11588
-
Valezius #10264 A lemezen 3 rész van, én nem igazán hiszem, hogy mind a 170 rész fel lesz javítva, max 10-20 a jobbak közül.
Az utolsó részt megnézném azért újra bármikor :)
De 3 részes lemezt venni nálam sajnos a luxus kategóriába esik, talán majd egyszer :) -
#10263 a lejjebb linkelt oldalon megnézted a videót?
Nagyon kemény, ahogy az egyik szereplőnek a felkonvertált anyagon hirtelen látszanak a hajszálai. Annyira nem durva, mint pl a Szárnyas fejvadász minősége, de szerintem egy sorozathoz megfelel.
A CGI-t meg hagyjuk, hisz a TOS-ban láttuk, mit lehet csinálni egy sorozattal :)
Viszont így legalább eltűnhetnek azok a jellegtelen bolygók, amik legalább az első pár évadban voltak :D (a jellegtelen "külső felvételekkel" meg nem tudom, hogy fognak-e valamit kezdeni, pl a megvilágított díszlet helyére távoli hegyek, stb) -
#10262 Lehet benne valami mert meglepően rossznak láttam az első 2 vagy 3 évad képminőségét a későbbiekhez képest. Szemcsés és a színek is nagyon élesek vagy kontrasztosak vagy hogy mondják ezt, szóval furcsák. :D Különbnek éreztem a TOS-t. :S Dehogy ez kinek a sara azt nem tudom. TV3-ra már nem nagyon emlékszem, de viasaton láttam többször is. -
#10261 Minden tisztelettel, amennyire én tudom, a szokásnak megfelelően SD felbontásban vették fel sorozatot, majd BETA kazettákra rögzítették őket. VHS-t inkább az otthoni rendszerekről beszélhetünk, legalábbis én TV stúdiókban inkább BETA-t láttam az 1990-es években, nem VHS-t (lehet, hogy itthon a TV3 ill. a Viasat aztán VHS-ről nyomta a szinkronizált epizódokat, ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni).
Ahol tudnak / tudtak játszani az például a CGI-vel felturbózott / újracsinált jelenetek, ezeket említik meg alant is.
Az olyan állítások, minthogy "The added clarity of the 1080p resolution allows..." a bullshit kategóriájába esnek. Remastered, felkonvertált videóról van szó, ahol CGI-vel rágesítettek itt-ott. De a forrás nem natív 1080p-s anyag...
Félreértés ne essék, nem vitatom el, hogy ad egy kis pluszt a sorozathoz, de ahogy az általad linkelt oldalon is kitűnik, főleg a speciális effekteknél látható változás. De tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be, hogy ezek sem úgy néznek ki, ahogy 2012-ben elvárjuk őket, hanem "csak" újrakreálták őket, hogy azért kinézzenek valahogy. Ezen persze nem kell megütközni, nyilván nincs epizódonként több százezer, vagy millió dolláros költségvetés, mint egy mostani TV sorozatnál. -
semmikozod #10260 Cifu te elég értelmes vagy, hogy ne keljen butaságokat beszélned. Nézz csak utána mit csináltak az anyaggal és örülj. :)
http://tng.trekcore.com/bluray/
Egyszerűen eszméletlen milyen jó lesz, végre úgy láthatjuk a sorozatot, ahogy azt eredetileg tervezték. A TV-ben ugyanis nem a szalagokról mentek a részek, hanem VHS-ről. Eddig nem is tudtam, de így már érthető miért olyan gány a minőség. Szóval nem felkonvertált. ;) -
#10259 Már csak a doboz miatt is need! :D -
#10258 X+1 kiadás, felkonvertált képminőség és hang... hát dunno. Oké, a Trekkiknek kell valami, hiszen az ENT óta sorozat az ugye nemvan... -
Erre gondoltál ??
