Albumok, vélemények, kérdések
-
Igen, Digimortal címmel.
Ha érdekel, nézd meg a honlapjukat, az is teljesen megújult természetesen, márcsak azért is, mert meghalt Yani Pavlis, nagy cimborájuk és a régi, Obsolete-s weblap készítője, de egyébként is, minden új albumnál új arculat dukál!
Kicsit megint más ez az új anyag, szerintem sokaknak (még) kevésbé emészthető, mint az Obsolete (Dinoék nem "lanyhulnak" el az évek során), embertelen, fémesen csengő, futurisztikus ez az album, sokkal inkább, mint elődje.
Sajnos érezhető kissé rajta az a görcsös törekvés, hogy mindenárom bekerüljenek a mainstream-be a Limp Bizfossal meg a többi szarral együtt, ezért a számok jóval rövidebbek (majdnem mind 3 perces), és kevésbé változatosak, mint a Demanufacture, ugyanakkor mindenképp érdemes beszerezni, van ott azért egy rakás jó szám is, de egy-két (max.) gyengébben sikerült darab is.
Egyszóval minden eddiginél brutálisabb, embertelenebb gépzene, ezzel együtt azomban a legigényesebb is, valami félelmetesen összetett, ha fejhallgatóval hallgatod, előbb-utóbb ki lehet hallani minden egyes réteget, dallamot, azonban elsőre ne is számíts rá! Csak az összhatást hallod, azt a törtető, kíméletlen (akár egy elszabadult mozdony: Keresztülgázol mindenen és szétb*sz mindent, ami az útjába kerül) nagyon energikus "folyamot" az énekkel a tetején.
Hallgasd meg többször is, ne ítélj elsőre, mert én pl az első három meghallgatás alkalmával mindig más számokra mondtam, hogy jók, azokat éreztem tökéletesebbnek, de 4-5-6 meghallgatás után alakul ki igazán, melyikek is fognak tetszeni. Mindez a komplexitásából adódik szerintem.
Na, viszlát, és feltétlen szerezd be valahonnan, ha mástól nem,hát tőlem (ezesetben dobj meg egy mail-lel).