-
buke #6937 spyy55: Szia!
"Egy szembe jövő AI vonat egyik vagonjának a textúráját nem tudta betölteni"
**Ez a probléma már a múlté. Marci fórumon OR általános topic 59 oldalától leírva,ha 32 bites OP.-ed van akkor is rendben egy kis szerkesztéssel,ott van az én példám:):) is.
"nem mindegyik fut "teljes" gyorsasággal (teljesítmény 100-ra állítva AE-ban) az adott szakasz beállításaihoz.
Valamelyik gyors, valamelyik 20-30 km/h-val "robog".
**AE-t itt a teljesítménynél felejtsd el.Több oka is lehet: forgalom alakulása, Ts-hez gyártott act esetén
túlzottan sok waiting point,az OR által olvasott sebesség érték ténylegesen kicsi.Ezt lehet álíltani a
Kmarci-féle Menetrend szerkesztőben.
"A várakozási pontok sem működnek még megfelelően, néhol egyáltalán nem veszi észre az AI, valahol meg pl. 20 másodperc helyett "örökké" álldogálna (teszteltem a béta OR-al)."
**Általános elfogadott vélemény,hogy ne legyen várakozási pont az actban OR esetén. Én azt tapasztaltam,hogy kivételesen egy-egy lerakott várakozási pont még nem zavarja meg az AI-k mozgását és teszteléssel eldönthető hosszútávra is,hogy bírja-e vagy sem.Nálam forgalom alakítási szempontból be kellett raknom 1-2 actba és működött. Marci fórumban leírtam szeptember környékén. A lényege az egésznek,hogy nem elég bizonyos(összetettebb) forgalmi sorrendnél az OR által adott (szvsz!!) két lehetőség,
1.a menetrendtől való eltérés összehasonlítása.
2.a következő állomáson kitérőzik-e? Melyiken kitérőzik? 1.vágány 2.vágány stb.
Ha beteszel egy waiting point-ot,akkor azzal a vonattal nem számol a várakozás idejére,azaz befolyásolni tudod a berkező-kijáró vonatok pontos,menetrendből másolt sorrendjét,érk.-ind.helyét.A vezetett vonatnál is lehet.
Igy már tényleg a valós forgalmat tudja produkálni az OR ! §Köszönet§
Leteszteltem a 2012-es évi, 150-es vonal elővárosi szakaszánál.Teljes menetrendi forgalom tehervonatokkal
együtt.
"A peronoknál lévő utasszámok beállításával lehetséges a fel-le szállás ideje, azonban még ebben a verzióban mindenhol 1 perc az idő. Remélem hamar kész lesz ez a probléma, mert főleg az AI vonatokat ezek alapján várakoztatom az állomásokon."
**Nincs ilyen probléma,( milyen 1 perc?) a megállási időt add meg, reális lesz a várakozás.Ha jól emlékszem a
teher vágánynál is számol ??
***Igen a béták néha látszatra mintha instabilabbá válnának,de folyamatosan fejlesztik.
Nálam most az árnyék okoz 15-20 FPS visszaesést és a terheltebb Alföld 6.4 területeken kifejezetten emiatt vág le.
Elvileg árnyék nélkül,borongós időben nagyon nagy az FPS 50-60-80, 1200m esetén.