37982
  • Coine
    Hát jah, elég jó gitár az, CSAK NEM AZ ENYÉM :-)
    Addig van nállam amíg jól +tanulok, utánna meg veszek magamnak 1et, mert ezt a tulaj nem adja el (nem meglepő).

Aztán mitől ijedtél meg ? Agresszív gitár ? haha, ez yo....

Betegsgé, hogy a dobütőn van csúszásgátló ? ezt komolyan gondoltad ?
  • Lateralus
    Huhh, ettől a legutolsótól majdnem megijedtem, olyan agresszív ! Mondjuk, ha esetleg végig akarsz sétálni rajta, akkor nem fogsz elcsúszni az acél csúszásgátló lap miatt. Lars Ulrichnak a Metallica ütősének is van egy ilyesmi bevonatú pergője. Úgy látszik ez náluk betegség.

Coine, neked az SG 61-es mellé minek egy ilyen hangszer. Annál nincs is nagyon jobb gityó. Legalábbis nem sok.
  • Coine
    Én bár inkább Tallicskás vagyok, eztet gitárt is elfogadnám :_)

http://www.espguitars.com/html/jeffh.html

Aztán ez még egy komoly bass ESP módra :-)

http://www.espguitars.com/html/t_araya_ltd.html

És hoppá mit találtam most !!!!

ÉS NEM IS ANNYIRA DRÁGA !!!

http://www.espguitars.com/html/ex-351.html

James Hetfield egyik gityója :-)
    Suggested Retail price: $649

Ez is az, kicsit drágább, mert gyémánt típus :
    http://www.espguitars.com/html/ex-351d.html

HÚDEAZTADEJÓÚRISTEN :-))

• Lateralus
    --------- Boxxer,

Pedig nem kell ahhoz annyira jónak lenned...
    Elektromos gitáron játszani nem "magasabb" kategória, csak némileg más.

--------- her Valo,

Bejön ez az ESP (LTD), de nem félsz, hogy ezzel a gitárral szóba sem állnak veled más zenekarban, mint egy Metallica átdolgozásbandában (ha-ha)?!
  • Coine
    Húú, akkor majd megyek hozzátok zarándoklatra :-))
  • Coine
    Suggested Retail price: $999
    *Price Includes case.

hajrá, nekem is vegyél 1et ;-))
  • Yoghurt
    Ott vannak a GitarPro mappában, elszórva. Van ott egykét jó dolog is. Ha leírod az emiled elküldöm a cracket.
  • Coine
    40 koncerten ???
    Hááát nemtom, te már láttad ?
    Milyen állapotban van ?
    (1ébként az ár elfogadtható)
  • Joseph
    Köszi a tippeket :-) /westendet meglesem/
  • Yoghurt
    Hát ezaz... Egyedül a Road trippin' ami ismert, a Muszty Dobai Gitár isk. -ban van pár, és van 6-7 ismeretlen, de egész jó Guitar-pro kottám. Valakit láttam az Örömódát játszani 3ujjasba n, állat volt, meg is akarom tanulni azt is. Kösz amit ajánlottál, megnézem.
  • Coine
    Február 8.-án Iced Earht koncert a PeCSában, kint lesz vki ?
    Ott lehet, majd látni gitárosokat :)
  • Coine
    Na az télleg komoly szám, sok sikert :)
  • Coine
    Cső mindenki !
    Kihagyás után visszatértem.

Nekem 25 Wattos Washburn erősítőm van, fémrácsos Bad Dog típus és iszonyat KOMOLYAN szól, nagyon megérte 25 ezerért !!!

Lateralus : nemenm :-)
    Most éppen Metallica - Seek & Destroy riffet tanulgatok :-)
    meg Creeping Death :)

• Lateralus
    ------- her Valo

Marshall Valvstate fej nem jött össze, hogy most másban gondolkodsz ?

