Amiga vs. PC - melyik a jobb?
  • farkaspok
    Válasz:
    Avagy:

Az "Intra-Net"-en levő "Bill Gates a menyországban" - témájú írásra reagálva:

>>Először is : A Windows nem jó. Sőt! Az Amiga OS-e ezzel szemben eléggé használható színvonalon
    >>mozog. A Magic Work Bench, vagy mittom én hogyan kell leírni, ráadásul még szép is. A multitask az
    >>multitask-ként működik. Nem csinál kékhalált, nincsenek(?) memóriacím problémái. Kicsi és hatékony.
    >>Tehát nem igényel erőművet.
    -----------------------------

>De!!! A kékhalál helyett állandóan "gurul" oda-vissza. Ahhoz, hogy legyen egy olyan Amigád, amin a

Ezt az "állandóan gurul oda-vissza"-t, nem tudom honnan szedted, bizonyára sok Amigát láthattál már
    működni... Ha igen, akkor TUDOD hogy nem igaz amit írsz, ha nem akkor meg milyen alapon írogatsz
    valóságtartalmat nélkülöző állításokat. Ebből a mondatból az is kiderül hogy fogalmad sincs az Amiga
    lényegéről, a Guru felirat jelentéséről, előtörténetéről. Ha valamit le akarsz hordani a sárga
    földig, LEGALÁBB vedd a fáradtságot és ISMERD MEG, különben nagyon hamar hiteledet veszted.
    Guru-kékhalálra visszatérve, az igényes windows-ok még arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy
    kiadós fagyás után újraindítsák magukat. Tudom ez nem bug hanem feature :)

>jelenlegi programok elfutnak, nem több, de nem is kevesebb, mint 300e Ft-ra van szükséged. Ez a
    >PC-nél 150-200e Ft-ból kijön. Térjünk át a hardware témára. Hát, egy komplett Amiga nagyon szépen

Ismét érdekelne hogy ez a szám hogy jött ki. Megosztanád velünk a PONTOS számításaidat ? Egyáltalán
    milyen Amigát raktál ebből össze ? Milyen JELENLEGI programokról írsz Amigán ? Hiszen géped sincs!
    Azt sem tudod mik ma a min. követelmények! Ez nem pc, ahol még egy képernyővédőnek is direct x és
    MMX kell... Programja válogatja hogy minek milyen hardverre van szüksége. Most ne mondd azt hogy ezt
    te is tudod, mert ha tudnád akkor nem írtad volna le a fenti bődületes baromságot. A pc árait inkább
    ne részletezzük, mert az a számítás IGEN hosszúra nyúlna..

>tud kinézni: PC-s kétajtós szekrény, (ami PC-s körökben már elavult) persze PC-s (megbuherált)
    >táppal, PC-s winchesterrel, (amit az Amiga rendre kinyír) PC-s CD-ROM-al, stb. Ja! És van benne egy
    >Amiga alaplap(?)(nem tudom náluk hogy nevezik ezt a komponenst). Igaz monitorként használhatod a
    >TV-det És meglepően szép grafikát tud produkálni, de ha Monitorozol vele még az is PC-s.

Ezt a sztereotíp szöveget :) HÁNY ilyen Amigát láttál úgy őszintén... Mert én, veled ellentétben
    meglehetősen sokat. Ha valaki úgy dönt hogy az Amigáját átépíti egy toronyházba, számos lehetőség
    áll előtte. Mivel te magad mondtad hogy milyen drága is az Amiga, ugye NEM feltételezed hogy pont
    házból veszik a lerosszabbat, legolcsóbbat az Amigások.;) Már aki nem eredeti Amiga toronyházat
    vesz, a gyárilag külön házba szerelt Amigákról nem is beszélve. Mert bizony ilyenek is vannak, attól
    függetlenül hogy te nem hallottál róluk. Vagy hallottál, de nem írtad le ? Ejj-ejj! Csak nem megint
    oda lyukadunk ki hogy te szándékosan akarod az Amigát rossz fényben feltünteni!?.