Már mindenen túl vagyunk...ez hiányzott még a felsorolásból )) -
semmikozod #10256 Ahogy nézem itt még nem beszéltetek róla. Jön a TNG Bluray-en. Mit gondoltok róla? Fantasztikusan fog kinézni a sorozat. -
Valezius #10255 Én abban látom a DS9 és a többi sorozat eltérését, hogy míg a TNG-ben sokszor az egész hajót pusztulással fenyegető helyzetbe kerülnek, addig a DS9-ban kevesebbszer forog kockán az állomás.
Emiatt részben a karakterek kisebb problémáival foglalkoznak. Jadzia előző életeivel, vagy Odo múltjával.
Az viszont biztos, hogy Garakhoz fogható mellékszereplő egyetlen más sorozatban se láttam meg. Pedig szerintem bármelyik sorinak csak emelné a nézettségét...
A VOYban volt néhány mellékszereplő, akik hihetőbbé tették az egész sztorit. Aztán sorban eltüntették őket (Carey hadnagy, Vorik, Hogan), és az maradt, hogy a 150 fős legénységből 7 embert látunk, a többiek meg csak úgy vannak.
AZ ENTben a kor elvárásainak megfelelően a 3 legfőbb szereplőn kívül a többiekkel is kicsit többet foglalkoztak: Malcolmról és Mayweatherről külön rész is van. De így is hasonló a helyzet, mint a Voyagerben 85 fő, amiből 78 nem tudom, mi a rákot keres a hajón :)
Vicces, hogy Engineer Alex imdb szerint 43 részben benne volt, és bennem annyira nem hagyott nyomott, hogy csak akkor tűnt fel, amikor előléptették :) -
#10254 érdekes volt, köszi a linket -
Valezius #10253 Na múltkor gondolkoztam rajta, hogy melyik topikban kérdezték ezt :)
Nem tudom, erre gondoltatok-e, de a metagalaktika9-ben jelent meg az alábbi írás:
A. E. Van Vogt: Messzi Centaurus
Ide feltöltöttem, ha valaki elolvasná (10 oldal)
http://data.hu/get/4639511/18_Messzi_Centaurus.rtf -
#10252 Néha irritált, de voltak jó pillanatai. :D -
#10251 nem értem ezt a Neelix utálatot, szerintem nincs vele semmi gond -
#10250 sci-fi tv-n héttől ENT lesz (2. évad talán) -
Reg5 #10249 "-Neelix, jujj, feletsük gyorsan el."
Ezzel egyetértek. Az utóbbi időben elég sokszor elkapom a Voyagert a V6-on, de amint felbukkan Neelix, ösztönösen csatornát váltok... -
#10248 Volt utalás rá, hogy náluk minden a kereskedelem körül forog. Nem vívtak nagy csatákat a történelmük során és asszem a térhajtómű technológiát is vásárolták?
Pl. amikor Quark anyját mennek megmenteni az elég komikus rész volt, beszervezték az egyetlen ferengi "bérgyilkost" ha jól emlékszem. Abban igazad van, hogy sok dolgot Quark-on keresztül láttunk, de én arról is beszélek, hogy hogyan ábrázolták őket az Új Nemzedékben. Biztos vagyok benne, hogy eredetileg egy komolyabb ellenséget akartak belőlük faragni aztán jött az ötlet, hogy inkább legyenek a humor forrásai és egy lecke a kapzsiságról, mert ugye azt nem tudják bemutatni a "felvilágosult" emberiségen keresztül. Ron ment át a legnagyobb fejlődésen, ő tényleg úgy nézett ki mint egy igazi ferengi az első évadban aztán csináltak belőle egy okos idiótát. :D A gépészethez értett, de amúgy mindig kicsit dinkának mutatták, meg kedvesebb is lett mindenkivel.
