Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
Ezen a megauploadon
http://www.megaupload.com/?f=41IM0WT6
1x15: Nincsenek gyõztesek
1x27: Békeküldetés
Gondolom máshol 14 és 26-os sorszámmal lehet megtalálni.
Megaupload-os link szerint mi a kódja a részeknek?
Dean Stockwell a vendégszereplõ. Akivel 5 évig együtt játszott Bakula a Quantum leapben. 😊
Jó kezdés, nem lehet megállni nevetés nélkül, amikor Spock hozzávágja a falhoz az edényt 😊
Jól összerakott rész, a vége eléggé sejthetõ volt, de Spock arca miatt mégse lehet pontot levonni érte 😊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Vagy legalábbis összehasonlítve a TNG-s és Voyageres gagyi promóikkal ez elég szuper lett 😄
Persze bele kellett tenni, hogy "Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban" 😛
Pedig milyen jól hangzana, hogy "A távoli jövõben, de még Kirk és Spock elõtt létezett egy legendás hajó" 😄
A klingonos részek nekem is tetszenek, bár sem testfelépítésben sem homlokban sem bõrszínben nem hasonlítanak a késõbbiekre 😊
Amúgy az mikor derül, hogy Kirk találkozott velük elõször? A 2. évad felénél járok, de az eddig ilyenrõl még szó nem volt...
A két legjobb rész egyértelmûen:
1x15 Nincsenek gyõztesek --- A romulánok határmenti állomásokat támadnak meg, Kirk feladata, hogy megvédje a békét.
1x27 Békeküldetés --- A klingonok háborút kezdenek a föderáció ellen, a béke elveszett vagy mégse?
Kirk: Mennyi az esélye, hogy élve megússzuk?
Spock: ...Körülbelül 7824,7:1...
Kirk: Szóval ez nem pontos? ... Ez egy egész jó közelítés.
...
Kirk: Nos hogy áll az esélyünk?
Spock: Már jobb, mint 7000:1-hez, jelentõs elõrehaladást tettünk.
Kirk: Jobb, mint 7000:1-hez? Hát szépen javul, javulgat.
Ez haláli 😄
Nem sokkal lemaradva:
1x17 Hajótöröttek --- Spock parancsnoksága alatt álló komp és legénysége lezuhan, bepillantást nyerhetünk Spock vezetõi képességébe.
Visszatérés a tiltott bolygóra (a Pilot bevágásokat áttekertem így egy jó kis 40 perces epizód lett) --- Spock hadbíróság elé kerül!
1x29 Város az örökkévalóság peremén --- Idõutazás a múltba.
Ez az utóbbi igazi Star Trek élményt nyújtott. A fõhõsnek teljesítenie kel la kötelességét bármiáron.
Volt még pár jó pillanat, de ezeka legkiemelkedõbbek szerintem.
Ennek van a legmeghatóbb befejezése az összes Star Trek epizód közül.
Azért gondolom így, mert a 7. mozifilmet azelõtt láttam, hogy sorban megnéztem volna a TNG részeit.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Az a gond ha már csináltak egy eredet sorozatot, akkor a föderáció megszületésére kellett volna koncentrálni + fel kell fogni, hogy a mai 21. században már nincs idõ szarakodni semmilyen téren bele kell vágni a lecsóba vagy kidobnak, kirúgnak, kaszálnak, rohanó a világ és senki nem fod 1-2-3 évet várni a csodára, akár az ST-E vagy SGU, Caprica stb.
A 3. évad elsõ fele nem tetszett, csomó töltelék rész, és nem halad elõre a sztori. A DS9-nál ezt nem éreztem, pedig ott se játszódott minden rész a frontvonalon az utsó 3 évadban.
Nem volt rossz film, (Egy ST nem is lehet az) mégis; kicsit csalódtam benne, NAGYON nem ezt vártam. Ha valaminek nincs szüksége re-bootra, akkor az a Star Trek univerzum. Az nagyon jó úgy, ahogy van. Sok lehetõség van még mindig benne, csak gondolkodni kell egy kicsit.
http://www.freetvmaci.info/
1; Enterprise; Idõ-háború lezárása. (Sorozatban lezáratlan maradt, nem hiszem, hogy a Föderáció megalakulása önmagában lezárta volna)
2; Borg háború; Janeway hazaér egy 20-30 évvel fejlettebb hajóval, a Borg királynõ halott... TÁMADÁS!
