Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

phalanx
ezzel én is így vagyok, TOS-ból eddig kb 10 részt láttam lehet, hogy erõt veszek magamon és megint nekiülök 😊

irígylem ám nagyon Paya23-at, még a legjobb sorozatok most jönnek és most látja mindet elõször! Persze én is nekikezdhetnék az egésznek megint, de így sokadjára nézni már mégse akkora élmény mint az elsõ alkalommal <#smile>

Ezen kis ismertetõket olvasva egyre inkább úgy érzem meg kellene néznem a TOS-t. Plusz az Entet is jó lenne újranézni (R.I.P.) majd egyszer...

Star Trek - The Original Series: Season Two

Talán kicsit önismétlõ leszek, de valóban el kell mondanom, hogy a sorozat jobb lett, mint az elsõ évadban volt. Talán amiatt, hogy kevesebb volt a rész, talán amiatt, mert kiforrott a dolog. Ebben az évadban sokat foglalkoztak a vulkániakkal, még többet a klingonokkal, amik mindenképp pluszpontokat jelentettek. Az évadban nem volt olyan rész, amire ne emlékeznék valamiért, ami mindig pozitív jel.

Bár olyan kiemelkedõ rész nem volt, mint az elsõ évadban a The City on the Edge of Forever, néhány részt mindenképp ki kell emelni, jóval többet is, mint legutóbb. Ott vannak a klingonos részek, a Friday's Child vagy a The Trouble with Tribbles, amelyek izgalmasak, és jó részek voltak.

Ha már klingonok a vulkáni részek mellett se lehet elmenni, mind az évadnyitó Amok Time, mind a Spock apjával foglalkozó Journey to Babel jól megírt erõs rész volt.

Azonban a második évadban többször kerültek a szereplõink "kosztümös" környezetbe is, elég csak az utolsó két részre gondolni, mint a Bread and Circuses (XX.századi antik Róma), Assignment: Earth (XX. századi Föld), vagy a Patterns of Force (Náci Németország) illetve a A Piece of the Action (Maffiózós világ). Ezek egytõl egyig szórakoztató humorra és izgalomra felépített részek voltak, és a hajó egyforma, mai szemmel nézve már kissé túlságosan minimalista környezetébõl kimozdultak, ezzel is változatosságot és frissességet kölcsönözve a sorozatnak.

Mind nagyszerûen sikerült, de sok-sok Sci-fi problémával foglalkozó rész volt, amik közül a párhuzamos univerzumokról szóló Mirror, Mirror vagy a mesterséges intelligenciáról szóló Ultimate Computer lett az évad fénypontja.

Bár egy-két gyengébb rész is becsúszott, azok is csak a többi tekintetében gyengék, sõt a The Omega Glory-t végül újra megnéztem C7 miatt, és most így utólag is két ponttal feljebb pontoztam (6/10), mert jó rész volt, csak ez az amerikai patriotizmus nem kellett volna ilyen erõsen bele.

3 legjobb rész:
1. Ultimate Computer
2. Mirror, Mirror
3. The Trouble with Tribbles

Az évadot most is részek pontjainak átlaga alapján pontozom, ami ebben az esetben 7,46 tehát az évad megelõzte az elõzõt, a sorozat javult, azonban a 8-ast sajnos nem tudom megadni rá. Remélem a 3. évad feljebb húzza már az évad végi pont számot, mindenesetre, ha így fejlõdik, biztosan.

Star Trek - The Original Series: Season Two 7/10

Csak a rend kedvéért újra:
56 rész meg volt.
648 rész maradt. (+10 film, +23 rajzfilm epizód)

\"Tegnap találtunk egy dobozt a koli hűtőjében, és kinyitottuk. Azt hittük mákos tészta maradványok, de ez az elmélet megdőlt, mikor a haver egy csontot húzott ki belőle.\"

S02E25 - Bread and Circuses

Ez igazi Sci-fi! Ráadásul olyan, amit azért szeretek, mert sose gondoltam volna rá. Milyen is lenne az ókori normák szerint élõ XX.század? Nagyon nagy ötlet, Spock kiváló küzdõ, pillanatok alatt leterített mindenkit. Külön piros pont, hogy az Enterprisenak van olyan kódja, hogy baj van, de ne gyertek le. 9/10

S02E26 - Assignment: Earth
Ha kiveszem azt, hogy az elején csak úgy lazán visszautaztak a múltba, megfigyelni, akkor szinte tökéletes rész volt. Bár akadtak benne logikátlanságok (mégis mennyibõl tartott volna megkeresnie valakinek a hajón, hogy azt az ûrrepülõt fellõtték-e valójában?) nagyon jó rész volt, tele fordulatokkal, több szálon futó cselekményekkel, és ha még késõbbi részekben is láthatjuk viszont a Gary Sevent és Robertát, illetve a fajt, aki vigyáz az emberiségre, akkor az is pluszpont. Vagy készült egy spinoff amirõl én nem tudok? 9/10

Közben utánaolvastam, valóban spin-off széria lett volna, de nem kapott rendelést. Kár, biztosan megnéztem volna Kirk és Spock nélkül is.