>Ha a PC-snek elromlik valamilyen alkatrésze, elmehet a boltba és megveheti X összegért, ami lehet
    >X>pénztárca, vagy X >ismerőseidet, hogy ugyanmár hÍvják ők is körbe az ő ismerőseiket hátha lehet találni bele
    >ilyen-olyan processzort, grafkártyát stb. (Az ilyen-olyannal a megnevezésére utaltam és nem
    >leszóltam!) Ha badsectoros a winyó: egye fene a PC elmegy vele addíg amíg van egy minimális hely a
    >rendszernek. Próbáld ezt meg egy Amigánál. Hát nem lesz szerencséd: 1(!) azaz egy darab badsector
    >és vége az egésznek.

Hogy te milyen tájékozott vagy Amiga HW ügyekben. :) Csak épp a legkézenfekvőbb variációt hagytad
    ki: az amigás felhívja az ország több pontján található, Amigát forgalmazó boltok egyikét. Egyébként
    téged zavar az, hogy felveszem a telefont és tudom hogy a túloldalon nem egy lamer (és a saját
    profitjára gondosan ügyelő) boltos szólal meg, hanem egy BARÁT, aki segít ? Jahh hát az
    összetartásról és segítőkészségről nehéz is egy pc tulajnak mesélni. Ez a mondatod kritikán aluli
    volt, már ne is haragudj. Ezt a badblockos dolgot nem tudom honnan a fenéből szeded, de nagyon
    érdekesen hangzik. Egy gond van vele csak. Az hogy nem igaz. Tudod Amigán, az ember megszokta hogy
    VÁLASZTHAT. Még a filerendszerekből is. FFS,AFS,PFS,PFSII,SFS. Csak néhány, a teljesség igénye
    nélkül...

>Lehet hogy ingyenesek a programok rá. De azt a mennyiséget igazán adhatják ingyen is annak az Y
    >számú vásárló rétegnek. Ha az Amiga lenne a befutot számítógép, higgyétek el: ugyanolyan drágán
    >lehetne hozzájutni a programokhoz, mint most a PC-nél. Lehet, hogy az Amigához ingyenes progik
    >vannak, de a PC-hez viszont sokmindent lehet kapni.

Természetesen Amigára sem ingyenes minden szoftver. Ezt most megint honnan vetted? A végén még abban
    is kételkedni fogok hogy egyszer is láttál távolról egyet. Közgazdaságtant pedig valószínüleg nem
    tanultál, mert akkor tudnád hogy a kevesebb felhasználó kisebb piacot jelent és a kisebb piacon
    ugyanazt a nyereséget csak nagyobb haszonkulccsal lehet produkálni. Mondjuk ehhez elég a józan
    paraszti ész is...de hála az égnek a windows gondoskodik róla hogy ne kelljen használni az
    agyatokat. Bizonyára nincs közgázvarázsló a gépedre telepítve...A józan ész meg default
    uninstalled, végzetes kivétel,ütközés bzzzzz&/5#//&/$&%§%%$ ;) Mégis akkor miért olcsóbbak Amigához
    a szoftverek ? Azért mert itt nem meggazdagodni akarnak az emberek. (Kivételek persze MINDIG
    vannak. Semmi sem fehér vagy fekete)Tudod ezt a gépet SZERETNI is lehet...és ha valaki szeret
    valamit, azt te észérvekkel sosem fogod meggyőzni.Igaz itt ilyen még nem hangzott el ;)

>A PC-re állandóan fejlesztenek (mind hardware, mind software terén) több-kevesebb (néha-sokszor
    >inkább rontva a helyzeten) eredménnyel. Igaz a PC-sek által rendezett partykon nem vernek szét
    >Amigákat, ami a másik táborról ez nem mondható el. Végül is ez is egy kultúra.

