11588
-
#10224 Hát na, régensnek lenni nem jár olyan kondival, mint csillagflotta-kapitánynak :D -
#10223 Jah, láttam, kicsit elhízott. :) -
Reg5 #10222 Inkább romulánok. -
#10221 A Tegnapi Mentalistában pedig ott volt az Enterprise-os doki, (Phlox - John Billingsley) és Trip (Charles "Trip" Tucker III - Connor Trinneer)
Vártam a Klingonok támadását, de nem jöttek... D
-
morzsi555 #10220 Itt fent van az összes rész: http://sorozatokingyen.org/node/424 -
#10219 (Aki nem tudná, Kate Mulgrew vendégszerepel a Warehouse 13-ben.) -
#10218 ÜDV MINDENKINEK!
Keresnék egy olyan személyt akinek megvan a régi 1966-os Star Trek sorozat összes évadja magyarul szinkronosan. Nekem úgy is jó lenne ha egy lemezre dvd-re ráférne kb 5-6 rész. Ha van ilyen lehetsőég kérlek írj erre az email címre: [email protected]
Előre is köszönöm akinek megvan és meg tudja írni, és kiváncsi vagyok, hogy mennyiért...
ÜDV! Testvérek és nagy Star Trek rajongók! -
Valezius #10217 Befejeztem a TOS 2. évadát, elvileg heti egy rész van betervezve, de nem bírtam magammal, és a múlt héten 3-at néztem.
Az első évad se volt rossz, de ez összességében felülmúlta, még ha olyan zseniális részre nem is emlékszem, amik az elsőben voltak. (Balance of terror, Errand of Mercy és a The city on the of forever.)
Wikipédiás sorrendben a 2. évad jó részeiről:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Star_Trek:_The_Original_Series_episodes
Amok Time: zseniális rész, Spocknál eljön a pon farr ideje.
Spock arca a végén felejthetetlen :)
Itt hangzik el először a harci zene, ami még jópárszor előjön az évadban.
Who Mourns for Adonais? Talán nincs a legjob brészek között, a befejezés mégis érdekesre sikeredett.
The Changeling: A nomád szonda története, szembeszökő a hasonlóság az első mozifilmmel.
Mirror, Mirror: Utazás a párhuzamos dimenzióba, legnagyobb érdeme talán, hogy enélkül nem készül ez az ENT In a mirror darkly c. duplaepizódja :)
Metamorphosis: Mindenképp meg kell említeni, egy legendás személy jelenléte miatt. D ő kvázi csak epizódszereplő a történetben.
Journey to Babel: Andoriaik, Tellariták, Sarek az évad talán legjobb része.
Friday's Child: Egy vad törzset kell megvédeni a klingonok beavatkozásától. Egy klingonos történet nem lehet rossz :)
The Deadly Years: újabb zseniális rész, a felderítőcsapat Kirk, McCoy, Spock megfertőződik, és olyan gyorsan öregednek, hogy csak napjaik vannak hátra. Kirk nem vezetheti tovább a hajót :)
Obsession: Kirk találkozik egy lénnyel, aki korábban már kiirtott egy fél hajót, amin ő is szolgált. Eljött a bosszú ideje. Jó kis rész.
Wolf in the Fold: Mr. Scottot gyilkossággal vádolják. Remek rész ismét.
The Trouble With Tribbles: Vártam ezt a részt, a DS9-ban már korábban találkoztam a "eldolgozással". Klingonok, űrállomás, sok tribble, garantált a jó szórakozás.
The Gamesters of Triskelion: Kirkéket elrabolják, Spock lesz az Enterprise parancsnoka, a hangulat feszült, miközben Kirk a túlélésért küzd. Jó kis rész.
A Piece of the Action: Igazi mókás rész, egy világ, amit véletlenül kultúrális fertőzés ért, és most az 1920-as évek gengszter világa köszön vissza. Helyre kell hozni a hibát.
The Immunity Syndrome: Valami lény, meg kell állítani. Kirk nehéz választás előtt áll, kit küldjön a halálba Spockot vagy McCoyt. Utóbi miatt 5/5-ös rész.
A Private Little War: A klingonok beavatkoznak egy bolygó sorsába, ez ellen valamit tennie kell Kirknek. Az ügy részbe személyes, korábban azok között élt, akiket most lemészárolnak.
Micsoda befejezés!!!
Patterns of Force: A Nazi állam mása egy idegen bolygón, természetes fejlődésvagy valaki megsértette az elsődleges irányelvet?
The Omega Glory: Mindenképp említést érdemel, bár kissé zavaros rész. Ron Tracey kapitány, hogy életét mentse megszegi az elsődleges irányelvet. Ez még talán érthető lenne, de a későbbi viselkedése elég ostoba. Ezen a világon majdnem kipusztult minden élet egy biológiai fegyverrel vívott háború következtében.
