7098
-
gmilan #6938 Szia!
Igen, én is ezt ajánlottam, csak az általam leírt módon nem kell manuálisan letölteni és felülírni mindent, hanem a frissítő elvégzi a szükséges lépéseket. :)
2-3 hónapja, amikor ráakadtam erre a bétára, csak ezt használom, az "éles" OR-t nem is tudom, mióta nem indítottam el, mert ezekkel a bétákkal problémám még nem volt. A fejlesztés jelenlegi fázisát a https://launchpad.net/or/trunk oldalon tudod nyomon követni, itt lehet hibákat, észrevételeket is bejelenteni. Eszerint a fejlesztési oldal szerint az 1.0-s verzió már teljes értékűen támogatni fogja az MSTS minden funkcióját, valószínűleg az AI rendes működését és az utasok számától függő várakozást is megvalósítják.
Egyébként az actkészítéssel kapcsolatban, állításuk alapján a 4.0-s verzió már saját pályaszerkesztőt is fog kapni, tehát szvsz igyekeznek teljesen függetlenedni az MSTS-től.
Persze, lehtséges, hogy valami nem működik a bétában, mostanában a füstöléssel kísérletezgetnek, de általában 24 órán belül orvosolják a hibát. -
buke #6937 spyy55: Szia!
"Egy szembe jövő AI vonat egyik vagonjának a textúráját nem tudta betölteni"
**Ez a probléma már a múlté. Marci fórumon OR általános topic 59 oldalától leírva,ha 32 bites OP.-ed van akkor is rendben egy kis szerkesztéssel,ott van az én példám:):) is.
"nem mindegyik fut "teljes" gyorsasággal (teljesítmény 100-ra állítva AE-ban) az adott szakasz beállításaihoz.
Valamelyik gyors, valamelyik 20-30 km/h-val "robog".
**AE-t itt a teljesítménynél felejtsd el.Több oka is lehet: forgalom alakulása, Ts-hez gyártott act esetén
túlzottan sok waiting point,az OR által olvasott sebesség érték ténylegesen kicsi.Ezt lehet álíltani a
Kmarci-féle Menetrend szerkesztőben.
"A várakozási pontok sem működnek még megfelelően, néhol egyáltalán nem veszi észre az AI, valahol meg pl. 20 másodperc helyett "örökké" álldogálna (teszteltem a béta OR-al)."
**Általános elfogadott vélemény,hogy ne legyen várakozási pont az actban OR esetén. Én azt tapasztaltam,hogy kivételesen egy-egy lerakott várakozási pont még nem zavarja meg az AI-k mozgását és teszteléssel eldönthető hosszútávra is,hogy bírja-e vagy sem.Nálam forgalom alakítási szempontból be kellett raknom 1-2 actba és működött. Marci fórumban leírtam szeptember környékén. A lényege az egésznek,hogy nem elég bizonyos(összetettebb) forgalmi sorrendnél az OR által adott (szvsz!!) két lehetőség,
1.a menetrendtől való eltérés összehasonlítása.
2.a következő állomáson kitérőzik-e? Melyiken kitérőzik? 1.vágány 2.vágány stb.
Ha beteszel egy waiting point-ot,akkor azzal a vonattal nem számol a várakozás idejére,azaz befolyásolni tudod a berkező-kijáró vonatok pontos,menetrendből másolt sorrendjét,érk.-ind.helyét.A vezetett vonatnál is lehet.
Igy már tényleg a valós forgalmat tudja produkálni az OR ! §Köszönet§
Leteszteltem a 2012-es évi, 150-es vonal elővárosi szakaszánál.Teljes menetrendi forgalom tehervonatokkal
együtt.
"A peronoknál lévő utasszámok beállításával lehetséges a fel-le szállás ideje, azonban még ebben a verzióban mindenhol 1 perc az idő. Remélem hamar kész lesz ez a probléma, mert főleg az AI vonatokat ezek alapján várakoztatom az állomásokon."
**Nincs ilyen probléma,( milyen 1 perc?) a megállási időt add meg, reális lesz a várakozás.Ha jól emlékszem a
teher vágánynál is számol ??
***Igen a béták néha látszatra mintha instabilabbá válnának,de folyamatosan fejlesztik.
Nálam most az árnyék okoz 15-20 FPS visszaesést és a terheltebb Alföld 6.4 területeken kifejezetten emiatt vág le.
Elvileg árnyék nélkül,borongós időben nagyon nagy az FPS 50-60-80, 1200m esetén. -
#6936 Üdv!
Egy segítőtársam EZT az oldalt ajánlotta, ahol fent van mindig a legújabb béta tesztverzió. Remélem ez pont az, amit te is ajánlasz.
