Valezius#10255
Én abban látom a DS9 és a többi sorozat eltérését, hogy míg a TNG-ben sokszor az egész hajót pusztulással fenyegető helyzetbe kerülnek, addig a DS9-ban kevesebbszer forog kockán az állomás.
Emiatt részben a karakterek kisebb problémáival foglalkoznak. Jadzia előző életeivel, vagy Odo múltjával.
Az viszont biztos, hogy Garakhoz fogható mellékszereplő egyetlen más sorozatban se láttam meg. Pedig szerintem bármelyik sorinak csak emelné a nézettségét...
A VOYban volt néhány mellékszereplő, akik hihetőbbé tették az egész sztorit. Aztán sorban eltüntették őket (Carey hadnagy, Vorik, Hogan), és az maradt, hogy a 150 fős legénységből 7 embert látunk, a többiek meg csak úgy vannak.
AZ ENTben a kor elvárásainak megfelelően a 3 legfőbb szereplőn kívül a többiekkel is kicsit többet foglalkoztak: Malcolmról és Mayweatherről külön rész is van. De így is hasonló a helyzet, mint a Voyagerben 85 fő, amiből 78 nem tudom, mi a rákot keres a hajón :)
Vicces, hogy Engineer Alex imdb szerint 43 részben benne volt, és bennem annyira nem hagyott nyomott, hogy csak akkor tűnt fel, amikor előléptették :)