Szerintem nézz körül a Powerstate-ek háza táján is. Ezek magyar cuccok, de csak jókat hallottam róluk. 50W-os mosfet (ilyen a Valvestate Marshall is) combo 75 ropi ! A 100W-os meg ugyanilyenben 120 ezer, sima tranzisztorosban 108 ezer.

Gondolom ez a 65W-os combo is egy Valvestate. Ez most a hivatalos forgalmazónál 160e.

A dobot meg mér kéne elnyomni (he-he)? Nem akarod hallani a dobost olyan szar ?
  • Yoghurt
    Szerintem hülyeség ilyen böszme kombót venni, mikor 60e- csináltathatsz 200 wattos sztereo 6 csatornés erősítőt, ami jó a basszgitának, és a másik gitárnak is, elég jó hangja van.KOntrolhanfalnak meg elég 30-40 watt is, amiből a legjobbak(Marshall) kerülnak 60-70 -be
    Legalábbis a mi együtesünknél ez van.
  • Joseph
    Sziasztok ! Nagyon örültem mikor megláttam ezt a topicot .Régesrégen /7-8 éve :-) /csont amatőr szinten pengettem a húrokat, s most hogy "öregszem" rámtört a gitározhatnék. A Ti tanácsotokat szeretném kérni : vásárolnék akusztikus fémhúros gityót /30-40 e.között/, kit javasoltok és milyen gyártmányt ? Előre is köszönöm :-)
  • Lateralus
    Hát igen, Hendrix maga a nagybetűs ÉRZÉS !
  • Yoghurt
    Tudjátok mit tanulok: Hendrix : Hey Joe . Kurva jó (sajnálom, nem találtam más, megfelelően erős jelzőt), már nagyon unom, de akkor is megtanulom végig, amit egyszer, ki tudja milyen állapotban imprózott a stúdióban. Egyébként elég nehéz, mivel eddig inkább európai, v. európai kulturkörbe (~Usa) tartozó zenéket játszottam, de ez igazi blues, nehezen kaptam rá a ritmusára (sok a triola). Hát igen, Hendrix nevében mára nem véletlenül van valami pátosz.
  • Lateralus
    Mekkora csend lett itt !

Mivan, leálltatok a gitározással, vagy mindenki ilyen lázasan gyakorol, hogy nincs ideje ide írni ?
  • Coine
    Passz, de használtan vegyél.
    Gitárodú : 250-19-24

hívd fel őket, beszélj velük, jó fejek, segítenek neked.
  • Coine
    Jégermájszter az télleg kircsó !
    Továbbá a számokhoz gratulálok, mert jó számok ;-)

Továbbá koncerten persze, hogy füldugóval nyomják.
  • Coine
    Azaz, mindenkinek !
    Most ébredtem :-)
  • Lateralus
    Nohát !

B.U.É.K mindenkinek !
  • Coine
    Jah a felső kép egy 6 húros elektromos gitár.
    Az alsó pedig egy 5 húros bassz.
  • Lateralus
    Ja bocs, ha jól láttom a fölső fekete gityó pont egy ilyen 6 húros.
  • Lateralus
    ---------------------- Sykora,

Gratulálok az új hangszerhez ! Akkor tehát jó karácsonyod volt ? Kezdőhangszernek tökéletes választás volt a Hohner és a későbbiekben is jó kis gityó lesz ! Az effektes megoldás pedig gyakorlásra a legjobb, hiszen így a gitárod saját vonaljel hangját hallod vissza a multieffektből (persze egy pár effekttel megdobva), ráadásul jól meg is hajthatod a motyót és még a szomszéd sem fog idő előtt elköltözni miattad, max. a dobhártyád reped be, de nincs is nagyobb öröm egy gitáros számára mint amikor az iszonyat hangerőn taroló motyója jólesően megbizsergeti a dobhártyáját. Szóval kezdésre és otthoni gyakorlásra egy nagyon jó összeállítást választottál. Később meg ha már jobban benne vagy a dologban és esetleg zenekarban is akarsz játszani, vehetsz egy erősítőt.