Egyébként egy év TS + OR kihagyás után teszteltem tegnap (legfrissebb OR bétával) egy 2513 személyvonatot Cegléd - Bp.-ig, amit én készítettem. Az első benyomásom az, hogy fantasztikusan szépen fut a program, a TS szinte egy új, szebb sim lett. Régebben a sima TS motorjával már rég kilépett volna fagyással (pedig nem a gépemtől függ, mert más erőt igénylő játék szépen fut rajta), vagy üzenet nélkül, de most egyszer tréfált meg Zugló előtt, amikor kb. 10 másodpercig beállt a menet (gondolkodás miatt), aztán mikor már azt hittem volna, hogy FAGYÁS, akkor tovább indult. Egy szembe jövő AI vonat egyik vagonjának a textúráját nem tudta betölteni, gondolom azért gondolkodott annyit.
Különösen tetszik az, hogy mentés után minden kameraállás, kapcsoló ugyanúgy töltődik be, ahogy azt hagytam. Ez sok szempontból is előnyös. Főleg, hogy Activity után ha gondolom, folytathatom a vonatozást (pl. a mozdony lekapcsolását, majd fűtőházba állását, stb.).
Az AI vonatokat még csiszolni kell, mert észrevételeim alapján nem mindegyik fut "teljes" gyorsasággal (teljesítmény 100-ra állítva AE-ban) az adott szakasz beállításaihoz. Valamelyik gyors, valamelyik 20-30 km/h-val "robog". A várakozási pontok sem működnek még megfelelően, néhol egyáltalán nem veszi észre az AI, valahol meg pl. 20 másodperc helyett "örökké" álldogálna (teszteltem a béta OR-al).
A peronoknál lévő utasszámok beállításával lehetséges a fel-le szállás ideje, azonban még ebben a verzióban mindenhol 1 perc az idő. Remélem hamar kész lesz ez a probléma, mert főleg az AI vonatokat ezek alapján várakoztatom az állomásokon.
A bétában meg eltűnt a köd beállítási lehetősége (ctrl+Ó, ctrl+Ü).
Összességében már nem hinném, hogy sima TS-hez készítek több Actot, csakis OR-hez.
Egyébként a béta verziókban lehetséges az, hogy valami nem működik a hivatalos oldalon fent lévő (V0.9) verzióhoz képest, azonban +lehetőségek vannak benne?
Ha jól értem te próbálgatod a legújabb bétát + a hivatalos oldalon lévő verziókat együtt?
Köszönöm a segítséged! -
gmilan #6935 Szia!
Én az OR-nek mindig az aktuális bétáját szedem le, így minden frissítést azonnal "kézhez kapok". Ehhez először egy programot kell letölteni, a TortoiseSVN-t, innen, majd létrehozni egy mappát az OR bétájának (nálam ez orsvn). Erre jobb gombbal klikkelve feljön a menübe illesztve egy olyan pont, hogy "SVN checkout", ha erre kattintasz, feljön egy ablak, hogy honnan szeretnéd letölteni a bétát. Az "URL of repository" (felső) mezőbe írd be a http://svn.uktrainsim.com/svn/openrails/trunk címet, alul a "checkout repository" maradjon a kiválasztott mappád, a többit hagyd ahogy van, majd kattints az OK gombra! Ekkor elkezdi letölteni az OR aktuális állapotban lévő bétáját, majd ha végzett, a mappán belüli "Program" mappában lesz az Openrails.exe ami a legfrissebb verziót futtatja.
Mivel általában 1-2 naponta patchelgetik a programot, ajánlott a mappán jobb gombbal néha kiválasztani az "SVN update" menüt, ami frissíti az aktuális verzióra a mappát.
Mivel ezek nem végleges verziók, ajánlott a hivatalos oldalról letölteni az OR-t egy másik mappába, valamint nem biztos, hogy úgy futnak mint egy végleges verziónak kellene, de véleményem szerint tesztelni megfelelő.
Ha valami nem érthető, szívesen segítek még -
#6934 Sziasztok!
Nemrég visszatértem az MSTS-hez, és nagy reményekkel azonnal az OpenRails honlapját kerestem fel, hogy hol tartanak a fejlesztők (V0.9). Nyomban ki is próbáltam és friss TS + programok csiszolgatása után elkezdtem egy könnyű Activityt készíteni, hogy hogyan működik az OR, azonban még mindig akadályokba ütköztem (pl. a várakozási pontoknál az AI vonatok "örökké"állnak). Mivel a külföldi fórumokon szinte képtelenség kiigazodni, nálatok érdeklődnék pár funkció működéséről OR-ban.