Lehet ezt akárhogy csűrni csavarni, általában mindent meg tudunk magyarázni, még a WC-k hiányát is a Star Trek-ben. :D Én csak így láttam a ferengieket és úgy éreztem, hogy rengeteget változtak rövid idő alatt. -
#10247 Szerintem a DS9-ban sem "egyszerű kereskedők" voltak, hanem csak egy "egyszerű kereskedő" szemszögén át láthattunk rá a Ferengi társadalomra. -
#10246 Ferengik mint faj "átalakítása" is érdekes volt. Új nemzedékben még valami komoly ellenséget akartak belőlük csinálni aztán átvedlettek egyszerű kereskedőkké, legalábbis a DS9-os epizódok alapján.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aztán ezt kompenzálták az Enterprise-ban ahol már inkább amolyan szedett-vedett tolvajok lettek. -
#10245 Persze köré építettek sok sztorit és talán jobban megismerhettünk egy olyan témát amit eddig nem feszegettek a Star Trek-ben, hogyan lesz egy bűnözőből újra a társadalom hasznos tagja avagy borgból újra egyén. :) De valahogy ettől még sokszor éreztem sablonosnak a karaktereket, ráadásul hétkilencednél felmerült a gyanú, hogy nem-e csak nézettségnövelés miatt hozták képernyőre, főleg abban a ruhában. Persze a nézettség miatt tesznek mindent, itt csak egy kicsit feltűnő volt a "hirtelen" megjelenése és talán emiatt is szorultak háttérbe más karakterek. Alapvetően a Star Trek mindig a kalandról és komoly vagy kevésbé komoly (társadalmi) problémákról szólt és emellett mutatták be a karaktereket.
DS9 elég egyedi a sorozatok között, nem is csak azért mert egy állomáson játszódik hanem mert tisztán látszik benne az átmenet a régi és új Star Trek között. Sok benne az akció mégis olyan részek kaptak benne helyet mint az Embernek maradni(Hard Time) ami az egyik kedvenc részem. -
Micsu #10244 jah vagy ott van quark is
sok karakternél észrevehető volt némi jellemfejlődés de volt aki ugyan olyan maradt, Siquonak is voltak már a rangjával teljesen összeegyezhetetlen döntései már annyira belefalsult a háborúba, Picardtól ilyen valszeg nem láthattunk volna -
#10243 Inkább más hangulata volt, de én nem éreztem a karaktereket komplexebbeknek. -
#10242 Háááttt... Azért hogy nem karakterközpontú? A VOY egy időben szinte csak 7 of 9-ról szólt. Ahogy a TOS is három karakterről... :)
BTW én azért Garak mellett megemlíteném a Doktort és Worfot is. Meg még talán Bonest. :D -
Micsu #10241 azért a ds9 az karakterközpontú volt, minden rész egy karakter köré épült + RD moore ezt meg is erősítette több helyen, a többi tényleg nem, de valahogy a voyager olyan semmilyen, de az is lehet hogy túl sok volt már a jóból, pl nekem a next generation is sokkal jobban tetszett -
#10240 Izlések és pofonok.
-Janeway karaktere néha villan egyet-egyet, szerintem maga a női kapitány ötlete nem volt rossz ötlet (a DS9-ban is volt női kapitány :D).
-Chakotay megint időszakosan emelkedett ki, de megint nem volt rossz szerintem.
-Tuvok... nos igen, Tuvok sajnos tényleg tucatkarakter, pláne hogy alig-alig került fókuszba...
-Kim... a másik tucatkarakter...
-Tom Paris, ő tudott némi színt vinni a játékába, bár tény, hogy korántsem olyan badass feeling, ami illet volna hozzá...
-Neelix, jujj, feletsük gyorsan el.
-A Doktor. Alfa és Omega a karakterek között, szerintem egy ritka jól eltalált és nagyon jól castingolt karakter. A sorozatírók is adtak neki lehetőséget a játékra, szóval még szerencsésnek is mondhatja magát.
