PC-s vágás és home video
  • dettoboy
    #3607
    Üdv.
    Tapasztalt Premiere felhasználók segitségét kérném. Eddig a videóimat a cs3-ban vágtam tűrhető eredményekkel. Legutóbb az akasztott ki, hogy project mentés után újonnan megnyitás után nem látja a sequensben lévó file-okat. Vagyis az a piros logó szerű kép jelenik meg. Az áttünések sem mennek, csak élvágás van. Nos, ha belepiszkálok, akkor azonnal felismeri és használja is, vagyis ide-oda húzom, vagy módositok benne valamit, vagy egy másik sequensbe húzom, akkor megy. Elegem lett és nem foglalkoztam vele, miután az Export to Encore menüben a megjelenő ablakban a settings gomb megnyomása után hibát irt ki és leállt, mondanom se kell, elszállt minden addig munka.
    Megnyugodtam és felraktam a CS4-et. Hát elsőre szép, de a módositások idegesítőek. PL: hová lett az Export to Encore menü, helyette ott a media menü, amiben egy rahedli beállitás van, de az encore az elküszült filmeket csak hangsáv nélkül értelmezi. Van valahol erre egy speckó menü??? Már nincs energiám keresgélni és kísérletezni. A másik: ha beteszek egy képet, slideshow-ként és lassan mozgatom, akkor az elkészült filmben szaggatva úszik a kép. A PC-m Itel Core 2 7500, 4 giga ram, 1 tera vinya és egy nvidia videókártya. Nem hiszem, hogy egy tetves 6 megapixeles képet nem bír elmozgatni szépen. A Canpus sián csinálja az ilyen dolgokat, de nincs kedvem átszokni, anyira más az egész folyamat rajta.
    Tele van ilyen bosszantó apróságokkal, amikre nem találtam sehol választ. Remélem, itt majd akad valaki aki segít, és bocsi, ha hosszúra sikeredett a hozzászólásom...