61
Melyik kabelt hova dugjuk?
  • dewdew
    Pilotanak igaza van, a legjobb lehetoseg a bolti osszeszereles. Ezt altalaban az uzletek ingyen megcsinaljak (persze ha nem minden alkatreszt kulonbozo helyen veszel). Ha megis, akkor egy egy szerencses osszeallitas a kovetkezo. Vegyel egy alaplapot+procit+hutot+hazat egy helyen. Ok osszerakjak neked ezt egybe, es ezzel tul is vagy a nehezen. A tobbi alkatreszt veheted akarhol, azt mar te is bele tudod rakni. Csak keresni kell egy ures foglalatot, es bedugni a kartyat, ha meg CD-rom, Winyo meg miegymas, ami nem foglalatos, akkor keresel egy ures kabelveget, es radugod. Ha ezetleg kurv@ lassu lenne a geped, akkor atdugod egy masikra, mert valamit nem szeret azon a helyen.
    De ha tenyleg ekkora lama vagy a kerdeshez, akkor rakasd ossze az egeszet egy helyen. Viszed a listat, lediktalod, hogy mi legyen benne, es osszerakjak neked. A mai arak alig kulonboznek egymastol, ezert szinte mindegy, hol veszed, ezert a te esetedben nem kell kockaztatni a sikertelenseget par ezer forintert(amit pl megsporolnal, ha 5 kulonbozo helyen vasarolnad meg az alkatreszeket).
    A BIOS rejtelmei meg raernek kesobb. Ahol osszerakjak a gepet, ott beallitjak neked a
    BIOS-t, nem kell turkalnod benne. Ha lama vagy, akkor eloszor tapasztalj meg par dolgot, a tuning azutan johet csak, ha mar van valami fogalmad a kulonbozo beallitasokrol.
    En pl a sajat boromon tapatszaltam meg a kiserletezeseimet, mert bizony parszor jol megszopattam magamat, es akkor meg nem volt internet, ahol megkerdezhettem volna, hogy akkor most mit b@sztam el. Most sem vagyok egy guru, de mar bele mernek vagni egy extrem tuningba is.
    Ha valaki nem ismeri a rendszert, akkor az azt sem tudja, hogy mi a teendo, ha valami szopas van, es ez veszelyes lehet.

Mindezt most ujra elolvastam, es bocs, hogy lelamaztalak parszor, nem rosszindulatbol tettem. Csak a tiszta segito szandek...

Ha kivancsi vagy valamire, akkor irj, mindenre megkapod a valaszt.
  • pilóta
    Hát ha ennyire nem értesz hozzá :), akkor inkább bízd rá a boltra. Mondd meg, hogy mi legyen benne, azt pedig szereljék ösze ők.
  • Khiraly
    Talan nagyon lama kerdes, meg itt nagyon sok procihuzo muvesz is van, ezert ti segithettek a legjobban nekem. Tehat melyik kabelt hova dugjam, a leendo gepemnel, mire ugyeljek oda, hogyan all fol eloszor a rendszer? Eleg csak egy CD megyhajto, vagy kell valami kabel is hozza?
    Hogyan konfiguraljam a BIOS-t?
    Aki tud internetcimet, azt is irhat, de minden segitseget szivesen varok. (Aztan ne hulyezetek le hogy ilyen kezdo kerdest teszek fol. Es gondolom azzal ti is egyet ertetek, hogy nem egy osszeszerelt gepet kellene venni, hanem alkatreszekbol osszerakni, igy az van benne amit en akarok, es nem is annyira vagnak at.)
    A konfiguraciot azt en is kiugyeskedem, azzal nincs gond, itt csak az osszeszerelestol felek.

Segitsetek!