Főleg az Activityk elkészítése miatt érdekelnek a következők, hogy működnek-e OP-ban:
1 - várakozási pont elhelyezése és annak idejének beállítása
2 - sebességkorlátozások bizonyos szakaszokon AI vonatoknak (AE-ben ezt piros vonallal+zászlóval jelzik)
3 - a peronokon várakozó utasok mennyiségének megadása (ezzel beállítható pl. az AI vonatok várakozása az állomásokon)
4 - fordítópontok működése
5 - Loose Consist elhelyezése még OR-nak is "fáj"?
6 - Nagy poligonszámú (részletességű) AI vonatokat még OR-ban sem ajánlott rakni?
(az 5 & 6 pontokkal kipróbálva valamiért kifagy az OR)
Hirtelen most ennyi jutott eszembe, ami talán fontos lehet Actok készítésénél.
Esetleg tudtok ajánlani egy oldalt, ahol MAGYARUL vesézik ki az OR-t, hogy épp hol is tart?
Segítségeteket előre köszönöm! -
#6933 Köszi, de megoldottam egy másik email címmel, remélem többet nem kell azt használnom...
Egy év kihagyás után próbálom behozni a lemaradást: úgy döntöttem előveszem újra az MSTS-t. Tudtok esetleg egy oldalt (fórum esetleg), ahol az Open Rails-ot MAGYARUL követik nyomon a MAGYAR pályákhoz mérten? Vagyis arra gondolok, hogy pl. a MAGYAR jelzők már működnek-e V0.9-ben (és még mit fejlesztgettek a OR-nél?). Társalognak valahol ezekről??? DE MAGYARUL!!! :) -
#6932 Ha van facebookod ott elérhető, de ha leírod privátban a problémád, felhasználónév, email akkor eljuttatom neki szívesen.
Más: nincs valakinek pár Nohabja? :) -
#6931 Üdv!
Regisztráltam (vagyis szerettem volna) az MSTS HUNGARY oldalra. Mikor az aktiváló linkre kellett volna kattintanom, a link a gmail SPAM mappájában volt, amit (megszokásból automatikusan) töröltem. Az oldalon Josh23 a házigazda (ha jól látom), de sehol egy email cím, vagy bármi, amin írhatnék neki, hogy mi a teendő ilyenkor. A regisztrált email címet szeretném megtartani, mert más nincs... Ötlet? -
Bagaméry #6930 BÚÉK!
Valósághű pályaalap készítéséhez szükségem lenne a jelenleg használatos DEMEX, MicroDem-, és egyéb ehhez hozzátartozó programokra - eddig semmilyen keresési opcióval nem sikerült rátalálnom...
Magyarország fantáziapálya: http://www.dflash.atw.hu/ -ról tölthető (reg.kell!)
-
ekepista #6929 sziasztok amagyarország pályát honét lehet letölteni -
nemethka2 #6928 Hello!
Segítséget kérek miért nem fut rendesen az MSTS az új laptopomon. A régi fatengelyes lábbalhajtoson gond nélkül megy. Az újon 64 bites Windows 8.1 van. Rendesen feltelepül,de az inditó képernyő utáni kezdőlapon ahol a pályát kell kiválasztani villogva betükarakterek jelennek meg. Ha sikerül kijelölni egy activitit az is megjelenik, de a betükarakterek villogása nem szünik meg. Érekes,hogy a jóval újabb RailWorks gond nélkül működik. Az asztali gépemen 32 bites Windows 7 van azon is probléma nélkül fut.
Előre is köszönöm.
-
nemethka2 #6927 Hello!
Van egy problémám és nem jutok ötröl a hatra. Milehet az oka hogy az MSTS Windows 8 alatt nem működik rendesen. Minden más játék működik rajta csak ez nem. Tulajdonképpen elindul, de a képernyő teljes felületén villogva karakterek ugrálnak fel. Ez egy új laptop. Van egy ezeréves is amin XP van és arra rendesen fel lehet tenni és működk is. Az aztali gépen WINDOWS 7 van azon is megy rendesen. Egy valamire gondolok, hogy a Win 8 64 bites, a Win 7 pedig 32. Egyébként telepítéskor ezek a játékok egy 32 bites Program Files könyvtárba vanak települve.Ha valakinek van ötlete, várom válaszát -
Rozsdika #6926 Köszönöm. -
joco22 #6925 Helló!
msts hungary
vm15 -
Rozsdika #6924 Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hol találok olyan oldalt ahol a bombardier és az összes villagy valamint dízel mozdonyt letudnám tölteni? Mert hiába van meg az alapjáték ha ezek az achtu csomagok hiányoznak, meg a consist pack csomag. :( Sajnos a jadro oldal már nem működik.