A Hohner hivatalos weboldala: www.hohnerusa.com (bár nem találtam rajta LX200B-t)

----------------------- Coine,

Nekem kicsit messze van a Gitárodú. Csak a nevét hallottam, de azon kívül se jót se rosszat róla.

Hát igen, ezek a Hohner basszusgitárok tényleg elég rondák, de a Hohner ezeket egy az egyben a híres Steinberger basszusokról koppintotta le. Ezeket kb. 20 éve hozta ki a Steinberger és ezzel teljesen átformálta a basszusgitárokról kialakult képet. Egyrészt grafit teste van a gityónak, másrészt nincs feje, mert a kis test miatt rossz lenne úgy a súlyeloszlása és kényelmetlen lenne a játék rajta. A Hohner ezt modellt másolta le, csak nem grafit, hanem olcsóbb faanyaggal, stb. A fémalkatrészeket licenszelte a Steinbergertől és EMG pickupokkal szereli, sőt van belőle tök ugyanígy kinéző 6 húros gitár változat is !
  • Coine
    Hirtelen ezeket találtam, nem volt kedvem keresgélni, továbbá nemtom, hogy van-e 1általán hivatalos lapja a Hohnernek ?
    szal tegnap ezeket találtam hirtelen...
  • Coine
    Hohner Guitar
    Made with Steinberger Parts
    Tremolo System, 1 Humbucker 2 Single coil Pickups, Steinberger Brand Tremolo, Full Warranty

5 String Bass
    Active Pickups, 5 strings, Steinberger Bridge & Headpiece

na ezt a 2 képet találtam, most hirtelen...

most már elég....mára télleg ENNYI elég képekből, majd ha lesz időm / energiám rakok még be, most ezen élvezkedjetek :-)

• Coine
    Rég voltak képek.

Ma Gibson nap lesz akkor :-))
    Mindenből lesz egy kicsi. :)

Les Paul Classic Premium Plus

SG Reissue '61
    (ilyen van most nekem is 8-) )

Gibson Explorer

Gibson's Gothic Explorer

Chet Atkins Country Gentleman

Steve Howe Signature ES-175

BluesHawk

Les Paul Standard Bass

most ennyire futotta, majd szavazzátok meg mi legyen a köv. gitárnap témája, melyik márka :-)

• Coine
    Én még 1x sem vásároltam a Triálban és nem is láttam ott még elektromos gitárt, csak basszert :-)
    szal' én nem védem, csak próbálok objektív maradni.

Gitárodút vágod ?
  • Lateralus
    -----------Coine,

Abban az esetben tényleg igazad van a Triállal kapcsolatban, ha az olcsóság a fő és egyetlen szempont a gitár vásárlásánál. De milyen bolt az, ahol arra hivatkoznak, hogy olyan olcsók vagyunk, hogy elkapkodták a gitárokat mind. Hát könyörgöm, PÓTOLNI KELL FOLYAMATOSAN ! Ők is "meglepődtek" ezen ? Tudják magukról, hogy olcsók és így elfogynak a gitárok, hát akkor legyen folyamatos az utánpótlás abból a 2 (!!!) féle gitárból, ami az árúkészletüket képezi (de abból van 50 db). Mégegyszer mondom, ez nem üzletpolitika ! A Triál még most is a 15 évvel ezelőtti szinten van. Akkor sem az volt a kérdés náluk, hogy milyen elektromos gitárt akarok venni hanem, hogy kapok-e éppen abból a két fajtából, amit fél évben egyszer behoztak. Na, nem akarom senki önérzetét megbántani és mégegyszer mondom: Ha az olcsóság az elsődleges, akkor érdemes ott körülnézni. Részemről befejeztem a Triál témát, mert csak magamat húzom vele.