56 rész meg volt.
648 rész maradt. (+10 film, +23 rajzfilm epizód)

\"Tegnap találtunk egy dobozt a koli hűtőjében, és kinyitottuk. Azt hittük mákos tészta maradványok, de ez az elmélet megdőlt, mikor a haver egy csontot húzott ki belőle.\"

Jaja, ha kiszámolod, 704 rész, az 352 rész, akkor TASból napi 3-4 rész is lecsúszhat ugyanannyi idõ alatt, kb 7 nap, plusz filmekbõl napi egy... egyébként nekem az a tanácsom, hogy a filmekbõl napi egyet jó megnézni, a TNG filmjeit esténként néztem, addig napközben elkezdtem a DS9-et, mert a film hosszabb, több minden történik benne, az ember rágódik rajta. A TOS filmeket két hétvégén néztem meg, napi kettõt is néztem, de második nézésre sokkal több átjött belõle... mondjuk lehet, ezzel csak én vagyok így. részekbõl is amikor 12-13 csúszott le, nem mindig emlékeztem az összesre pontosan.
Hát a tapasztalatom az, hogy bõ egy év, napi két résszel 😊. Legalábbis, ha ilyen tempóban haladok, mint az elmúlt 1 hónapban.

én elhiszem neked, ENTet még nem láttam, de azért a nem történik semmi részek, egyrészes sztorik is nagyon érdekesek tudnak lenni, TOS-TAS-TNG szinte csak ilyenekbõl állt. meg a politikai nyalogatás is volt valami, meg már a negyedik évadtól is volt háború (klingon-kardassziai, klingon-föderáció)... mondom, akkor a legteljesebb meg legjobb, ha mindent szépen sorban megnéz az ember...

Az Ent jóval elõbb beindul mint a DS9. Utóbbiban ugye elsõ 2 évadban alig van valami, aztán politikailag nyalogatják egymást, a tényleges háború csak viszonylag késõn indul be 😞 Az Entben viszont 2 évad után belecsapnak a lecsóba.

sztem jobb a DS9, ha láttad a TNG-t, ha meg már végignézted a TNG-t, mit jelentene a TOS?

gErIbÁ
segítek DS9 :-)

Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!

Ent és DS9, nem tudok dönteni.

szerintem kezd a TOSsal és nézd meg mindet... ha napi 1-2 részt nézel csak akkor is végzel vele 1-2 év alatt, és megéri...

Nekem az Enterprise a kedvencem.
analfa
szerintetek melyik a legjobb a star trek sorozatok közül, mindent összevetve? Én a voyagert néztem egy ideig, aztán abbahagytam, mert nem volt idõm nézni, de most ujra van és ujrakezdeném, de nem vagyok benne biztos hogy megint azzal kéne. Ti melyiket javasoljátok?

Cowie
"Királyra nem szavazunk" ezt már a Gyalog galoppban is megmondták. Gondolom ez ugyanúgy érvényes a borg királynõkre is. <#vigyor>

Narxis
De kár, hogy nem tok rajzolni, lerajzoltam volna ahogy egy borg dolgozó megy a szavazófülkébe.. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
XD

phalanx
"választanak újat" <#vigyor2> ez jó <#taps>

Szerintem az történt, hogyha a királynõ meghal, akkor választanak újat. Ennek van a legtöbb értelme 😊
Azért nem kéne spoilerezni.

Narxis
A Borg a Föderáció legnagyobb ellensége volt(?).

gErIbÁ
azért a VOY-ben kiderül mekkora flotája van a borgnak és hát nem akarom lelõni a poént de úgy emlékszem nem kicsi!

Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!

mondjuk a borgból sem igen lehet nagy sztorit csinálni, mert ugye csillagidõ 50893kor amikor Picardék visszamentek 2063ba elpusztították a királynõt... vagy ugyanúgy túlélte, mint az elsõ kocka pusztulását, és 300 évig várt? meg nemtom hogy milyen erõs a borg, de nem hiszem hogy annyi kockájuk lenne mint a flottának hadihajóból... de majd meglátjuk...