The Ultimate Computer: Leváltható egy hajó legénysége egy számítógéppel? Jó kis rész, Dr. Richard Daystrom szereplése miatt különösen.
Bread and Circuses:
Egy világ, ahol a római birodalom még a XX. században (technikai értelemben XX. század) is létezik. Érdekes rész.
Egy kapitánnyal a központban, aki nem tartozik a csillagflottához, ezért nem tudom, hogy érvényes-e rá az irányelv.
Assignment: Earth
Kutató út 1968-ba, hogy megnézzék hogy élte túl ezt az évet a világ. (A rész 68 márciusában került adásba)
Mindenképp érdekes gondolat, egy kicsit több logikát vártam volna, de ehelyett szökést, üldözést szóval akciót kapunk.
-
Reg5 #10216 Hatalmas +1 a romulános ötletre. A napokban olvastam amúgy, hogy még az Ent kaszája után 2 évig próbáltak összehozni egy filmtrilógiát a romulán háborúról, csak nem jött össze :( -
#10215 Ott a pont, úgy lesznek ellenségek mint pl. Quark és Odo. A ferengik bármit megtesznek a profitért és ez valahol, valamiért ütközni fog a Föderáció érdekeivel és elveivel.
Én amúgy a romulánokkal foglalkoznék, ők lehetnének igazi ellenségek és annyira még mindig nem ismerjük őket mint pl. a klingonokat. Pedig azért már szerepeltek jó pár részben, de mindig csak a felszínt kapargatták a forgatókönyvírók. -
#10214 A DS9 eléggé a helyére rakta a Ferengiket, nem hiszem, hogy bölcs dolog lenne megint belerúgni a folytatólagosságba, és ellenségnek beállítani őket. A Ferengik kereskedőkként lettek definiálva, hát ennek megfelelően is legyenek kezelve.
A szöveg egyébként tényleg nem ellenségként aposztrofálja őket, egyszerűen valószínűleg a szokásukhoz híven a kapzsiságuk lesz a probléma alapja. De ez teljesen normális lenne még. -
C7 #10213 "a Ferengik meg leltek valami új nyersanyagot, amitől nagyon gazdagok lettek, és ez bonyodalmakhoz vezet" - ez kicsit komolyan hangzik ahhoz, hogy poénszál legyen belőle, főleg, hogy eléggé korai stádiumban van a dolog (annak idején egy animációs sorozatot terveztek vagy 150 évvel a Nemezis utánra, öt epizódnak meg is volt a forgatókönyve, szóval ebből még akár a nagy semmi is lehet), szóval eléggé úgy hangzik, hogy a ferengikből komoly problémát kívánnak csinálni, akár közvetve (valakinek eladják a cuccot/maguk kezdenek vele valamit). -
#10212 a felvetésem továbbra is tartja magát, most az új sorozatról van szó, nem pedig arról, hogy mit szerettek volna kezdeni a ferengikkel több mint 20 évvel ezelőtt -
The Ferengi were initially conceived by the early writers of Star Trek: The Next Generation to become a real threat to the Federation, as the Klingons were in The Original Series. For example, in "The Last Outpost", the Ferengi have technology on par with that of the Federation, but by the time of "Little Green Men" it is revealed that they are not that technologically advanced, and have bought a good share of their technology. They would take the place of the Klingons, who could not be used as enemies any longer. It was soon realized however that nothing about them was threatening at all. -
#10210 Nem tudom hol olvastad, hogy a ferengikből ellenség lehet.... az alábbi cikkben semmi ilyesmiről nincs szó. -
C7 #10209 Eredetileg annak szánták, mint amilyenek a TOS-ban a klingonok voltak, de már az első rész után rájöttek, hogy nem lehet komolyan venni, azért voltak csak szakadárproblémák később... -
Micsu #10208 mikor is volt a ferengi ellenség? attól még hogy szakadárok szopatták a enterpriset nem volt sose főellenségnek titulálva a faj -
C7 #10207 Jó lenne új sorozat, de ez nem tűnik jónak. A TNG már bebizonyította, hogy a Ferengi komoly ellenségként nem jó, a DS9 pedig megmutatta, hogy mire jók... -
#10206 A baj az, hogy ötlet lett volna, ott volt a Virtuality és a Defying Gravity. A Virtuality szvsz nagyon betalált volna (ha normálisan viszik tovább a történtet), a Defying Gravity már inkább arra példa, amikor mindenáron túl akarnak bonyolítani egy Sci-fit, és átesnek a ló túloldalára.