-7 of 9. A kétségbevonhatattlan testi adottságain túl azt kell mondjam, hogy azért utólag nem tett rám túl nagy benyomást, pedig nagyon-nagyon sok lehetőséget kapott.
A történeteknél az a baj, hogy láthatóan nem volt előre kialakított koncepció. Mennek és mennek, és néha történik valami... Olykor hirtelen ugranak egy nagyobbat, és hát hurrá. A Hirogenek az elején még szórakoztatóak voltak szerintem, csakhát az idő előre haladásával mentek össze (az elején 2 méter feletti órások, a végén már az átlag ember magasságot is alig érték el), és laposodtak el. A 8472 faj egy jó szál volt, az nagyon tetszett. A Borg túlzásba vitele a végén már nem tetszett, ahogy a SevTrek is rávilágított, amíg a flotta zászlóshajója se nagyon tudta egymaga felvenni a versenyt egyetlen Borg kockával, a Voyager a végén már rutinból nyomta le őket. :P
Az Enterprise első két évada egy kicsit nehéz lesz szerintem, de a harmadiktól már egész fogyasztható. :) -
#10239 Azért a Star Trek sose volt karakterközpontú, elég egyszerűen lehet jellemezni mindegyiket. Talán DS9 Garak-ja volt a legösszetettebb de csak azért mert mindig homályos utalásai voltak a múltjáról. -
Micsu #10238 megnéztem ezt a voyagert
a ds9 után visszalépés erős sztem, tucatkarakterek bár 7/9 besorozása jót tett a sorozatnak főleg hogy a übersemmilyen cast léptették helyette, a predatorcopypaste ellenfeleknél majdnem agyvérzést kaptam viszont a borg vonal erőltetése tetszett, számomra sok volt a filler rész, nah elkezdem az enterpriset is -
#10237 Novella nekem is rémlik. Film, no az nem. -
#10236 A galaktikából rémlik egy hasonló novella. -
#10235 ez engem is érdekelne -
C7 #10234 Nem tudom, de ha megtudod, megírhatnád! :D -
EnxTheOne #10233 Ez melyik scifi film? Valahol olvastam rola, valami ilyesmi a történet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy ürhajó legénységét hibernálják és elindul egy másik csillag rendszerbe, de amikor felébrednek már nem csak pár "sima" bolygo van ott, hanem normális civilizácio. Amig ök utaztak addig a földön feltaláltak valamilyen technologiát amivel sokkal gyorsabban lehet utazni. -
#10232 Ez de durva. :D -
#10231 Epic
-
#10230 a pdf-hez odaírhattad volna, hogy az az 55 mega csak a legutolsó poszter -
#10229 Ez tök jó. Am. a NASA és a Star Trek között mindig is szoros kapocs volt, a Nasa pl. ötleteket merített a Star Trek-ből 1-2 kütyü tervezésénél, a Star Trek pedig az űrutazás témája mellett megemlékezett 1-1 epizóddal a NASA-ról, pl. régi műholdakat találtak(TNG, Voy), Mars expedíció(Voy) stb. -
Micsu #10228 jók -
#10227 Egy kis érdekesség. Ugye firkálom az űrsikló-cikksorozatot, és "szokásomhoz" híven órákat pepecselek a képek válogatásával. Na, erre mit találok? Három misszió személyzetét, amelyek a hivatalos NASA fotón pózolnak... Star Trek egyenruhákban és díszletek között!
STS-54 (felteszem valahol az ST VI. díszletei között)
(Jr. "Trooper" Mario Runco még Vulkán füleket is kapott :D)
STS-90 (Star Trek: Voyager)
ISS XXI. (TNG / DS9 / Voyager, a háttérben meg ENT?)
Fetisisztáknak itt van 55megás PDF-ben)
Na ezek után mondja azt valaki, hogy a NASA-nál nincs humorérzékük :) -
#10226 thx Morzsi555:) Hosszú és eredményes életet! -
#10225 :D