• Valezius
    Befejeztem a TOS 2. évadát, elvileg heti egy rész van betervezve, de nem bírtam magammal, és a múlt héten 3-at néztem.
    Az első évad se volt rossz, de ez összességében felülmúlta, még ha olyan zseniális részre nem is emlékszem, amik az elsőben voltak. (Balance of terror, Errand of Mercy és a The city on the of forever.)

Wikipédiás sorrendben a 2. évad jó részeiről:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Star_Trek:_The_Original_Series_episodes

Amok Time: zseniális rész, Spocknál eljön a pon farr ideje.
    Spock arca a végén felejthetetlen :)
    Itt hangzik el először a harci zene, ami még jópárszor előjön az évadban.

Who Mourns for Adonais? Talán nincs a legjob brészek között, a befejezés mégis érdekesre sikeredett.

The Changeling: A nomád szonda története, szembeszökő a hasonlóság az első mozifilmmel.

Mirror, Mirror: Utazás a párhuzamos dimenzióba, legnagyobb érdeme talán, hogy enélkül nem készül ez az ENT In a mirror darkly c. duplaepizódja :)

Metamorphosis: Mindenképp meg kell említeni, egy legendás személy jelenléte miatt. D ő kvázi csak epizódszereplő a történetben.

Journey to Babel: Andoriaik, Tellariták, Sarek az évad talán legjobb része.

Friday's Child: Egy vad törzset kell megvédeni a klingonok beavatkozásától. Egy klingonos történet nem lehet rossz :)

The Deadly Years: újabb zseniális rész, a felderítőcsapat Kirk, McCoy, Spock megfertőződik, és olyan gyorsan öregednek, hogy csak napjaik vannak hátra. Kirk nem vezetheti tovább a hajót :)

Obsession: Kirk találkozik egy lénnyel, aki korábban már kiirtott egy fél hajót, amin ő is szolgált. Eljött a bosszú ideje. Jó kis rész.

Wolf in the Fold: Mr. Scottot gyilkossággal vádolják. Remek rész ismét.

The Trouble With Tribbles: Vártam ezt a részt, a DS9-ban már korábban találkoztam a "eldolgozással". Klingonok, űrállomás, sok tribble, garantált a jó szórakozás.

The Gamesters of Triskelion: Kirkéket elrabolják, Spock lesz az Enterprise parancsnoka, a hangulat feszült, miközben Kirk a túlélésért küzd. Jó kis rész.

A Piece of the Action: Igazi mókás rész, egy világ, amit véletlenül kultúrális fertőzés ért, és most az 1920-as évek gengszter világa köszön vissza. Helyre kell hozni a hibát.

The Immunity Syndrome: Valami lény, meg kell állítani. Kirk nehéz választás előtt áll, kit küldjön a halálba Spockot vagy McCoyt. Utóbi miatt 5/5-ös rész.

A Private Little War: A klingonok beavatkoznak egy bolygó sorsába, ez ellen valamit tennie kell Kirknek. Az ügy részbe személyes, korábban azok között élt, akiket most lemészárolnak.
    Micsoda befejezés!!!

Patterns of Force: A Nazi állam mása egy idegen bolygón, természetes fejlődésvagy valaki megsértette az elsődleges irányelvet?

The Omega Glory: Mindenképp említést érdemel, bár kissé zavaros rész. Ron Tracey kapitány, hogy életét mentse megszegi az elsődleges irányelvet. Ez még talán érthető lenne, de a későbbi viselkedése elég ostoba. Ezen a világon majdnem kipusztult minden élet egy biológiai fegyverrel vívott háború következtében.

The Ultimate Computer: Leváltható egy hajó legénysége egy számítógéppel? Jó kis rész, Dr. Richard Daystrom szereplése miatt különösen.

Bread and Circuses:
    Egy világ, ahol a római birodalom még a XX. században (technikai értelemben XX. század) is létezik. Érdekes rész.
    Egy kapitánnyal a központban, aki nem tartozik a csillagflottához, ezért nem tudom, hogy érvényes-e rá az irányelv.

Assignment: Earth
    Kutató út 1968-ba, hogy megnézzék hogy élte túl ezt az évet a világ. (A rész 68 márciusában került adásba)

Mindenképp érdekes gondolat, egy kicsit több logikát vártam volna, de ehelyett szökést, üldözést szóval akciót kapunk.