• Narxis
    Volt utalás rá, hogy náluk minden a kereskedelem körül forog. Nem vívtak nagy csatákat a történelmük során és asszem a térhajtómű technológiát is vásárolták?

Pl. amikor Quark anyját mennek megmenteni az elég komikus rész volt, beszervezték az egyetlen ferengi "bérgyilkost" ha jól emlékszem. Abban igazad van, hogy sok dolgot Quark-on keresztül láttunk, de én arról is beszélek, hogy hogyan ábrázolták őket az Új Nemzedékben. Biztos vagyok benne, hogy eredetileg egy komolyabb ellenséget akartak belőlük faragni aztán jött az ötlet, hogy inkább legyenek a humor forrásai és egy lecke a kapzsiságról, mert ugye azt nem tudják bemutatni a "felvilágosult" emberiségen keresztül. Ron ment át a legnagyobb fejlődésen, ő tényleg úgy nézett ki mint egy igazi ferengi az első évadban aztán csináltak belőle egy okos idiótát. :D A gépészethez értett, de amúgy mindig kicsit dinkának mutatták, meg kedvesebb is lett mindenkivel.

Lehet ezt akárhogy csűrni csavarni, általában mindent meg tudunk magyarázni, még a WC-k hiányát is a Star Trek-ben. :D Én csak így láttam a ferengieket és úgy éreztem, hogy rengeteget változtak rövid idő alatt.