Minden tisztelettel, amennyire én tudom, a szokásnak megfelelően SD felbontásban vették fel sorozatot, majd BETA kazettákra rögzítették őket. VHS-t inkább az otthoni rendszerekről beszélhetünk, legalábbis én TV stúdiókban inkább BETA-t láttam az 1990-es években, nem VHS-t (lehet, hogy itthon a TV3 ill. a Viasat aztán VHS-ről nyomta a szinkronizált epizódokat, ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni).
Ahol tudnak / tudtak játszani az például a CGI-vel felturbózott / újracsinált jelenetek, ezeket említik meg alant is.
Az olyan állítások, minthogy "The added clarity of the 1080p resolution allows..." a bullshit kategóriájába esnek. Remastered, felkonvertált videóról van szó, ahol CGI-vel rágesítettek itt-ott. De a forrás nem natív 1080p-s anyag...
Félreértés ne essék, nem vitatom el, hogy ad egy kis pluszt a sorozathoz, de ahogy az általad linkelt oldalon is kitűnik, főleg a speciális effekteknél látható változás. De tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be, hogy ezek sem úgy néznek ki, ahogy 2012-ben elvárjuk őket, hanem "csak" újrakreálták őket, hogy azért kinézzenek valahogy. Ezen persze nem kell megütközni, nyilván nincs epizódonként több százezer, vagy millió dolláros költségvetés, mint egy mostani TV sorozatnál.