Amiga vs. PC - melyik a jobb?
-
Laci #90 Bocs rosszul írtam: 1200-asnál újabb Amigákról van szó a mai használat során a PC-vel szemben.
A másik, hogy mocsokul makacs faszit fogtatok ki személyemben és szivesen vitatkozom. Kíváncsi vagyok mióta használsz PC-t. Az meg hogy a Microsuxx-al semmi bajod nem vall túl nagy tapasztalatra részedről. Nem fejlesztenek rá: Erről maga az Amiga már mondottam, hogy nem tehet. A PPC nem brillírozik? Hogy brillírozna, mikor benne van a "PC" név? :-)). Nem volt shut-downlolva? Majd lesz, amúgy, hoigy ott mi volt suxx downolva azt én nem tudom és nem is izgat. A PC legynagyobb szégyenének azt tartom, hogy majdnem tízszer "impotensebb sebességben (de szerintem másban is) az Amigánál: TV társaságnál 50MHz-s 68060-as Amigákat használnak filmvágásra, bizonyára jó célhardwarekkel, de ettől az ugyanilyen hatékony 500MHz-s!!! PC sem mentesül célkártyáktól, ha ilyen műveletet végeznek rajta. Azt én is tudom, hogy a mai leggyorsabb PC-k jóval gyorsabbak a leggyorsabb Amigáknál összességében, csakhogy leggyorsabb Amiga: 50MHz, leggyorsabb PC: 1500Mhz!!!. Ez még mind semmi. A PC csak szoftwareellátottságban lett jobb, nameg bővíthetőségben, dehát amit művel abban az esetben, ha mondjuk több hardware-t akarunk kötni hozzá, az őskáoszt megszégyenítő: Nem jól van beállítva ez az IRQ szám, az az address stb. Talán a PC-s Plug-andplay egy kicsit (de hozzá kell tennem nem sokat) segített ezen, bár az Amiga ezt már több mint tíz éve sokkal hattékonyabban alkalmazza. PL nem tetszik neki, ha a modemet bekpcsolás előtt kapcsolom be, vagy a a nyomtatót bakapcsolás után. Ki a farkam kérdezte kedves PC-m vélmeényét? Senki! Ezt magának kéne tudnia "sértődés" nélkül méghozzá működőképességre utaló jelek mutatásával megoldania. Még egy előny találtam a PC-re nézva: több RAM így gyorsabb renderelés, programbetöltés stb... De ehhez is erőforrás kell. Szerintem a Linux Mérföldekkel a merkantilista (dehát mi nem az?) winfos előtt jár, az én hibám, hogy lusta vagyok átállni. Megszoktam ezt a microsuxxot, de remélem ez nem akadály, mert csak az idegeimet húzza ez is. Az Amiga abban is jobb volt, hogy ott eleve nem szarakodtak annyit az oprendszerrel: Benne volt a gépben és a programokban folytatódva individuális használat volt elérhető (najó ez a programoknak csak 99%-ára igaz). Itt már volt egy összefoglaló és az ilyen fanetikusoknak is tanulságos hozzászólás: A PC fejlődik, ezért használják, az AGA nem (lefújta a bíró, mikor már a PC előtt járt). Ez valóban így van, de én fennt kell tartsam véleményem, hogy az Amiga még mindig jobb potenciájából adódóan a PC-vel szemben, nem is beszélve, hogy szaftware-i sokkal kevesebbet foglalnak: Workbench 1.3 1 880KB-os lemez, hasonló tudású winfos 3.1 11 1,44MB-os lemez!
PC funok ide szerintem ne írjanak, mert kiderül róluk, hogy azon kívül más géppel nem igen találkozhattak! A témában TAPASZTALT emberek segtségét kérték!!!
Hogy az Apple hányingert okoz? Az te vagy. Most itt már hadd ne beszéljek az ugyancsak erős fölényben lévő PC-vel szembeni potenciáról. Kíváncsi vagyok a egy 450MHz-es PC hogy emulál egy Macet, HA EGY A500 EMULÁLÁSÁVAL IS CSAK VÉRT IZZADVA BÍR! (ami 7,14MHz-s). Mert azt tudom, hogy egy 450MHz-s Machintos 266-os Pentium II-t minden sebességi és egyéb gond nélkül emulál!!! A szar OS csak azért lehet ok a hányingerre mert sajnos (nemtudom miért valószínűleg üzlet, mint minden) kezd hasonlítani a microsuxx winfosra. Persze még így is többre használható. Apropó, azzal a dumával jönnek, hogy a 2002-es winfos most forradalmian új lesz. Ehe, na mindegy... Jót röhögtem, mivel a Windows 3.11 óta minősége lefelé ível. Érdekes egybeesés. A Windows 3.11 volt az utolsó, ami hasonlított a Workbenchre (persze mer az is koppintás volt, mármint a Windows) ezért lehetett még valamennyire stabil. Én boldog ember voltam a Workbench 1.3-al is, az megbízható volt!!! Ennyit úgy összefoglalóban, remélem még reagáltok, örülök, hogy ti legalább látogatjátok ezt az amúgy lerágott topicot. Aki érdemi infót tud az is írjon, de szívesen vitatkozom tovább, mert tudom, hogy az Amiga azért még ha nem is fejlesztik, ma sem adja be a derekát egy szégyenteljes PC ellen! Azt meg nem tudom, hogy te milyen normális PC-s alkatrészekről beszélsz.