Ezt a vázlatott olvasva én nem vagyok meggyőzve. Szegény ST csordultig van következetességi hibákkal, akkor már jobban örülnék, ha a reboot filmet vennék alapul, és azt vinnék valahogy tovább. -
#10205 Jah nagyon jó lenne egy új trek sorozat, de .... úgysem lesz belőle semmi. Egyszerűen már nincsen rá igény. Ha indulna is egy, szinte biztos vagyok benne hogy max 1 évadot élne aztán kapná a cancelt mint manapság a legtöbb sci-fi. (na nem mintha lenne manapság bármilyen értékelhető sci-fi) -
#10204 Én már szinte bárminek örülnék ami Star Trek, persze el lehet azt is cseszni mint az SD: U-nál tették, de azt is csak néztem, ezt is nézném.. -
#10203 már megbocsáss, de a CSI -ok is soxor sci-fi szinten nyomják :D -
Reg5 #10202 Én kissé félek ettől. Mióta az Entet befejezték az amcsik, vállalható scifi sorozat nem volt országoson. Ami meg jó lett volna abból családi fost csináltak. Az CBS-en meg adtak valaha scifit? Az utóbbi 15 évük a CSI-kkel volt tele... -
#10201 ebből miért lett kép? hmm...
mind1:D
http://comment.blog.hu/2011/08/25/uj_star_trek-sorozat_indulna -
#10200 O-M-G csak jöjjön össze és legyen tényleg már egy új sorozat! Az alapsztori ráadásul nem is rossz bár ez még igen csak nagyvonalú leírás. -
#10199 -
#10198 :DDD -
Micsu #10197 ezt a nagykannájú borg hölgyet hogy merészelték, mikor éppen játssza szerepét csak a csecsére birok koncentrálni, boycott :D -
Sentinel80 #10196 Sziasztok!
Rengeted elektronikus STAR TREK hajó modell vár gazdára a vaterán.
ART ASYLUM Enterprise 1701-D szétválasztható csészealj szekció, Star Trek Voyager elektronikus le\fel mozgó gondolákkal. USS Enterprise 1701 - KHAN haragja kiadás. Űrkomp, Klingon Bird Of prey és sok más ritkasság:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=Sentinel80
[email protected] -ra írjon akit érdekel valamelyik. -
C7 #10195 Ismét megnéztem a Khan haragját, és felvetődött bennem két-három kérdés, amelyekre nem találom a választ:
1. Ha a film készítése idején még tényleg ki akarták írni az egészből Spockot, miért csinált tudategyesítést McCoyjal?
2. Addig rendben, hogy a Genezis-cucc a csillagködből megcsinálta a bolygót, de hogy került oda egy csillag?
(3. A későbbiekben miért nem Kirstie Alley volt Saavik? Szerintem sokkal jobban játszott, mint Robin Curtis.) -
C7 #10194 Na tessék, amint feltettem a kérdést, meg is van. (6x02, ha valakit érdekelne...) -
C7 #10193 Valaki nem tudja, melyik TNG 4-5-6. évadbeli részben volt dettó ugyanaz a bináris csillagrendszer (vörös óriásból áramlott anyag a kis kék neutron(?)csillagba) a háttérben ami a 3. évad első részében (Evolúció)? Asszem a kérdéses részben majdnem bele is zuhantak, de valahogy nem találom... -
-
Valezius #10191 Belenéztem az epizódlistába, micsoda részek vannak a 2. évadban :)
Macquis, párhuzamos dimenzió, tárgyalás kardassziában, és az évadzáróban jön a Jem'Hadar :) -
Valezius #10190 Az első évadból eléggé felvezető jellegű, meg kell ismerni a karaktereket, de az első igazán ütős rész a második évadot nyitó triplaepizód volt. Jó volt az első évad is, de olyan rész, amit újra akarnék nézni nem nagyon van benne.
A 2. évadban már vannak emlékezetes részek, például a 34. epizód (whispers) nagy hatással volt rám. Szerintem egyike a legjobb Star Trek epizódoknak :) -
#10189 Pedig jó az első évad is a DS9-ból, sokkal "vadvidékesebb" a környezet, nem egy steril csillagflotta hajó ahol mindenki aláveti magát a hierarchiának. Mondjuk itt nem is mindenki csillagflottás, sőt, a ferengik és Garak civilek.
Nekem tetszett minden rész, újat tudtak mutatni a Star Trek történetében. :) -
#10188 Ne szidd a Főnököt! :D -
#10187 úgy a 4-5. évadtól pörög fel a DS9. -
EnxTheOne #10186 És a fömérnök haja nagyon szar. :D -
EnxTheOne #10185 Megnéztem a ds9 dupla részét. Majdnem megvakulam. :(
De a ferengiek miatt adok neki egy esélyt.
A rész elején (A kapitány vissza emlékezése amikor a borg ellen harcolt) majdnem sirtam a röhögéstöl. :D