11588
  • Reg5
    A Tempolar cold war azért elég érdekes. A 3. évaddal a xindi a baj, mert semmi keresnivalójuk nincs a sorozatban.
  • sandor8206
    3. évaddal nem sok gond van, sőt sztem a Ent legjobb évada DE az 1-2. évad unalmas és nem az miatt, hogy nincs minden 10.percben egy űrcsata, hanem az egész sótlan és semmi eredeti érdekes sztori nincs

Az a gond ha már csináltak egy eredet sorozatot, akkor a föderáció megszületésére kellett volna koncentrálni + fel kell fogni, hogy a mai 21. században már nincs idő szarakodni semmilyen téren bele kell vágni a lecsóba vagy kidobnak, kirúgnak, kaszálnak, rohanó a világ és senki nem fod 1-2-3 évet várni a csodára, akár az ST-E vagy SGU, Caprica stb.
  • Valezius
    Jó volt ez így.
    A 3. évad első fele nem tetszett, csomó töltelék rész, és nem halad előre a sztori. A DS9-nál ezt nem éreztem, pedig ott se játszódott minden rész a frontvonalon az utsó 3 évadban.
  • sandor8206
    Enterprise-t azzal baszták el, hogy nem a 4. évaddal kezdték, arra kellet volna koncentrálni, romulán háborukra, andoria-vulkán konfliktus stb.
  • Valezius
    Most, hogy így mondjátok egy spin-offot lehetne csinálni a Romulán háborúról. Bár nem lehetne olyan nagyszabású, egy kellemes kis 4 évados sorozat. sokszor fel kéne tűnnie az Enterprisenak, de nem feltétlenül kéne onnan közvetíteni az eseményeket.
  • C7
    hát nemtom. Enterprise-t most nézem (2. évad). A TNG után tényleg átalakult a Star Trek, a sorozatok komplexebbek, lezártabbak. A Voyager jó volt, főleg a vége, hogy megmutatták a jövőt (legalábbis nagyobb részben, hogy valószínűleg mi fog történni, Chakotay és Hetes jövőjét meg a jelenben határozták meg), plusz volt benne akció, és mindez egyszerre. szerintem jó, hogy a 24. század jónak indult a TNG elején, még 2364-ben, aztán jöttek a problémák, a DS9-ben meg főleg, és bizonytalanul hagytak jó pár dolgot a végén, pl a kardassziaiak jövőjét, hogy lesz-e föderációs-romulán béke, a Domínium sem biztos, hogy nem jön vissza, még a 8472-es fajt is elő lehetne kapni, meg persze a Borg. Voyager-filmnek azért nem örülnék, mert nem hinném, hogy Tom Paris, B'Elanna Torres, Chakotay meg más egykori maquis tagok a flottánál maradnának utána, furcsa lenne összekaparni a legénységet. (remélem legalábbis, hogy a sorozat után legalább 3 évvel játszódna.) végül is sok mindent szívesen látnék, de ne ott vegyék fel a sztorit, ahol abbahagyták, legyen egy kis kihagyás. mondjuk most a Star Trek Online megírt 30 év történelmet, miszerint a romulánok legyengültek, és a klingonok betörtek a területükre, konfliktus a Föderációval, klingon-gorn háború gorn behódolással, stb. összességében mindegy, csak DS9 filmet nem akarok, azt olyan szépen megcsinálták...
  • Reg5
    Vagy egyáltalán a romulán háború, amiből szinte csak utalásokig jutottak az Ent-ben.
  • Dante73
    Nekem egy kicsit olyan érzésem volt az új ST film nézése közben, hogy a díszlet volt a középpontban. Ami ráadásul egészen más volt, mint amit eddig erről a korról láttunk. Akár az Enterprise, akár a DS9 sorozatokban is, nem csak az eredeti Star Trek sorozatban, filmekben.
    Nem volt rossz film, (Egy ST nem is lehet az) mégis; kicsit csalódtam benne, NAGYON nem ezt vártam. Ha valaminek nincs szüksége re-bootra, akkor az a Star Trek univerzum. Az nagyon jó úgy, ahogy van. Sok lehetőség van még mindig benne, csak gondolkodni kell egy kicsit.
  • Narxis
    Ha mondanivaló nincs is de valami cifrább történet jó lenne.
  • Dante73
    Szerintem nagyon sok rajongónak tetszett volna egy olyan ST-film;
    1; Enterprise; Idő-háború lezárása. (Sorozatban lezáratlan maradt, nem hiszem, hogy a Föderáció megalakulása önmagában lezárta volna)
    2; Borg háború; Janeway hazaér egy 20-30 évvel fejlettebb hajóval, a Borg királynő halott... TÁMADÁS!
    3; Sisko visszatérése.
    4; All-Star episode. (Halála előtt elhozzák a 29. századba az ÖSSZES sorozat főbb szereplőit, valami nagy cél érdekében, mind1 mi az)
    5; .....

