Albumok, vélemények, kérdések
  • mainruler
    Két "lírai" (:D) szám van az albumon, a (memory Imprints) Never End és az Invisible Wounds (Dark Bodies), előbbi egy nagyon ritka daluk átirata, amit nem sietnek közölni, az albumon, de ettől függetlenül jól sikerült darab, egyik kedvencem. Ha módodban áll, a What Will Become? -ot töltsd le, szerintem az a legjobb a mostani számok közül, a Byte Block meg a legtipikusabb (legtipikusabban jó... :D) Fear Factory szám, csak kár, hogy nem tetszik a refrénje. Amúgy valóban nem sokat változtak, stílusilag legalábbis nem, nem is az volt a céljuk, inkább az eddigi munkájukból a lényeg "kicsípése" (C by Dino Cazares), azonban szerintem "ízre" mindegyik album más, ha ilyen és ilyen stílusú új számokat írnának, tökéletesen meg tudnám különböztetni egymástól a ciklusokat. Fejlődés itt például a dobokban van, de valami hatalmas, ég és föld a különbség a Demanufacture és a Digimortal dobjai között, a mostaniakban sokkal több az erő, sokkal impulzívabbak, intenzívebbek. Nekem nem lett kedvencem a Digimortal, ennek ellenére most ezt hallgatom legszívesebben, mert technikailag a legtökéletesebb, "legzúzósabb", de mégis hiányzik valami...talán a spontaneitás, már annyira görcsösen akartak valami olyat, amivel bekerülhetnek a meinstream-be annyira túltökéletesítették az egészet, hogy kicsit művinek, megkomponáltnak hat, még egy hivatásos "nótakovácsot" is bevontak a munkába, aki szerintem jól elbaszta az egészet, de sajna nem hallottam a buherálás elötti állapotot, így nem mondhatom biztosra.
    Egyszóval nem érzem benne már azt a spontán, természetes dühöt a világgal szemben, (ami, mint nyilatkozták, tényleg benne volt, kiadták magukból minden felgyülemlett haragjukat, keserűségüket) amivel a Demanufacture-ben világgá ordították, hogy ez a világ szar, kell már egy új vezér, ha érted, mire gondolok. Mostmár inkább rutinból játszanak, de azt nagyon tudják... :))
    A spontaneitásért pedig kárpótolnak azok a részek, mint amilyet pl. a What Will Become? végén találhatsz. (Próbáld ki rohadt hangos fejhallgatóval, engem kirázott a hideg... :D)