Melyik kabelt hova dugjuk?
-
Pilotanak igaza van, a legjobb lehetoseg a bolti osszeszereles. Ezt altalaban az uzletek ingyen megcsinaljak (persze ha nem minden alkatreszt kulonbozo helyen veszel). Ha megis, akkor egy egy szerencses osszeallitas a kovetkezo. Vegyel egy alaplapot+procit+hutot+hazat egy helyen. Ok osszerakjak neked ezt egybe, es ezzel tul is vagy a nehezen. A tobbi alkatreszt veheted akarhol, azt mar te is bele tudod rakni. Csak keresni kell egy ures foglalatot, es bedugni a kartyat, ha meg CD-rom, Winyo meg miegymas, ami nem foglalatos, akkor keresel egy ures kabelveget, es radugod. Ha ezetleg kurv@ lassu lenne a geped, akkor atdugod egy masikra, mert valamit nem szeret azon a helyen.
De ha tenyleg ekkora lama vagy a kerdeshez, akkor rakasd ossze az egeszet egy helyen. Viszed a listat, lediktalod, hogy mi legyen benne, es osszerakjak neked. A mai arak alig kulonboznek egymastol, ezert szinte mindegy, hol veszed, ezert a te esetedben nem kell kockaztatni a sikertelenseget par ezer forintert(amit pl megsporolnal, ha 5 kulonbozo helyen vasarolnad meg az alkatreszeket).
A BIOS rejtelmei meg raernek kesobb. Ahol osszerakjak a gepet, ott beallitjak neked a
BIOS-t, nem kell turkalnod benne. Ha lama vagy, akkor eloszor tapasztalj meg par dolgot, a tuning azutan johet csak, ha mar van valami fogalmad a kulonbozo beallitasokrol.
En pl a sajat boromon tapatszaltam meg a kiserletezeseimet, mert bizony parszor jol megszopattam magamat, es akkor meg nem volt internet, ahol megkerdezhettem volna, hogy akkor most mit b@sztam el. Most sem vagyok egy guru, de mar bele mernek vagni egy extrem tuningba is.
Ha valaki nem ismeri a rendszert, akkor az azt sem tudja, hogy mi a teendo, ha valami szopas van, es ez veszelyes lehet.
Mindezt most ujra elolvastam, es bocs, hogy lelamaztalak parszor, nem rosszindulatbol tettem. Csak a tiszta segito szandek...
Ha kivancsi vagy valamire, akkor irj, mindenre megkapod a valaszt.