Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
irígylem ám nagyon Paya23-at, még a legjobb sorozatok most jönnek és most látja mindet elõször! Persze én is nekikezdhetnék az egésznek megint, de így sokadjára nézni már mégse akkora élmény mint az elsõ alkalommal <#smile>#smile>
Talán kicsit önismétlõ leszek, de valóban el kell mondanom, hogy a sorozat jobb lett, mint az elsõ évadban volt. Talán amiatt, hogy kevesebb volt a rész, talán amiatt, mert kiforrott a dolog. Ebben az évadban sokat foglalkoztak a vulkániakkal, még többet a klingonokkal, amik mindenképp pluszpontokat jelentettek. Az évadban nem volt olyan rész, amire ne emlékeznék valamiért, ami mindig pozitív jel.
Bár olyan kiemelkedõ rész nem volt, mint az elsõ évadban a The City on the Edge of Forever, néhány részt mindenképp ki kell emelni, jóval többet is, mint legutóbb. Ott vannak a klingonos részek, a Friday's Child vagy a The Trouble with Tribbles, amelyek izgalmasak, és jó részek voltak.
Ha már klingonok a vulkáni részek mellett se lehet elmenni, mind az évadnyitó Amok Time, mind a Spock apjával foglalkozó Journey to Babel jól megírt erõs rész volt.
Azonban a második évadban többször kerültek a szereplõink "kosztümös" környezetbe is, elég csak az utolsó két részre gondolni, mint a Bread and Circuses (XX.századi antik Róma), Assignment: Earth (XX. századi Föld), vagy a Patterns of Force (Náci Németország) illetve a A Piece of the Action (Maffiózós világ). Ezek egytõl egyig szórakoztató humorra és izgalomra felépített részek voltak, és a hajó egyforma, mai szemmel nézve már kissé túlságosan minimalista környezetébõl kimozdultak, ezzel is változatosságot és frissességet kölcsönözve a sorozatnak.
Mind nagyszerûen sikerült, de sok-sok Sci-fi problémával foglalkozó rész volt, amik közül a párhuzamos univerzumokról szóló Mirror, Mirror vagy a mesterséges intelligenciáról szóló Ultimate Computer lett az évad fénypontja.
Bár egy-két gyengébb rész is becsúszott, azok is csak a többi tekintetében gyengék, sõt a The Omega Glory-t végül újra megnéztem C7 miatt, és most így utólag is két ponttal feljebb pontoztam (6/10), mert jó rész volt, csak ez az amerikai patriotizmus nem kellett volna ilyen erõsen bele.
3 legjobb rész:
1. Ultimate Computer
2. Mirror, Mirror
3. The Trouble with Tribbles
Az évadot most is részek pontjainak átlaga alapján pontozom, ami ebben az esetben 7,46 tehát az évad megelõzte az elõzõt, a sorozat javult, azonban a 8-ast sajnos nem tudom megadni rá. Remélem a 3. évad feljebb húzza már az évad végi pont számot, mindenesetre, ha így fejlõdik, biztosan.
Star Trek - The Original Series: Season Two 7/10
Csak a rend kedvéért újra:
56 rész meg volt.
648 rész maradt. (+10 film, +23 rajzfilm epizód)
\"Tegnap találtunk egy dobozt a koli hűtőjében, és kinyitottuk. Azt hittük mákos tészta maradványok, de ez az elmélet megdőlt, mikor a haver egy csontot húzott ki belőle.\"
Ez igazi Sci-fi! Ráadásul olyan, amit azért szeretek, mert sose gondoltam volna rá. Milyen is lenne az ókori normák szerint élõ XX.század? Nagyon nagy ötlet, Spock kiváló küzdõ, pillanatok alatt leterített mindenkit. Külön piros pont, hogy az Enterprisenak van olyan kódja, hogy baj van, de ne gyertek le. 9/10
S02E26 - Assignment: Earth
Ha kiveszem azt, hogy az elején csak úgy lazán visszautaztak a múltba, megfigyelni, akkor szinte tökéletes rész volt. Bár akadtak benne logikátlanságok (mégis mennyibõl tartott volna megkeresnie valakinek a hajón, hogy azt az ûrrepülõt fellõtték-e valójában?) nagyon jó rész volt, tele fordulatokkal, több szálon futó cselekményekkel, és ha még késõbbi részekben is láthatjuk viszont a Gary Sevent és Robertát, illetve a fajt, aki vigyáz az emberiségre, akkor az is pluszpont. Vagy készült egy spinoff amirõl én nem tudok? 9/10
Közben utánaolvastam, valóban spin-off széria lett volna, de nem kapott rendelést. Kár, biztosan megnéztem volna Kirk és Spock nélkül is.
56 rész meg volt.
648 rész maradt. (+10 film, +23 rajzfilm epizód)
\"Tegnap találtunk egy dobozt a koli hűtőjében, és kinyitottuk. Azt hittük mákos tészta maradványok, de ez az elmélet megdőlt, mikor a haver egy csontot húzott ki belőle.\"
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!
