Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Gvik #37578 Ha úgyis az erősítő torzítását használod, én elgondolkodnék mégis inkább egy-két kispedálban, feltéve persze ha be tudod határolni, hogy milyen hangzás/effektek kell neked. Mivel van effekt loop, választhatsz is, hogy a torzítás elé vagy mögé kötöd az effekteket. Ezek a különálló amúgy is jobb minőségűek, mint amik a multikban vannak, meg a multikban legtöbbször az "erősítőmodellezős"-részt fizeted meg. A Wah-pedál szintén ugyanez, a multikban rendszerint egy eléggé lebutított verziót raknak ebből is, szóval szerintem azt semmiképpen ne ad el.
A Line6 dolgok eléggé kétélűek tudnak lenni a modellezős hangzás miatt, ismerek olyan embert, akinek semmi baja vele, meg olyat is, aki sírva menekül a hangjuktól. Másfelől hangszer kérdése is, nekem mondjuk csak a Roland erősítőmben vannak olyan Boss trozítók, amik elvileg a kis pedáljaik hangját utánozzák, és ez is olyan, hogy van olyan gitárom amivel jól szól, meg van olyan, amivel förtelmesen. És multibol is ugyanez a helyzet, mentem már neki azonos multinak ugyanazon beállításon különböző hangszerekkel, és az egyik rettenetesen, a másik meg istenien szólt, szóval mindenképp próba, és mindenképp saját hangszerrel vásárlás előtt, csakúgy, mintha erősítőt néznél.
Nem is tudom milyen alternatívák vannak még multiból a Line6 meg a Boss melett, a Digitechről nem sok jót hallani, a Zoom-ból is csak a G3-as modellt dícsérik nagyon. A Vox multik tonelab szériáját nézd még meg szerintem, a mostani st meg ex nem annyira jól kezelhető, de a régebbi SE és LE szériát nagyon jól sikerültek, és mivel már újonnan nem árulják őket, a használt áruk is elég baráti.
Ha kétszer ennyi lenne a keret, gondolkodás nélkül a TC electronic nova system-et mondtam volna, az pont jó lenne neked, csak modulációs/delay/reverb effektek + egy kompresszor és egy booster. Hangminőségbe meg tuti veri az összes eddig számba vett opciót.