A Voy 2. évad fináléja qrvajó. Aztán meg ugye szép lassan jön a borg. De ezektõl eltekintve csodát ne várj :S

TNG évadok végén én is nekikezdtem a következõ évadnak de a harmadik vége elõtt 1-2 rész után le is lombozódtam. DS9-et még aznap kezdtem amikor a TNG-t befejeztem, pár nap alatt el is jutottam oda, ahol Kirának ki kell telepíteni azt a farmert, de utána 1 hétig szüneteltem (sitcomokat néztem😄), utána megint elkezdtem, és a második évad kezdetétõl megállás nélkül néztem, a harmadik évadtól pedig nagyon nagy volt. Voyagert se néztem két hétig az elsõ öt rész után, már arra sem emlékszem, mit csináltam addig, csak azt tudom, hogy a DVD végig a laptopomban volt😄 most a második évad közepe fele az is elég jó, de remélem lesz jobb is, mert különben szenvedõs lesz a 7 évad...

Ezzel egyetértek, a 2. évad legelején az Ostrom c. rész elég jó volt, de a 2/14-es rész hozta az elsõ hûha érzést.
Megjelenik a párhuzamos univerzum, a Maquis, az évad végén pedig a Jem'Hadar. Utána már nem bírja az ember abbahagyni 😊
Az Ent s1 végén akkor cliffhanger volt, hogy ott azon nyomban nekikezdtem a 2. évadnak. Majd ugyanez a többi évadnál 😉

a DS9-et jó elejétõl nézni, részkihagyás nélkül, mondjuk mint minden másik Star Trek sorozat, ez is lassan indul be, mondjuk a második évad már izgalmasabban kezdõdik mint a többinél... (ENTrõl nem tudok semmit, azt nem kritizálom)

Totti5
Már párszot anno belekezdtem, vagy bekapcsolódtam pár részbe amikor a tévében ment, de nem tudott lekötni. Karaktereket ismerem azért és a szitut is, de nem járja át az a Star Trek feeling ami a többi sorozatot és az összes filmet. ( szvsz persze )

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

A Deltát és Gammát azóta se nagyon ismerik. Annyit tudnak hogy van 2 fõboss aztán kész.

Narxis
DS9-t nem szeretni, te jó ég.... 😄

Nemtom, szerintem a Return to Tomorrow jó rész volt teljes egészében, és felvetett egy érdekes dolgot, miszerint egy másik galaxisuraló fajtól származunk. Ez késõbb elõjön, bár nem ugyanez a faj lesz az, a TNG 6. évad 20. részében, akkor pontosabban, többet nem lövök le. Az Omega Glory szerintem meg éppen a befejezésével lett valamirevaló. A számítógép szerintem azért nem ismerte a törvényeket, mert az nem teljesen szentírás, és a készítõ a saját tudatát építette a gépbe, és az emberi "ösztön" felülkerekedhetett a gondolkodáson. Tudjátok, melyik részt szerettem még nagyon? The Devil In The Dark. Nagyon jó volt, és egyedülálló, hiszen szilícium alapú lény volt benne, bár úgy nézett ki, mintha egy lávafolyás mellõl kivágtak volna egy nagy darab követ... Azért volt fõleg érdekes, mert a TNG-ben, VOY-ben, az elején a DS9-ben is találtak egy csomó olyan fajt, amely léte addig elképzelhetetlen volt, de 100 évvel azelõtt Kirk is talált egy ilyet. Persze nem annyira speciálisat, de az akkori korban óriási ugrás volt, a TNG elején mondták is, hogy 2364-re fedezték fel az emberek a galaxis 11%-át, a Gamma és Delta kvadránsokat egyáltalán nem ismerték, tehát a közelben lévó két kvadránsnak 22%-át... (Végülis az egész Star Trek arról szól, hogy az óriási galaxisban mennyi csoda van.)