Én a re-bootokat nem szeressem. Sajnos Hollywood haldoklik, és ez a filmjein is látszik. Régen (20+ éve) Vagy mondanivalója, vagy története volt egy filmnek. Ma inkább van egy ötlet, amiből filmet csinálnak. Történet, mondanivaló TÖBBNYIRE nincs, tisztelet a kivételnek. (Hogy érteni is lehessen; tipikus film volt régen mondjuk a Palimadár, ma pedig tipikus a Fűrész)
  • Narxis
    Nekem is tetszik mind, rendszeres időközönként újranézem a sorozatokat és a filmeket is, attól függ melyikhez van kedvem. Nem tudom megunni, éppen ezért nem tudok örülni a reboot-nak, de ha csak így menekülhet meg a Star Trek akkor legyen. Több mint 40 év alatt óhatatlan volt, hogy átalakul a Star Trek, ez várható volt, nincs is ezzel nagy baj, csak ne csesszék el nagyon. :)
  • sandor8206
    hát persze ha akartak egy ST-filmet, akkor 2 lehetőség volt vagy egy előzmény-film vagy egy reboot, máshoz nem tudtak nyúlni mert egy teljesen ismeretlen cast-karakterek nem működtek volna, TNG-nek leáldozott többi sorozatból meg moziba képtelenség lett volna valamit összehozni, hogy kasszáljon is
    nekem is tetszik az első film ,de nekem minden bejön ami ST még a nemezis is, pedig az már tényleg sutba dobott mindet a karaktereken kívül de azon kívül. DE a motion picture, érdekes és egyedi a sztori (mondjuk már ellőtték a sorozatban) másban nem hasonlít a TOS-re, sokkal kimértebb, darkosabb, színtelenebb, karakterek szinte csak azért szólnak egymáshoz, hogy tudjuk miről van szó, semmi bensőségesebb ami a sorozatot átölelte
  • Narxis
    Ezek szerintem apróságok, hasonlítsd össze a sztorit, óriási (legalábbis számomra) csattanó van benne és komoly kérdéseket feszegetnek benne. Abszolút lebilincselő történet, még olvasva is.

Star Trek: Csillagösvény
  • Narxis
    Az unalomba fulladt jelző tényleg túlzás, nálam egy 10-es skálán 7 pontot kapna az új film.

