Amiga vs. PC - melyik a jobb?
-
Laci #105 Nem haragszom, a speckó kártya egyértelműen igaz, nyilvánvaló, hogy még a csodagép Amiga sem tud kártya nélkül videózni. Én azt szeretném kiemelni, hogy PC-nek ugyanígy kártyákkal meg mindennek 500MHz-re van szüksége, a normális eredményhez, az Amiga erre ugyanúgy kártyákkal 50MHz-n muzsikál. Az mp3-al meg ne vágd a PC alatt a fát, mert egy japán ismerős kidobásra ítélt DX2 50-esét ingyen nekünk adta és próbáltam rajt 96kbit-es mp3-at. Max 80kbit-eset tud, csakúgy mint egy 66MHz-s akadásmentesen lejátszani. Ha ezt egy 50MHz-s Amiga 128kbit-en akadásmentesen meg tudja tenni, már jobb, mint a PC!!! Egyébként tisztelem a véleményed, meg elismerem a tapasztalatodat, mégegyszer mondom, hogy én a teljesítményt (ez a potencia) próbálom összemérni, amiben az Amiga kétségtelenül sokkal jobb, mint a PC, ezt tényleg senki nem tagadhatja. Persze, hogy drágább jóval, mint a PC, de ez is mutatja, hogy többet is ér. Használhatóbb is, persze erre a microsuxxmentesség is rájátszik. Ennek alapján az Amiga egyszerűen JOBB kell, hogy legyen, mint a PC, speckókártyák meg maradjunk annyiban mindkettőhöz kellenek a mai elvárásokhoz, csak azért a proci órajele és hatásfoka az ami ehhez úgyszintén nem mindegy. Már mondtam, hogy beletehetsz egy 50MHz-s PC-be akármilyen digitalizálókártyát, már a vágóprogram elindításához is pokoli lassú lenne. Ezt legalább kártyákkal ugyan, de egy Amigától el lehet várni!!! Az más kérdés, hogy nekem (és sokan másoknak) elfogultságunk, fanatizmusunk van az Amigával kapcsolatban, de mint mondottam ez sem lehet véletlen. A PC mindig kifutott a divatból, mert mindenhez hirtelen mindig olyan lassúvá vált. Ezen ott már kártyák sem segítettek. Az Amiga legalább képes kártyákkal ugyan, de felvenni a versenyt. Ez persze a jó oprendszernek, processzori utasításkészletnek és a progiknak is köszönhető, de az a lényeg, hogy ez így sokkal jobb mint a PC. Egyedül talán PC-s tapasztalataid azok, melyeket kissé kétségbe vonok, merthát ennyira a microsuxxot és a PC-t sem dícsérte okkal senki. Na mindegy. Problémásan vitás ember vagyok, úgyhogy várom mindenki reakcióját továbbra is.