-
Gabo #23372 Megveheted ugyan azt a hajót többször is, de nem biztos, hogy van értelme. Az ember inkább azért gyűjt hajókat, mert mindegyik egy kicsit más, más élmény velük repkedni, és mindegyiknek meg lehet találni a maga helyét a flottában.
Nem véletlenül ajánlottuk többen is a Pythont. Talán a legjobb többcélú hajó. A felszerelésétől függően bármilyen téren megállja a helyét. Lehet, hogy raktérben nem versenyzik a nagyokkal, de cserébe bármelyik állomáson le tudsz vele szállni, lévén nem kell neki L-es leszállóhely. Jó a hő háztartása, jó az energia ellátása, és brutálisan fel lehet fegyverezni. Ezek a tulajdonságok pedig küldetéseknél igen csak hasznosak tudnak lenni.
Nekem a Python volt az első megtartós hajóm. Vettem azóta más hajókat is, de az öreget biztos nem fogom eladni. Mikor kijött a Krait Mk II. vettem egyet, és egy jó darabig azzal ténykedtem. A két hajó lényegében egy kategóriába tartozik felhasználási lehetőségeiket tekintve, csak kisebb eltérések vannak közöttük. A Python bányász bárkává lett alakítva egy időre. Bár a Krait Mk II. csodás hajó, mégis visszatértem a Pythonhoz nagyjából egy év után. A Python izomautó szerű dorombolása sokkal kedvesebb a füleimnek, mint a Krait visítása.
Ami a bányászatot illeti...
Itt-ott fogsz olyan tanácsot kapni, hogy bányász hajóra, meg szállító hajóra nem kell erős pajzs. Ne hallgass rájuk! Minél értékesebb a rakomány, annál valószínűbb, hogy társaságot kapsz. Márpedig a lelőhelytől az eladás helyéig néha elég hosszú tud lenni az út...
Amíg kitapasztalod a bányászat mikéntjét, érdemes olyan lelőhelyet keresni, ahol állomás is van a rendszerben, szerelési lehetőséggel. Itt el tudod végezni a hajó átkonfigurálását, illetve nyugodtan tárolhatod ezen az állomáson a bányászathoz szükséges cuccokat. Amíg utazol, addig a hajód egy teljes értékű szállítóhajó, az önvédelemhez szükséges fegyverzettel és felszereléssel. Érkezés után leszeded a fegyvereket, és felpakolod a bányászcuccokat. Elmész bányászni, amíg jól esik, vagy meg nem töltöd a rakteret. Visszatérsz az állomásra. Bányász felszerelés le, fegyverzet fel. Irány az eladáshoz kiszemelt állomás.
Egyébként mivel már van egy AspX-ed, azzal is nyugodtan neki lehet kezdeni. Jó a kilátás a hajóból. Kellően mozgékony a sziklák közötti helyezkedéshez. Lehet, hogy kicsi a raktér, és nem fogsz extrém hasznot termelni vele, de kezdetnek bőven használható.
Itt egy tuning nélküli konfig hozzá: Bányász AspX
Persze ezen még lehet variálni, de a kiindulásként szerintem jó.