Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Lateralus #437 ---------------- Coine,
Csak a nevét hallottam, de nem jártam még ott. Nekem ez egy kissé messze esik. A Finkey boltot viszont ajánlom mindenkinek, elég korrektek az áraik. Mondjuk ez a megbízhatatlanság a leggyengébb pontja az üzletnek, amit te is említettél Coine. Ha úgy van kedvük akkor bezárnak előbb, néhány éve hétvégén már ki sem nyitnak, nyáron hetekre bezárnak, most meg új heppjük van, csöngetni kell az ajtón, hogy beengedjenek. Oké, hogy biztonság meg minden, de nehogy má csöngessek egy boltba, ha be akarok menni ! A Triált én viszont nem ajánlom senkinek. Egyrészt megvan már van 10 éve, de ott még összesen nem vol 60 db elektromos gitár azóta. Választék általában a nullához közelít. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ha megnézitek a veboldalát, van rajta 3 db eletr. gityó, és azok is csak úgy vannak feltüntetve "elektromos gitár xxx-Ft", meg egy kis kép, amiből nem szűrsz le semmit. Oké, hogy gitárt oda kell menni és kipróbálni, de azért valami márkát, esetleg egyéb jellemzőket feltüntethetnének. Ez nem üzletpolitika. Egyszóval, szerintem folyamatosan szegényes a választékuk, ami van az meg általában "nagyon" távol-keleti. Tisztelet a kivételnek. A Finkeyben (kb. 5 méterre mellette, ugyanabban az udvarban) viszont folyamatosan van több, mint 100 gitár (még az itt annyira istenített ESP is felbukkan néha, nem is beszélve, hogy folyamatosan van töbféle Fender, Gibson stb. szóval nyálcsorgatásra is kiváló). Vagy nem olyan messze a Luther utcában ott a Medgyesi hangszerbolt, ott is nagy a választék. Persze ugye "ízlések és pofonok !"
----------------- Yoghurt,
Akkor tiszta sor ! Szerintem vedd meg azt az Ibanezt, nem kell ezért Pestre utaznod.
Más !
Ilyen kategória, hogy rockgitár nem létezik. Minden gitár rockgitár, ha rockot játszol rajta (még egy klasszikus is lehet az, bár elég egyedi hangzása lenne). Így sem lehet csoportosítani, hogy ESP=metalgitár, Ibanez=rockgitár, Fender=bluesgitár stb. Minden márkának és azon belül az egyes tipusoknak is sajátos hangzása, karaktere van ( persze a jobb gitárokról beszélek ), de azt, hogy a végén a hangfalból blues, vagy metal jön-e ki, ezernyi tényező határozza meg. Elsősorban a gitáros maga és valahol a végén számít csak a gitár. A Rage Against The Machine gitárosa gyakran használ Fender Telecastert, ami egyáltalán nem metalra van kitalálva és úgy szól az a gitár a kezében "metálul", hogy a fejem leszakad ! Olyat lehet mondani, hogy egy gitár nem kimondottan a rockra vagy metalra alkalmas, de bármilyen gitárt lehet ilyen stílusokra is használni. Ne úgy vegyél gitárt, hogy ez most akkor rockos gitár, vagy sem. Azt nézd, hogy kényelmes-e számodra, tetszik-e a hangja és persze a kinézete stb.
------------------ Sykora,
Sajnos nem tudok neked konkrétan basszuscuccot ajánlani, mert nem tudok eladót az ismerettségi körömben egyáltalán. A boltokban pedig napról-napra változhat a kínálat és én kevés vagyok hozzá, hogy fejből legyek naprakész. Végig kell járni sajna a boltokat és kiszemelni a lehetséges jelölteket, aztán meg végigpróbálni. Az a Hohner 34-ért nem rossz vétel. Kár, hogy elvitték.
Ha a pénzed mégis csak gitárra költöd és otthoni gyakorlásra akarod használni a család hi-fi cuccát, akkor nagyon óvatosan vele (főleg a hangszórókkal) ezek nem kimondottam basszusgitárra vannak kifejlesztve. Nem szívesen ajánlom, sőt egyáltalán nem, de ha átmenetileg nincs más választás akkor próbálkozhatsz vele, de CSAK MÓDJÁVAL ! Az biztos, hogy csak nyomokban fog hasonlítani egy igazi basszushangra. Ha viszont szétdurrantod a cuccot, magadra vess ! Csak saját felelősségre !
A több éves előképzettséged a klasszikuson meg nagyon jól fog jönni a kezdeteknél, de azért más lesz a basszus.