-
Üdv!
Egy segítőtársam EZT az oldalt ajánlotta, ahol fent van mindig a legújabb béta tesztverzió. Remélem ez pont az, amit te is ajánlasz.
Egyébként egy év TS + OR kihagyás után teszteltem tegnap (legfrissebb OR bétával) egy 2513 személyvonatot Cegléd - Bp.-ig, amit én készítettem. Az első benyomásom az, hogy fantasztikusan szépen fut a program, a TS szinte egy új, szebb sim lett. Régebben a sima TS motorjával már rég kilépett volna fagyással (pedig nem a gépemtől függ, mert más erőt igénylő játék szépen fut rajta), vagy üzenet nélkül, de most egyszer tréfált meg Zugló előtt, amikor kb. 10 másodpercig beállt a menet (gondolkodás miatt), aztán mikor már azt hittem volna, hogy FAGYÁS, akkor tovább indult. Egy szembe jövő AI vonat egyik vagonjának a textúráját nem tudta betölteni, gondolom azért gondolkodott annyit.
Különösen tetszik az, hogy mentés után minden kameraállás, kapcsoló ugyanúgy töltődik be, ahogy azt hagytam. Ez sok szempontból is előnyös. Főleg, hogy Activity után ha gondolom, folytathatom a vonatozást (pl. a mozdony lekapcsolását, majd fűtőházba állását, stb.).
Az AI vonatokat még csiszolni kell, mert észrevételeim alapján nem mindegyik fut "teljes" gyorsasággal (teljesítmény 100-ra állítva AE-ban) az adott szakasz beállításaihoz. Valamelyik gyors, valamelyik 20-30 km/h-val "robog". A várakozási pontok sem működnek még megfelelően, néhol egyáltalán nem veszi észre az AI, valahol meg pl. 20 másodperc helyett "örökké" álldogálna (teszteltem a béta OR-al).
A peronoknál lévő utasszámok beállításával lehetséges a fel-le szállás ideje, azonban még ebben a verzióban mindenhol 1 perc az idő. Remélem hamar kész lesz ez a probléma, mert főleg az AI vonatokat ezek alapján várakoztatom az állomásokon.
A bétában meg eltűnt a köd beállítási lehetősége (ctrl+Ó, ctrl+Ü).
Összességében már nem hinném, hogy sima TS-hez készítek több Actot, csakis OR-hez.
Egyébként a béta verziókban lehetséges az, hogy valami nem működik a hivatalos oldalon fent lévő (V0.9) verzióhoz képest, azonban +lehetőségek vannak benne?
Ha jól értem te próbálgatod a legújabb bétát + a hivatalos oldalon lévő verziókat együtt?
Köszönöm a segítséged!