Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Lateralus #456 ---------------------- Sykora,
Gratulálok az új hangszerhez ! Akkor tehát jó karácsonyod volt ? Kezdőhangszernek tökéletes választás volt a Hohner és a későbbiekben is jó kis gityó lesz ! Az effektes megoldás pedig gyakorlásra a legjobb, hiszen így a gitárod saját vonaljel hangját hallod vissza a multieffektből (persze egy pár effekttel megdobva), ráadásul jól meg is hajthatod a motyót és még a szomszéd sem fog idő előtt elköltözni miattad, max. a dobhártyád reped be, de nincs is nagyobb öröm egy gitáros számára mint amikor az iszonyat hangerőn taroló motyója jólesően megbizsergeti a dobhártyáját. Szóval kezdésre és otthoni gyakorlásra egy nagyon jó összeállítást választottál. Később meg ha már jobban benne vagy a dologban és esetleg zenekarban is akarsz játszani, vehetsz egy erősítőt.
A Hohner hivatalos weboldala: www.hohnerusa.com (bár nem találtam rajta LX200B-t)
----------------------- Coine,
Nekem kicsit messze van a Gitárodú. Csak a nevét hallottam, de azon kívül se jót se rosszat róla.
Hát igen, ezek a Hohner basszusgitárok tényleg elég rondák, de a Hohner ezeket egy az egyben a híres Steinberger basszusokról koppintotta le. Ezeket kb. 20 éve hozta ki a Steinberger és ezzel teljesen átformálta a basszusgitárokról kialakult képet. Egyrészt grafit teste van a gityónak, másrészt nincs feje, mert a kis test miatt rossz lenne úgy a súlyeloszlása és kényelmetlen lenne a játék rajta. A Hohner ezt modellt másolta le, csak nem grafit, hanem olcsóbb faanyaggal, stb. A fémalkatrészeket licenszelte a Steinbergertől és EMG pickupokkal szereli, sőt van belőle tök ugyanígy kinéző 6 húros gitár változat is !