Elõzõ poszt kicsit bebugolt, ugyhogy újrázok egyet, elnézést érte:

S02E16 - The Gamemasters of Triskelion
Nagyon gyenge rész, nagyon gyenge magyarázattal, kevés humorral, gyenge romantikus szállal. A lányok mindig szépek a Star Trekben, de itt most ez se segített. Egyszerûen ez a rész belerondított az erõs második évadba. 4/10

S02E17 - A Piece of the Action
20. századi maffiózós világ? Egy mindent utánzó kultúra. A 2. évad erõs színvonala visszatért! Mind Kirk, mind Spock erõs volt maffiafõnöknek, de most kivételesen William Shatnert kell kiemelni, mert ragyogóan oldotta meg a szerepet, és rengeteg humor került a részbe. A díszletesnek külön pluszpont! 8/10

S02E18 - The Immunity Syndrome
Érdekes ötlet volt, attól eltekintve, hogy az egész történet egy hatalmas ûramõbáról szólt. Az egyetlen bajom, a tipikus "a másik hajó ugyanezt csinálta, és õk meghaltak, mi meg nem, ki tudja miért" fordulat. Nem kellett volna bele. 7/10

S02E19 - A Private Little War
Klingonok, de éreztem, hogy lesz egy olyan rész, ahol nem lesz az egész az igazi. Mindenesetre úgy tûnik az évadból kezd kifogyni a szufla, egy szimpla harcolunk a klingonokal a bolygóért rész lett, némi adjunk fegyvert vagy sem szindrómával. Nincs vele baj, csak átlagos. 6/10

De muszáj berakni egy képet Nancy Kovack-ról ehhez a részhez.

S02E20 - Return to Tomorrow
3 szuperfejlett entitás megszállja Kirk, Spock és egy harmadik -hölgy tiszt- testét. Maga az ötlet jó volt, az elsõ 15 perc remek volt, aztán kifogyott a szufla és a történet megoldása is banális. Nem 60-as évekbeli banális, hanem mindig banális. Nem akartam az elõzõ résznél elkiabálni, de tényleg esett a színvonal az utóbbi pár részben. Remélem évad végére feljavul. 6/10

S02E21 - Patterns of Force
Nagyon hiányzott már egy ennyire erõs rész. Végre! Kirk és Spock a náci Németország ellen! Na jó azért nem teljesen, hiszen meg van a maga csavarja a történetnek, ami kiváló, és bár a vége kiszámítható, a náci egyenruhás Spock felejthetetlen. 9/10

S02E22 - By Any Other Name
Nagyon hasonló történet, mint a Return to Tomorrow, csak megszállás nélkül, ásványkockává alakítgatós idegenekkel. Azonban a történet egy fokkal jobban mûködött, talán a kevésbé banális befejezésnek, talán a gyönyörûszép Barbara Bouchet-nek köszönhetõen. 7/10

S02E23 - The Omega Glory
Ez történik, ha 4 ötlet kerül egy történetbe. Kezdõdik a másik föderációs hajón mindenki eltûnik történettel. Ezután jön a hallhatatlanság forrása történet, majd következik a mi lett volna, ha kitör a hideg háború, és befejezõdik, egy szentimentális máshol is hisznek a szabadság eszmélyében, méghozzá szintén amerikai zászló alatt. Szóval, olyan ötletek, amelyek külön-külön jól mûködhettek volna, még az elsõ kettõ összehozása elég jól is sikerült, de a többi már nagyon idegen volt. Ne legyen a földtõl több milliárd kilóméterre egy bolygón egy országnak szintén amerikai zászlaja! Max ha mutatta nekik valaki. De itt errõl szó sincs. 4/10.

S02E24 - The Ultimate Computer
Ingadozva kezdett a szezon, majd magasan volt sokáig a színvonal, és úgy látszik ingadozással fejezõdik is be. Mert ez a rész bitang jó volt. Volt fejlett számítógép, volt szupertudós, volt Ûrcsata! kifejezetten ízlésesen, és volt egy a hajóért és az emberi életekért küzdõ legénység. Közben pedig még arra a morális kérdésre is jutott idõ, hogy a gép mennyire helyettesítheti az embert, amire a rész végén frappáns választ adtak!

Egyetlen bajom, hogy az Enterprise M5-ös számítógépe nem ismerte Asimov törvényeit! Pedig azokat már akkor lassan 30 éve leírta Asimov. De erre muszáj megadni a 10/10-et. Ez Star Trek volt a javából!

54 rész meg volt.
650 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód)

Szerintem a DS9 semmivel se rosszabb, mint a B5, sõt.
Mondom ezt úgy, hogy annak idején egy részt nem néztem a TVben a DS9bõl, B5-bõl viszont elég sokat, nyilván mert tetszett.
nekem úgy tûnik, \ fan...

