C7#10044
Hát, szerintem egy film alapból nem hasonlíthat egy sorozatra, mert a filmben akció van (az újban szinte csak az), a sorozatban meg ilyen-olyan is. A TOS-ban viszont sokkal kevesebb volt az akció mint az elgondolkodtató dolgok tömkelege, egyébként nekem csak annyi a bajom az új filmmel, hogy folytatni fogják. A minap láttam egy videót, a 8. filmből meg a legújabból volt összevágva: Nero megtámadja a Kelvint, megérkezik az Enterprise-E, 4 kvantumtorpedót neki, aztán vissza a jövőbe. Meg kell mondjam, tetszett. Jó ez a reboot, de nem kéne újra elővenni mondjuk Kahnt vagy ilyenek. Szerintem a jövőbe kellene tekinteni. Részemről az is rossz ötlet lenne, ha kipótolnák az időt a 21. századdal, hogy mi történt a 6. film meg a TNG között, meg ilyesmik. Nagyon hangulatos, hogy van pár időutazós meg ilyen-olyan rész a sorozatokban, amiben nagyjából meghatározzák, mi történt akkor. Ha meg valaki nagyon pontosan akarja tudni, ott vannak a könyvek. Mondjuk lehet, az is lejárt ötlet, hogy ugorjunk 70-80 évet, és egy új generációval indítsunk el egy hajót. Meg hát a mai világban már nem jönne be az, ami bejött a '60-as, '80-as, '90-es években. Őszintén szólva, nem tudom, mit lehetne még kihozni ebből az egész Star Trekből, nem csinálhatják meg pl. hogy 30 év múlva jön a Borg, a Domínium is ki van merítve, új fajokat kitalálni meg nagyon nagy meló lenne. Ki tudja, majd meglepnek valamivel...