No igen. A "fejlesztés" eredménye hogy mostanra 128mB RAM kell egy op.rendszernek nevezett valami
    elfogadható működéséhez, és 6-800 mHz egy szövegszerkesztő használatához... No comment.
    Á a pc zúzás... látni hogy mennyire fogalmatok sincs a valódi indokokról. Nehéz is megérteni a
    mindent elnyomó wintel kampányok harsogása mellett. Mondd... neked sosem veszett még el x
    órai/napi/heti munkád az ócskavashalmodnak köszönhetően ? Sosem kívántad még az egészet a pokolba ?
    Sosem volt olyan érzésed hogy legszívesebben összetörnéd az egészet ? Előre tudom a választ: Nem.
    Ebben az esetben gratulálok, te még az amigásoknál is kisebb csoport tagjánat tudhatod magad. Bizony
    a legtöbb embert már érte komoly kellemetlenség a "korszerű és modern" winpc használata miatt. 1
    évben 1x 2x jólesik kiereszteni a fáradt gőzt. Ez persze csak az a része, amit elvileg meg kell
    értened. A lényeg viszont most jön. Ha te szeretsz valamit, esetünkben az Amigát, ismered a múltját,
    jelenét és várható jövőjéről is vannak sejtéseid - nos akkor NAGYON nehezen viseled azt a
    NÉPBUTÍTÁST, ÁMÍTÁST vagy én nem is tudom minek nevezzem azt, ami ma Magyarországon folyik. Amikor
    egy SZÁMÍTÁSTECHNIKA tanár úgy kaphat diplomát hogy NEM látott egy Macintosht, nem ismeri az
    előnyeit/hátrányait!!! Ez nem számítástechnika amit tanítanak!!! Ez PC technika! Szerinted az
    oktatásnak az a célja hogy belenevelje az emberbe: CSAK EGY ÚT létezik ???? NEM. Az lenne a felada
    hogy olyan ismereteket adjon az embereknek, amik alapján azok MAGUK dönthetnek arról, mit is
    szeretnének valójában. A számítástechnika könyvekben a történelem TUDATOS ELFERDÍTÉSE zajlik és ezt
    nagyon nehéz lenyelni!!!! NAGYON. Amikor a sztech történetét tanulják és az így néz ki: abakusz,
    Eniac, HT,XT,286,386 stb. Egyetlenegy dolgot szeretnék. Hogy az ESÉLYT adják meg a szabad
    választáshoz. De ehelyett KÖTELEZNEK a pc megvásárlására, rákényszerítenek hogy használjam,
    megmagyarázzák nekem hogy az jó. Ha ezt tapasztalnád az év 364 napján, te mit tennél a 365.-en?
    Tudom, te nem törnél pécét.... Ez olyan gyerekes, naiv meg mittomén... Nem értettük meg egymást.
    Sajnálom.

A windows problémáit nem sorolnám fel, van neki annyi mint égen a csillag És ráadásul többen ismerik
    mint az Amigás OS-eket. De azért ebben van egy kis furcsaság: honnan ismerik ilyen jól az Amigások a
    PC-s problémákat?! Talán azért mert rendszeresen használják a PC-t! (Épp az előbb felsorolt
    okokból.)

Ezt most nagyon jól mondtad. Felsoroltam hogy miért.... De ugye te is elismered hogy ismerjük, sőt
    jól ismerjük. Elismerted, mert leírtad. Ha ezek után az Amigát választjuk, el kell hinned hogy
    NEKÜNK jobban megfelel az Amiga. És te mennyire ismered az Amigát? Ez kiderült ebből a leveledből,
    nem kell válaszolnod... De azért elég kemény véleményt formáltál róla. Ez az amin a kicsit
    öntudatosabb amigásnak eldurran az agya. Honnan a fenéből tudjátok hogy mi a jó és mi a rossz, mikor
    NEM ISMERITEK a másik oldalt!!!

Ami még nem gond, de a Windows-t is!!!!! Pedig nem az az egyedüli oprendszer PC-re.
    Lényegtelen. Ne sértődjetek meg kedves Amigahívő barátaim! ÉN! Nem bántani akartalak és nem is
    akarlak benneteket. Csak arra próbáltam meg ráirányítani a figyelmeteket, hogy hiába nem ismeritek
    el: Az Amigának is vannak problémái. Én PC user vagyok, de elismerem a PC és a hozzáadott progik
    problémáit. (már amit ismerek) És nem verem véresre a mellkasomat, hirdetve a hibátlanságot, az
    úgynevezett olcsóságot, a fejlettséget, miközben tudom, hogy fele sem igaz. Most ezek után
    képzeljétek el a menyországban azt a fejetlenséget: ugyan van sok-sok Amiga, DE! Nincs hozzá
    alkatrész, nincs hozzá program és ami van azt is állandóan vissza kellene "görgetni"!

Te meg képzeld el a Mennyországot itt a Földön. Mindenki boldogan megfér egymás mellett, te a pc-d,
    mi az Amigánk mellett. Sajnos nem így alakult, nem adták, nem adják meg nekünk az esélyt...

Saughassy