Voyager fan?

hát, ezen majd gondolkozz el a végén is😄

Totti5
Star Trek hiányom van és már mindent rongyosra néztem, szóval elkezdem a DS9et ami eddig taszított... nem lesz a kedvencem az tuti ( ûrállomásosból a Babyoln 5 az etalon, a Star Trek meg számomra zûrhajós felfedezõs vagy elveszõs hazajutós túlélõs ) de legalább Star Trek...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

jaja, asszem a harmadik évad végefele😄 ûrhippikrõl szól😊

Ez mikor van? Még asszem nem volt.... 😊

Maradjunk annyiban, hogy Spockot nem lehet überelni, és még csak nem is kapitány!

Meg azért Archer se volt rossz (Ent), fõleg a 3-4. évadban olykor õ is bekeményített.

egyébként filmeket esetleges szinkroncserék miatt (ez fõleg a TNG filmeknél volt) érdemes angolul nézni. meg lehet figyelni, hogy Sulunak is jellegzetes akcentusa van, de Chekov oroszos hangja megfizethetetlen😄

hát igen... az az igazság, hogy a TNGben DS9ben VOYban cserélgetik a dolgokat: vagy a kapitány nõ/fatökû (Janeway, Picard), vagy az elsõtiszt (Kira)... Sisko egyszerûen lazább és tökösebb. Chekovból sosem lesz igazán fõszereplõ, egy részben lesz a történet egy szálában fõbb szereplõ, meg a második filmben lesz egy kicsit fontosabb, de ott se mutatják sokat. a kedvencem az volt, amikor valami szép helyen voltak, mindenki élvezte, Chekov meg: majdnem mint Leningrád😄

Ahogy egyre többet hallok Picardról, egyre kevésbé tetszik. Siscoról viszont egyre pozitívabbakat hallok.

Chekov a "comic relief". Az állandó poén forrás. Kábé, mint az új filmben. Eddig egy komolyabb sztoriszálat se kapott, viszont õ verekedett -ügyetlenül- a klingonokkal, õt rajongták körbe az android lányok -és vágott hozzá bugyuta fejet- és õ hiszi azt, hogy mindent az oroszok találtak fel.

Apró érdekesség, hogy a Star Trek Chekovja lett a késõbbi Babylon 5 hírhedt Alfred Besterje. Bár nem tudom, hogy Chekovként milyen karakter volt (csak a filmeket láttam), de a B5-ben nagyot alakított 😊

nem, ott Picard a tökéletes, az elsõ tisztje inkább Kirkre hasonlít (ember), a másodtiszt/kutatótiszt/mûveleti tiszt pedig Data, õ android. a TNG-be sok a szuperember, ennyi a bajom vele... (android, empata, vizor, csodagyerek...)

Hogy érezd mennyire vagyok a TNG-vel tisztában, Data az is vulkáni? Ott is van egy kapitány, Picard, meg a vulkáni "intelligens" elsõ tiszt?

nem, csak úgy, hogy egészen másak. a TOS számomra nem volt annyira befejezett, bár nem volt bevezetõ része meg semmi nem is vártam az utolsótól hogy küldetés vége vagy valami de pár szót se szóltak ami jelezhette volna, hogy nem lesz több, ennyi volt, egyszerûen csak volt egy középszerû rész, és vége a sorozatnak. mintha nem is lett volna különösebb sztorija... az elsõ hat film viszont már nem ilyen. azonkívül, hogy az elsõ kicsit elnyújtott és hosszú, semmi gond nincs velük. nekem csak furcsa, hogy a sorozat ismeretében jobb nézni mert a karaktereket nem mutatja be külön (mondjuk ezt a sorozat sem igen csinálta, ki-ki megismerte õket nézés közben), szóval a sorozat ismeretében jobb nézni, pedig a sorozat a történeteken kívül nem adott különösebben sokat. neked mondjuk jó, hogy láttad a 11. filmet, én az elsõ évad feléig/végéig azt se tudtam ki az a Scotty, mindenkinek ugyanolyan ruhája és hasonló arca volt, csak egy idõ után figyeltem meg, hogy Sulu többször is benne van. de a három fõ karakteren és Scottyn kívül nemigen mutatják be a karaktereket, csak Chekov jön az állandó "oroszok találtak fel mindent" dumájával, késõbb pedig mind a 7 fõtiszt fõszerepet játszanak a filmekben. a többi sorozatban viszont már az elsõ rész során megtanulod mindenkinek a nevét, mindenki beszélget vkivel és közben megtudsz róluk pár alapdolgot. persze ez meg visszaüt mert a TNG filmjeiben Picardon kívül a többi mintha aprócska mellékszereplõ lenne kivéve Datát mert neki kell az intelligenciája...