3; Sisko visszatérése.
4; All-Star episode. (Halála elõtt elhozzák a 29. századba az ÖSSZES sorozat fõbb szereplõit, valami nagy cél érdekében, mind1 mi az)
5; .....
Én a re-bootokat nem szeressem. Sajnos Hollywood haldoklik, és ez a filmjein is látszik. Régen (20+ éve) Vagy mondanivalója, vagy története volt egy filmnek. Ma inkább van egy ötlet, amibõl filmet csinálnak. Történet, mondanivaló TÖBBNYIRE nincs, tisztelet a kivételnek. (Hogy érteni is lehessen; tipikus film volt régen mondjuk a Palimadár, ma pedig tipikus a Fûrész)
http://www.freetvmaci.info/
nekem is tetszik az elsõ film ,de nekem minden bejön ami ST még a nemezis is, pedig az már tényleg sutba dobott mindet a karaktereken kívül de azon kívül. DE a motion picture, érdekes és egyedi a sztori (mondjuk már ellõtték a sorozatban) másban nem hasonlít a TOS-re, sokkal kimértebb, darkosabb, színtelenebb, karakterek szinte csak azért szólnak egymáshoz, hogy tudjuk mirõl van szó, semmi bensõségesebb ami a sorozatot átölelte
Star Trek: Csillagösvény
Viszont szerintem a TNG után egy nagy törés van a Star Trek sorozatokban és a filmekben is. Nem ugyanaz a filozófia. De ez nem csak a Star Trekre jellemzõ hanem az egész filmiparra. Látvány+akció és minél egyszerûbb sztori, errõl szólnak a filmek. Legyen sok szép CGI és ropogjanak a fézerek. A TOS-t és a TNG-t én sokkal "nyugisabbnak" tartom, 1-2 rész kivételével. DS9 és Voyager nagyon pörgõs, ami nem feltétlen jelent rosszat, de számomra észrevehetõek a különbségek. Ugyanígy filmeknél, egyik kedvencem a Kapcsolatfelvétel, de már elõtte a Nemzedékekben is látható volt az új irányvonal. Rengeteg robbanás, harc, látványos harc és egyre egyszerûbb történet, nehogy belezavarodjon a(z amerikai) nézõ. Aztán a Nemezis-ben ezt már túlzásba vitték, ott már az ember tenyerére elfért a történet lényeges leírása, nagyrészt lövöldözték egymást, a dráma pedig az volt, hogy elvesztették Data-t aki aztán mégse veszett el, szegény nézõ meg nem tudta a film végén, hogy akkor most sirassa-e vagy ne. Itt már látszott a tanácstalanság a Star Trek fõnököknél ezért fogták az egész univerzumot és a kukába dobták az új filmben, mert így nem kell gondolkodni és megmagyarázni a nézõnek, hogy Kirk miért nem harcolhat a Borggal. És miért Kirk? Mert az még mindig egy jól csengõ, ismert név Amerikában ha Star Trek-rõl van szó, fõleg ha újra akarják építeni az egész franchise-t.
tehát a film nem jön be, semmi gond DE az a unalomba fulladt kijelentés nem állja meg a helyét, hogy ez nem Star Trek. Egy az egyben ugyanaz, ugyanaz a filózófia mentén épül fel mint a régiek, akár a TNG, akár a többivel ööszehasonlítjuk
DE az alapokat arra értem, hogy karakterközpontú (akik között szeretlek-utállak kapcsolat van) humoros, sok verbális poénnal, ugratással, könnyed, sci-fi kaland-film. Sorozatban végig könnyed hangulat
majd egyszer-kétszer Kirk keményen nézz, valami drámai fordulat és harc, világvége mittudomén...
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Nekem pl. nem is az akcióval van a bajom hanem, hogy egy olcsó trükkel akarják 21. századira szabni a Star Treket. Egyszerûbb volt törölni az elmúlt 40 évet mint kitalálni valami újat.
Fanyalgók amúgy mindig lesznek, nem tetszhet mindenkinek minden.
A nemtommi kapitánya Kirk kapitány <#idiota>#idiota>
Igaz, nem James, hanem George, de mit szívathatták már vele? 😄
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE