Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Slinky Cyle #37755 nem hiszem hogy te lennél túl brutális..
inkább arról van szó, hogy rosszúl van beállítva a gitár, vagy régen volt utánállítva a nyak, és ezért szétesett a beállítás.
Ne vidd hangszerészhez.. érdemes magadnak megtanulni a gitár beállítást, mert amúgy is pár hónaponta, pár hetente..meg húrcserénél is után kell állítani a gitárt.. most minden alkalommal ki akarsz pengetni a hangszerésznek egy olyan dologért amit magad is megcsinálhatsz..
A húrnyereg az ilyen 300-400 ezer ft alatti gitároknál vagy grafit vagy kemény műanyag szokott lenni.
A grafit az jó, metálhoz.. de a műanyag amúgy is szar.. hiába volt drága a gitárod.
Én ebayen vettem csont nyerget..az az igazi. Kb 2 ezer ft. Kemény teve csont.
Saját magam cseréltem ki, és reszeltem be. lassan és pontosan csináltam és elégedett vagyok vele.
a húrnyerget bármelyik gitáron könnyen ki lehet cserélni.. mert csak lazán fa ragasztóval van odahelyezve... csak hogy le ne essen.
Ha elbaszod.. a hangszerész is ki tudja cserélni neked utána.