• Dante73
    Azt hiszem, csak a lényeg felett siklotok el. Ez pedig a sci-fi eszenciája, legyen az film, vagy akár sorozat.
    Egy adott társadalmi, vagy egyéb jelentős probléma, ami lehet rasszizmus, a technika árnyoldala, és kismillió más dolog. Mindig ezekre próbál valamilyen választ találni a JÓ sci-fi.
    Én ilyet nem tapasztaltam az új ST filmben. Egyszerű látványorgia próbál lenni, semmi több. annak jó, még azt is mondhatnám, nem is rossz film. Csak épp a lényeg veszett el.
    A másik dolog ami ENGEM zavar, az a reboot mánia. Egy Batman-nál azt mondom, oké. De egy ST-nél erre semmi szükség. (Minden sorozatot lehetne egy-egy reboot-nak tekinteni, de nem az, hiszen egymásra épülnek) Szerintem volt annyira jó, akár a sorozatok, akár a filmeket nézzük, hogy erre szükség nem volt. Volt, és jelenleg is van annyi nyitott kérdés, annyi lehetőség, hogy a re-boot itt öncélú, divat majmolás volt. Ami egy ST-re... Nem kellene, hogy jellemző legyen. Ettől a film még bőven a nézhető kategória, de Kirk ide, Spock oda, Uhura amoda... SZÁMOMRA nem igazi ST.