Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Lateralus #408 Coine,
- Igen, úgy tudom, hogy Hendrix bátyó instrukciói alapján építették meg az első wah pedálokat.
- A kérdés második részét nem értem az pedál és effektproci kapcsolatáról.
- A torzító általában nincs beleépítve az elektromos gitárba. Van egy-két ilyen próbálkozás, de nagyon ritkák és sokszor a gitáros saját kérésére és útmutatásai alapján, utólag építtetik bele. A gitárok legtöbbjében a torzító. Felesleges is lenne, mert egyrészt nem használ minden gitáros torzítót, másrészt mindenki inkább megveszi külön magának a számára legjobban megfelelőt.
- Az extra torzító alatt mit értesz ?
- Évek óta nem gitározom már, csak prüntyögök otthon néha. A gitározás technikai, hangtechnikai része (nem eletronikai szinten, hanem a hangzást tekintve) viszont a mai napig érdekel. Egyébként 19 éve vettem először gitárt a kezembe, aztán hamarosan abbahagytam és éveket kihagytam. Aktívan úgy 10 évet gitároztam, ma meg csak úgy hobbiból, de inkább ritmusgitáros voltam, sosem szerettem a szólózgatást, mert ahhoz sok seggelés és gyakorlás kell, nekem meg nem volt hozzá annyi türelmem.