Viszont szerintem a TNG után egy nagy törés van a Star Trek sorozatokban és a filmekben is. Nem ugyanaz a filozófia. De ez nem csak a Star Trekre jellemző hanem az egész filmiparra. Látvány+akció és minél egyszerűbb sztori, erről szólnak a filmek. Legyen sok szép CGI és ropogjanak a fézerek. A TOS-t és a TNG-t én sokkal "nyugisabbnak" tartom, 1-2 rész kivételével. DS9 és Voyager nagyon pörgős, ami nem feltétlen jelent rosszat, de számomra észrevehetőek a különbségek. Ugyanígy filmeknél, egyik kedvencem a Kapcsolatfelvétel, de már előtte a Nemzedékekben is látható volt az új irányvonal. Rengeteg robbanás, harc, látványos harc és egyre egyszerűbb történet, nehogy belezavarodjon a(z amerikai) néző. Aztán a Nemezis-ben ezt már túlzásba vitték, ott már az ember tenyerére elfért a történet lényeges leírása, nagyrészt lövöldözték egymást, a dráma pedig az volt, hogy elvesztették Data-t aki aztán mégse veszett el, szegény néző meg nem tudta a film végén, hogy akkor most sirassa-e vagy ne. Itt már látszott a tanácstalanság a Star Trek főnököknél ezért fogták az egész univerzumot és a kukába dobták az új filmben, mert így nem kell gondolkodni és megmagyarázni a nézőnek, hogy Kirk miért nem harcolhat a Borggal. És miért Kirk? Mert az még mindig egy jól csengő, ismert név Amerikában ha Star Trek-ről van szó, főleg ha újra akarják építeni az egész franchise-t.
  • sandor8206
    pont, hogy az első ST filmre mondták annó (kritikusok), hogy mennyire különbözik a sorozattól szellemiségben, teljesen hiányzik belőle Kirk-Spock-McCoy trió "mozzanatai"
  • Narxis
    Összehasonlíthatjuk az első Star Trek filmmel is.
  • sandor8206
    persze, hogy vannak olyanok hogy valami nem teszik nekik
    tehát a film nem jön be, semmi gond DE az a unalomba fulladt kijelentés nem állja meg a helyét, hogy ez nem Star Trek. Egy az egyben ugyanaz, ugyanaz a filózófia mentén épül fel mint a régiek, akár a TNG, akár a többivel ööszehasonlítjuk
  • sandor8206
    hát a TOS-ben is voltak dögivel olyan részek, hogy csak érdekesek voltak (a sztorijuk) de semmi problémát vagy elgondolkodást nem igényelt, vagy voltak olyanok is amik egy sima sztorit feldolgoztak és kész, de semmi mondanivalója nem volt. Persze ez egy sorozat sztorikat nem is lehet a kb. 100 -at vagy mennyit öszehasonlítani a 1 történetével, a filmével
    DE az alapokat arra értem, hogy karakterközpontú (akik között szeretlek-utállak kapcsolat van) humoros, sok verbális poénnal, ugratással, könnyed, sci-fi kaland-film. Sorozatban végig könnyed hangulat
    majd egyszer-kétszer Kirk keményen nézz, valami drámai fordulat és harc, világvége mittudomén...
  • LasDen #10046
    Az hogy kevesebb volt a TOS-ban az akció szerintem betudható a költségvetésnek is....nekem pl minden ST tetszett eddig....a korábbi filmek is...valamelyik jobban, valamelyik kevésbé...de a sorozatoknél szintén....és az új film is tetszett az új idővonalával....és várom a köv részt...:D
  • Narxis
    Mik azok az alapok? Nevek, helyszínek? Azért az a 40 évnyi különbség meglátszik a stíluson, tömény akció vs korunk nagy problémáival foglalkozó epizódok.

Nekem pl. nem is az akcióval van a bajom hanem, hogy egy olcsó trükkel akarják 21. századira szabni a Star Treket. Egyszerűbb volt törölni az elmúlt 40 évet mint kitalálni valami újat.

Fanyalgók amúgy mindig lesznek, nem tetszhet mindenkinek minden.
  • C7
    Hát, szerintem egy film alapból nem hasonlíthat egy sorozatra, mert a filmben akció van (az újban szinte csak az), a sorozatban meg ilyen-olyan is. A TOS-ban viszont sokkal kevesebb volt az akció mint az elgondolkodtató dolgok tömkelege, egyébként nekem csak annyi a bajom az új filmmel, hogy folytatni fogják. A minap láttam egy videót, a 8. filmből meg a legújabból volt összevágva: Nero megtámadja a Kelvint, megérkezik az Enterprise-E, 4 kvantumtorpedót neki, aztán vissza a jövőbe. Meg kell mondjam, tetszett. Jó ez a reboot, de nem kéne újra elővenni mondjuk Kahnt vagy ilyenek. Szerintem a jövőbe kellene tekinteni. Részemről az is rossz ötlet lenne, ha kipótolnák az időt a 21. századdal, hogy mi történt a 6. film meg a TNG között, meg ilyesmik. Nagyon hangulatos, hogy van pár időutazós meg ilyen-olyan rész a sorozatokban, amiben nagyjából meghatározzák, mi történt akkor. Ha meg valaki nagyon pontosan akarja tudni, ott vannak a könyvek. Mondjuk lehet, az is lejárt ötlet, hogy ugorjunk 70-80 évet, és egy új generációval indítsunk el egy hajót. Meg hát a mai világban már nem jönne be az, ami bejött a '60-as, '80-as, '90-es években. Őszintén szólva, nem tudom, mit lehetne még kihozni ebből az egész Star Trekből, nem csinálhatják meg pl. hogy 30 év múlva jön a Borg, a Domínium is ki van merítve, új fajokat kitalálni meg nagyon nagy meló lenne. Ki tudja, majd meglepnek valamivel...
  • sandor8206
    na lenyomtam a TOS-t, így utólag akik fanyalogtak az új ST-film miatt, azt kell mondjam hogy teljesen ugyanaz a kettő, stílusra. Csak annyi, hogy az egyik a 60 években készült az új meg most, ergo kicsit turbózva van minden de lényeg az alapok, a stílus egy az egyben TOS.
  • Narxis
    looool :DDD
  • RelakS
    Gyorsítórakétákról van szó az NGC-n.