Megjelenik a párhuzamos univerzum, a Maquis, az évad végén pedig a Jem'Hadar. Utána már nem bírja az ember abbahagyni 😊
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
S02E16 - The Gamemasters of Triskelion
Nagyon gyenge rész, nagyon gyenge magyarázattal, kevés humorral, gyenge romantikus szállal. A lányok mindig szépek a Star Trekben, de itt most ez se segített. Egyszerûen ez a rész belerondított az erõs második évadba. 4/10
S02E17 - A Piece of the Action
20. századi maffiózós világ? Egy mindent utánzó kultúra. A 2. évad erõs színvonala visszatért! Mind Kirk, mind Spock erõs volt maffiafõnöknek, de most kivételesen William Shatnert kell kiemelni, mert ragyogóan oldotta meg a szerepet, és rengeteg humor került a részbe. A díszletesnek külön pluszpont! 8/10
S02E18 - The Immunity Syndrome
Érdekes ötlet volt, attól eltekintve, hogy az egész történet egy hatalmas ûramõbáról szólt. Az egyetlen bajom, a tipikus "a másik hajó ugyanezt csinálta, és õk meghaltak, mi meg nem, ki tudja miért" fordulat. Nem kellett volna bele. 7/10
S02E19 - A Private Little War
Klingonok, de éreztem, hogy lesz egy olyan rész, ahol nem lesz az egész az igazi. Mindenesetre úgy tûnik az évadból kezd kifogyni a szufla, egy szimpla harcolunk a klingonokal a bolygóért rész lett, némi adjunk fegyvert vagy sem szindrómával. Nincs vele baj, csak átlagos. 6/10
De muszáj berakni egy képet Nancy Kovack-ról ehhez a részhez.
S02E20 - Return to Tomorrow
3 szuperfejlett entitás megszállja Kirk, Spock és egy harmadik -hölgy tiszt- testét. Maga az ötlet jó volt, az elsõ 15 perc remek volt, aztán kifogyott a szufla és a történet megoldása is banális. Nem 60-as évekbeli banális, hanem mindig banális. Nem akartam az elõzõ résznél elkiabálni, de tényleg esett a színvonal az utóbbi pár részben. Remélem évad végére feljavul. 6/10
S02E21 - Patterns of Force
Nagyon hiányzott már egy ennyire erõs rész. Végre! Kirk és Spock a náci Németország ellen! Na jó azért nem teljesen, hiszen meg van a maga csavarja a történetnek, ami kiváló, és bár a vége kiszámítható, a náci egyenruhás Spock felejthetetlen. 9/10
S02E22 - By Any Other Name
Nagyon hasonló történet, mint a Return to Tomorrow, csak megszállás nélkül, ásványkockává alakítgatós idegenekkel. Azonban a történet egy fokkal jobban mûködött, talán a kevésbé banális befejezésnek, talán a gyönyörûszép Barbara Bouchet-nek köszönhetõen. 7/10
S02E23 - The Omega Glory
Ez történik, ha 4 ötlet kerül egy történetbe. Kezdõdik a másik föderációs hajón mindenki eltûnik történettel. Ezután jön a hallhatatlanság forrása történet, majd következik a mi lett volna, ha kitör a hideg háború, és befejezõdik, egy szentimentális máshol is hisznek a szabadság eszmélyében, méghozzá szintén amerikai zászló alatt. Szóval, olyan ötletek, amelyek külön-külön jól mûködhettek volna, még az elsõ kettõ összehozása elég jól is sikerült, de a többi már nagyon idegen volt. Ne legyen a földtõl több milliárd kilóméterre egy bolygón egy országnak szintén amerikai zászlaja! Max ha mutatta nekik valaki. De itt errõl szó sincs. 4/10.
S02E24 - The Ultimate Computer
Ingadozva kezdett a szezon, majd magasan volt sokáig a színvonal, és úgy látszik ingadozással fejezõdik is be. Mert ez a rész bitang jó volt. Volt fejlett számítógép, volt szupertudós, volt Ûrcsata! kifejezetten ízlésesen, és volt egy a hajóért és az emberi életekért küzdõ legénység. Közben pedig még arra a morális kérdésre is jutott idõ, hogy a gép mennyire helyettesítheti az embert, amire a rész végén frappáns választ adtak!
Egyetlen bajom, hogy az Enterprise M5-ös számítógépe nem ismerte Asimov törvényeit! Pedig azokat már akkor lassan 30 éve leírta Asimov. De erre muszáj megadni a 10/10-et. Ez Star Trek volt a javából!
54 rész meg volt.
650 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód)
Mondom ezt úgy, hogy annak idején egy részt nem néztem a TVben a DS9bõl, B5-bõl viszont elég sokat, nyilván mert tetszett.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10