Köszönöm, ha tudtok segíteni. -
#6923 Sziasztok..
Taurusokat hol találok ? :-) -
joco22 #6922 Sok szerzője van annak a csomagnak és ők már nem foglalkoznak MSTS-el tehát így szerzői engedély kell a feltöltéshez. Még akkor is ha nem elérhetőek. Én kértem annó engedélyt meg sem kaptam mivel minden festésnek és modellnek más volt a szerzője ők meg ilyenekre engedélít sajnos nem adnak. -
badoer #6921 kőszi csak kőzbe lelett tőrőlve:) -
#6920 Ácsi-ácsi.. Hogy érted hogy sehova nem lehet feltölteni ? Szerzői...?
Ki a pontos készítője a actcu-nak? jadro.yofej oldal már megszűnt tudtommal...
E szempontból a fájl ZÁROLVA lett! -
#6919 MSTS ActHU csomagokAz összes létező csomag be van csomagolva egy RAR fájlba!
(tmartin berakhatná a bannerba hogy bemaradjon. :)) -
#6918 Nekem megvan. Feldobom a MEGA-ra. -
badoer #6917 kár akkor ennek annyi -
joco22 #6916 Helló!
Azokat már sehonnan nem tudod letölteni. Max el tudod kérni olyantól akinek meg van. Mivel az acthus csomagokat sehova sem lehet feltölteni. -
badoer #6915 Sziasztok.Az ActHU csomagokat honnan lehet letőlteni?Minden találat a jadro.yofej.re vissz -
buke #6914 krisztian1329:
Szia!
Kell hozzá a TS, onnan olvas mindent. A két programot ne felejtsd feltenni,amit az oldalon leír (XNA és NET framework). A hivatalos oldalról letöltöd az OR v.0.9-et és kibontott valahová és elíndítod az openrails.exe fájlt. A felugró ablaktól kezdve már egyértelmű a futtatás...Egyébként a legtöbb részletet az OR-rel kapcsolatban a marci fórumon találsz. Érdemes belelolvasni, ha érdekelni fog a téma.
Remélem tudtam segíteni valamennyire. üdv. buke.
UI.: A 2. kérdésedre nehéz a válasz, valami hiányzik a kiegek közül,vagy rossz a telepítés. Több infóval sem biztos,hogy ki lehet így a távolból találni a fagyást. Ha most kezdted az egész dolgot akkor még nehezebb,de ha kitartásod van és mellé némi időd kizárásos alapon a legtöbb ilyen gondot ki lehet szűrni. Legalábbis én annak idején az aktív érdeklődésem okán leküzdöttem az ilyen fagyásokat stb. -
krisztian1329 #6913 Open Rails-t hogy kell használni?
Van még egy hiba a feladatoknál ha megnyitom a pályaablakot lefagy miért? -
#6912 Openrails-sal... -
krisztian1329 #6911 Hogy tudok full hd-ban játszani? -
railjet66 #6910 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem rég leszedtem az OpenRailst az msts nálam rendesen működik csak néha akadozik egy kicsit ha nagyon gyorsan megyek, de az Openrailsban elég nagy az árnyékolás a szerelvény egyik oldala tiszta fekete nem tudom hogy kell ki kapcsolni, meg nagyon akadozik játék. Valaki esetleg tudna valamit segíteni vagy valami feltelepítő leírást magyarosítást vagy ilyesmi?
A válaszokat előre is köszönöm,
Minden jót Kívánok! -
koncsihancsi #6909 Már az elmentett activity betöltése is problémát okoz.. -
koncsihancsi #6908 Sziasztok!
Nem tudná valaki megmondani, hogy miért fagy ki az MSTS activity alatt? Jelen esetben a Bereg IC-nél és máskor sose fagyott ki.. -
koncsihancsi #6907 Nagy köszönet az oldalért, már szerintem sokan várták! :) -
joco22 #6906 Ez már nem hdmsts oldal egyébként. -
MikaM #6905 Újra megnyilt a hdmsts: http://mstshungary.hu/
-
#6904 Svetozor bocsánat a késői válaszért, privi ment. -
Pelsodriver #6903 De jó elkommunikálgatunk itt...tisztára mint a politikusok... -
joco22 #6902 Nem mondok semmit a nyitásról. -
GKL #6901 Hello!
Joco22, még mindig nem lehet tudni valamit a nyitásról? Szeptemberig ki lesz nyitva?
Köszi a válasz! -
koncsihancsi #6900 Értem, köszi. -
joco22 #6899 Nem tudjuk mikor nyitjuk meg.