az utóbbi igazi Star Trek élményt nyújtott. A fõhõsnek teljesítenie kel la kötelességét bármiáron.
Volt még pár jó pillanat, de ezeka legkiemelkedõbbek szerintem.
Ennek van a legmeghatóbb befejezése az összes Star Trek epizód közül.
Azért gondolom így, mert a 7. mozifilmet azelõtt láttam, hogy sorban megnéztem volna a TNG részeit.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Az a gond ha már csináltak egy eredet sorozatot, akkor a föderáció megszületésére kellett volna koncentrálni + fel kell fogni, hogy a mai 21. században már nincs idõ szarakodni semmilyen téren bele kell vágni a lecsóba vagy kidobnak, kirúgnak, kaszálnak, rohanó a világ és senki nem fod 1-2-3 évet várni a csodára, akár az ST-E vagy SGU, Caprica stb.
A 3. évad elsõ fele nem tetszett, csomó töltelék rész, és nem halad elõre a sztori. A DS9-nál ezt nem éreztem, pedig ott se játszódott minden rész a frontvonalon az utsó 3 évadban.
Nem volt rossz film, (Egy ST nem is lehet az) mégis; kicsit csalódtam benne, NAGYON nem ezt vártam. Ha valaminek nincs szüksége re-bootra, akkor az a Star Trek univerzum. Az nagyon jó úgy, ahogy van. Sok lehetõség van még mindig benne, csak gondolkodni kell egy kicsit.
http://www.freetvmaci.info/
1; Enterprise; Idõ-háború lezárása. (Sorozatban lezáratlan maradt, nem hiszem, hogy a Föderáció megalakulása önmagában lezárta volna)
2; Borg háború; Janeway hazaér egy 20-30 évvel fejlettebb hajóval, a Borg királynõ halott... TÁMADÁS!
3; Sisko visszatérése.
4; All-Star episode. (Halála elõtt elhozzák a 29. századba az ÖSSZES sorozat fõbb szereplõit, valami nagy cél érdekében, mind1 mi az)
5; .....
Én a re-bootokat nem szeressem. Sajnos Hollywood haldoklik, és ez a filmjein is látszik. Régen (20+ éve) Vagy mondanivalója, vagy története volt egy filmnek. Ma inkább van egy ötlet, amibõl filmet csinálnak. Történet, mondanivaló TÖBBNYIRE nincs, tisztelet a kivételnek. (Hogy érteni is lehessen; tipikus film volt régen mondjuk a Palimadár, ma pedig tipikus a Fûrész)
http://www.freetvmaci.info/
nekem is tetszik az elsõ film ,de nekem minden bejön ami ST még a nemezis is, pedig az már tényleg sutba dobott mindet a karaktereken kívül de azon kívül. DE a motion picture, érdekes és egyedi a sztori (mondjuk már ellõtték a sorozatban) másban nem hasonlít a TOS-re, sokkal kimértebb, darkosabb, színtelenebb, karakterek szinte csak azért szólnak egymáshoz, hogy tudjuk mirõl van szó, semmi bensõségesebb ami a sorozatot átölelte
Star Trek: Csillagösvény
Viszont szerintem a TNG után egy nagy törés van a Star Trek sorozatokban és a filmekben is. Nem ugyanaz a filozófia. De ez nem csak a Star Trekre jellemzõ hanem az egész filmiparra. Látvány+akció és minél egyszerûbb sztori, errõl szólnak a filmek. Legyen sok szép CGI és ropogjanak a fézerek. A TOS-t és a TNG-t én sokkal "nyugisabbnak" tartom, 1-2 rész kivételével. DS9 és Voyager nagyon pörgõs, ami nem feltétlen jelent rosszat, de számomra észrevehetõek a különbségek. Ugyanígy filmeknél, egyik kedvencem a Kapcsolatfelvétel, de már elõtte a Nemzedékekben is látható volt az új irányvonal. Rengeteg robbanás, harc, látványos harc és egyre egyszerûbb történet, nehogy belezavarodjon a(z amerikai) nézõ. Aztán a Nemezis-ben ezt már túlzásba vitték, ott már az ember tenyerére elfért a történet lényeges leírása, nagyrészt lövöldözték egymást, a dráma pedig az volt, hogy elvesztették Data-t aki aztán mégse veszett el, szegény nézõ meg nem tudta a film végén, hogy akkor most sirassa-e vagy ne. Itt már látszott a tanácstalanság a Star Trek fõnököknél ezért fogták az egész univerzumot és a kukába dobták az új filmben, mert így nem kell gondolkodni és megmagyarázni a nézõnek, hogy Kirk miért nem harcolhat a Borggal. És miért Kirk? Mert az még mindig egy jól csengõ, ismert név Amerikában ha Star Trek-rõl van szó, fõleg ha újra akarják építeni az egész franchise-t.
tehát a film nem jön be, semmi gond DE az a unalomba fulladt kijelentés nem állja meg a helyét, hogy ez nem Star Trek. Egy az egyben ugyanaz, ugyanaz a filózófia mentén épül fel mint a régiek, akár a TNG, akár a többivel ööszehasonlítjuk
DE az alapokat arra értem, hogy karakterközpontú (akik között szeretlek-utállak kapcsolat van) humoros, sok verbális poénnal, ugratással, könnyed, sci-fi kaland-film. Sorozatban végig könnyed hangulat
majd egyszer-kétszer Kirk keményen nézz, valami drámai fordulat és harc, világvége mittudomén...