Amiga vs. PC - melyik a jobb?
  • TheZsenyka
    Köszi a bíztatást minden illetékes arcnak! Ha hiszitek, ha nem, máris szerváltam hozzá pár érdekesnek tűnő holmit. Van például RocHard kieg kártyám ami tele van ramokkal, van rajta két IDE csatorna (vagy ez két ide port? még nem jöttem rá) meg SCSI vezérlő. A co-proc nincsen benne, de szerintem egyenlőre nem is érdekes.
    Balszerencse hegyek:
    Sikerült RGB kábelt szerválnom, SCART befigyelt a TV-be, hát semmi... haver nagy monitor/tv szervizes, aszongya lökjem rá a teletextre... röhögtem, erre frankón adja a képet . Arcom majd leszakadt... sajnos txt alatt lassan ugyan de fut a kép... mind1, új próbálkozás:
    Másik műszaki zseni haverom épített egy FEM23Dsub/15FEMDsub átalakítót valami AND kapus IC őrülettel... nagy örvendés, ráraktam az első moncsit ami a kezembe akadt... szívás... monitoros haver röktön nyomja: Mondtam volna ha megkérdezel, hogy a moncsik nem nagyon viszik a 30KHz-et... próbáld valami régebbi moncsival vagy RGB moncsival... - arcom megint padlón ... :)
    Végül is egy modulatorral ideiglenesen meglőttem a cuccost...

A helyzet az, hogy picit leesett az arcom, mert bedobtam egy DEMO-t és nem nagyon akartam elhinni hogy amit látok azt egy 1986-os masina kreálja. Pörgő kockák, elmosás effektnek tűnő dolgok, fullscreen áttetsző cuccok repkednek mittomén. Elég pozitív élmény volt.
    Pár gammát (játékot, na ) átnyálazva rájöttem hogy jelenlegi szerény játékkészletemből a platform játékok tetszenek a legjobban. Volt egy két nagyon gagyi cucc, de volt olyan is ami tetszett! Egyébként már adtam is fel csomó helyen hírdetést hogy Viper 520 ill. 530 (ritka) kártyát keresek... Honann tudom mi ez? Utóbbi 5 napban keményen vadásztam minden info után az Amiga-ról... Izé... Lehet hogy veszek egy 1200-ast is :) Nem vicc.
    Csomó érdekes leírás:
    http://hard-ware.de/amiga
    Penge magyar site:
    http://www.freeweb.hu/amigapower/
    (de sok más jót is láttam, csak ez nagyon megfogott)

Szóval vannak fejlemények :)