---------- her Valo,

Milyen volt a korábbi erősítőd ? És milyen ládát veszel az AVT50H-hoz ? Ha jól látom ez egy 50 wattos fej a Valvestate 2000 szériából. Nincs bajom a Marshallokkal egyébként. Vedd meg, jó cuccok !
  • vizes
    Az oroszlánbarlang tényleg szar hely, mert drága és bunyok az eladó is.
  • Yoghurt
    A logóm : Kurt Cobain 256 pixelben...
  • Yoghurt
    Ezeket olvasva a győri Buxa a legjobb gitárbolt !
    A múltkor nézegettem egy 12 húros Yamahát, és az eladó mondta hogy próbáljam ki, mondtam, nem hiszem hogy megvenném, de levette, és odaadta...
  • Coine
    Nah múlt hét vasárnap volt zárt körű koncert ahol én is + barátom felléptünk és ÁLLLLLATI jóóó volt !!!

Boldog Karácsonyt, és hangjegyekben,tabokban, szólókban és riffekben gazdag új évet kívánok nektek !! :-))

Her valo : jaja, sajna a Finkleyben nem nyúlhatsz a gitárokhoz, csak ha +veszed és ez sztem köcsögség, ezt csinálják az Oroszlánbarlangban is.

Lateralus : tudod lehet igazad van, de én úgy hallottam, hogy olyan olcsók voltak a cuccok, hogy Lkapkodták őket a Triálból.

• CSOCSO
    BOLDOG KARÁCSONYT MINDEGYKINEK!!!
  • Lateralus
    ---------------- Coine,

Csak a nevét hallottam, de nem jártam még ott. Nekem ez egy kissé messze esik. A Finkey boltot viszont ajánlom mindenkinek, elég korrektek az áraik. Mondjuk ez a megbízhatatlanság a leggyengébb pontja az üzletnek, amit te is említettél Coine. Ha úgy van kedvük akkor bezárnak előbb, néhány éve hétvégén már ki sem nyitnak, nyáron hetekre bezárnak, most meg új heppjük van, csöngetni kell az ajtón, hogy beengedjenek. Oké, hogy biztonság meg minden, de nehogy má csöngessek egy boltba, ha be akarok menni ! A Triált én viszont nem ajánlom senkinek. Egyrészt megvan már van 10 éve, de ott még összesen nem vol 60 db elektromos gitár azóta. Választék általában a nullához közelít. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ha megnézitek a veboldalát, van rajta 3 db eletr. gityó, és azok is csak úgy vannak feltüntetve "elektromos gitár xxx-Ft", meg egy kis kép, amiből nem szűrsz le semmit. Oké, hogy gitárt oda kell menni és kipróbálni, de azért valami márkát, esetleg egyéb jellemzőket feltüntethetnének. Ez nem üzletpolitika. Egyszóval, szerintem folyamatosan szegényes a választékuk, ami van az meg általában "nagyon" távol-keleti. Tisztelet a kivételnek. A Finkeyben (kb. 5 méterre mellette, ugyanabban az udvarban) viszont folyamatosan van több, mint 100 gitár (még az itt annyira istenített ESP is felbukkan néha, nem is beszélve, hogy folyamatosan van töbféle Fender, Gibson stb. szóval nyálcsorgatásra is kiváló). Vagy nem olyan messze a Luther utcában ott a Medgyesi hangszerbolt, ott is nagy a választék. Persze ugye "ízlések és pofonok !"

----------------- Yoghurt,

Akkor tiszta sor ! Szerintem vedd meg azt az Ibanezt, nem kell ezért Pestre utaznod.

Más !