A nemtommi kapitánya Kirk kapitány

Igaz, nem James, hanem George, de mit szívathatták már vele? :D
  • karajjj
    dejó nektek, hogy ilyenkor tudtok tv-zni :D
  • Punker
    jaja
  • Narxis
    Jó ez a mákis rész is.
  • Narxis
    Na, ez jó rész volt.
  • Narxis
    Nézem!
  • Punker
    DS9 most a tv-ben jó rész!
  • akyyy
    és akkor még mi panszkodunk ha 2 karakternek ugyanaz a szinkronhangja
  • C7
    Ja meg persze kaszkadőrök nagyon sok helyen voltak, pl. Tom Morga, aki főleg Riker kaszkadőrje volt, asszem TNG-től kezdve sorozatonként nagyon sok részben volt.
  • C7
    Aha. ENTből még csak 3 részt láttam. Egyébként Jeffrey Combs játszotta a DS9-ben Bruntot is, meg először a Star Trekben a Meridian c. részben tűnt fel, amikor Dax szerelmes lesz, ő az, aki Kirát akarja.
  • sandor8206
    + a az Ent final epzódban mint Riker ismét
  • sandor8206
    Jeffrey Combs is elég sok ST sorozatban feltünt és nem kis szerepekben
    lehet TNG-ben is , de ami tuti
    DS9-Weyoun (alakváltók legfőbb szolgája)
    Voyager-A gladiátor verseny vezetője, amiben hetes fightól The Rock-kal
    Enterprise-Shram (a kék antennás)

De sztem ez a színész szerepelt a legtöbb ST-filmben és sorozatban, mint más karakter ha csak mellékszereplőként, az TOS kívül mindegyikben, sőt így fejből még a Nemzedékek mozifilmben is (klingon), általában klingonnak, idegennek, romulánnak maszkírozva

Brian Thompson

DE amúgy az ST franhise híres arról, hogy sok színészt "visszaforgat"
    Ott van pl: DS9-ből Odo, Ent is szerepelt és a Nem ismert tartomány mozifilmből
    Vagy az Ent vulkáni földi nagykövete ő is szerepelt több más ST szériában (pl Voy) vagy az Ent úralkodni kívánó vulkánja (4. évadból) DS9 is lázadó admirálist játszott (duplarész amikor Földet kamutámadással fenyegeti meg kadétok segítségével)
    Vagy eleve mozifilmekben is újrahsznosítanak pl: Végső határ földi nagykövete és Nem ismert tartomány kinyírt klingoni vezetője azonos, sőt nem lepődnék meg ha valamelyik ST sorozatban vagy többen is feltűnt volna
    stb. stb.

és ezek mind csak fejből, mennyi de mennyi lenne ha utána nézne az ember
    Jeffrey Combs
    Brian Thomson
  • RelakS
    és mi van a számítógéppel? Minden sorozatban ugyanaz a csaj a hangja. Vagy ha nem látjuk, nem számít? :D
  • C7
    Meg a tüköruniverzumban az ellenálló Tuvokot játszotta egy részben, asszem a 3. évadi tükrös részben.
  • Valezius
    Ezért szűkítettem eleve a kérdést a főszereplőkre, egy Riker vagy egy Quark még egy magamfajta nézőnek is feltűn(het)nek :)

Russ kapcsán bevallom nem ez tűnt fel nekem. De persze ez is igaz.
  • C7
    Valamint a három 24. századi sorozat mindegyikébe benne volt Q, Morn, és ha határmenti problémáról volt szó, Gul Evek.
  • Narxis
    T'Kar néven szerepel abban a részben amikor evakuálják az állomást egy ionvihar miatt és jön egy trill akit elutasítottak amikor a Dax szimbiontának testet kerestek.