Ilyen kategória, hogy rockgitár nem létezik. Minden gitár rockgitár, ha rockot játszol rajta (még egy klasszikus is lehet az, bár elég egyedi hangzása lenne). Így sem lehet csoportosítani, hogy ESP=metalgitár, Ibanez=rockgitár, Fender=bluesgitár stb. Minden márkának és azon belül az egyes tipusoknak is sajátos hangzása, karaktere van ( persze a jobb gitárokról beszélek ), de azt, hogy a végén a hangfalból blues, vagy metal jön-e ki, ezernyi tényező határozza meg. Elsősorban a gitáros maga és valahol a végén számít csak a gitár. A Rage Against The Machine gitárosa gyakran használ Fender Telecastert, ami egyáltalán nem metalra van kitalálva és úgy szól az a gitár a kezében "metálul", hogy a fejem leszakad ! Olyat lehet mondani, hogy egy gitár nem kimondottan a rockra vagy metalra alkalmas, de bármilyen gitárt lehet ilyen stílusokra is használni. Ne úgy vegyél gitárt, hogy ez most akkor rockos gitár, vagy sem. Azt nézd, hogy kényelmes-e számodra, tetszik-e a hangja és persze a kinézete stb.

------------------ Sykora,

Sajnos nem tudok neked konkrétan basszuscuccot ajánlani, mert nem tudok eladót az ismerettségi körömben egyáltalán. A boltokban pedig napról-napra változhat a kínálat és én kevés vagyok hozzá, hogy fejből legyek naprakész. Végig kell járni sajna a boltokat és kiszemelni a lehetséges jelölteket, aztán meg végigpróbálni. Az a Hohner 34-ért nem rossz vétel. Kár, hogy elvitték.

Ha a pénzed mégis csak gitárra költöd és otthoni gyakorlásra akarod használni a család hi-fi cuccát, akkor nagyon óvatosan vele (főleg a hangszórókkal) ezek nem kimondottam basszusgitárra vannak kifejlesztve. Nem szívesen ajánlom, sőt egyáltalán nem, de ha átmenetileg nincs más választás akkor próbálkozhatsz vele, de CSAK MÓDJÁVAL ! Az biztos, hogy csak nyomokban fog hasonlítani egy igazi basszushangra. Ha viszont szétdurrantod a cuccot, magadra vess ! Csak saját felelősségre !

A több éves előképzettséged a klasszikuson meg nagyon jól fog jönni a kezdeteknél, de azért más lesz a basszus.
  • Coine
    Szóval Yoghurt : neked 60 ezer forintod van egy elektromos gitárra ? igaz ?

Namármost Budapesten lax és valszeg "rock gitár" kell neked.

Amit Lateralus írt az igaz, az Oroszlánbarlang az télleg nem igazán jó hely, az eladók és az üzlet tulajdonosa egy 1általán nem "jófej" emberke.

Namármost én még soha nem vettem gitárt, mert ami nekem van a Gibson SG 61'-es azt is kölcsön kaptam, ingyen.

Ha gitárt akarsz venni, akkor 2 helyet ajánlok (azaz a GITÁRTANÁROM ajánlja aki 20 éve gitározik és oktat, továbbá dobol, szintizik és gitár - előadóművészi "diplomája" van, szóval nagy arc) :

-Gitárodú ==> nagyon jóóófejek az eladók, és az árak se olyan rosszak és ők tudnak ajánlani ha kell vmi, továbbá tudsz rendelni
    -Triál ==> nem nagyon ismerem, de 1x hoztak 60 db elektromos gitárt és elfogyott 1 hét alatt, tehát elég olcsó az a bolt, a tanárom szerint jó hely.

Ott van a Triál mellett a Finkley bolt, tanárom nem ajánlja, de amikor egyszer be akartam menni -és persze zárva volt- láttam kiírva, hogy lehet ESP gitárokat kapni!!!!!!!!!!!! tehát oda 1x mindenképp be fogok nézni, tedd te is ezt
  • Coine
    Jah, zenei műveltség az +van, már csak a gitártudás kell ;-))

Továbbá a Gitárodút ismered ?
    Árpád Fejedelem útja, HÉV vonal mellett, Kolosy tértől egy köpés :-)
  • Coine
    Hehe, azaz a legolcsóbb 1000$ ????
    akkor kell még gyűjteni :-((