• Breki33
    #8760
    Én inkább ezzel értenék egyet

    http://zene.hu/20090823_a_nyulak_magyarul_hallgathattak_a_kiralyno_dalait_avagy_freddie_mercury_emlekkoncert_a_margitszigeten?currentPage=2

    Serban Attila nyilatkozata is nagyon tetszik

    - Nagy Queen rajongó vagy. Gondolom, ez egy plusz öröm volt, hogy felkértek, hogy a kedvenc szerződtől, énekesedtől énekelsz dalokat.
    - Igen. Már nagyon régóta gondolkodtunk Miklós Tibivel azon, hogy a Queen dalai hogyan kerülhetnek Magyarországra. Két lehetőség állt fent. Az egyik, hogy valahol be tudja mutatni a We Will Rock You musicalt, ami nem jött be. Ezt sajnálom, annak viszont nagyon örülök, hogy Tibi összeállította a Queen dalaiból ezt a darabot, amivel egy új formát hoztunk a Margitszigetre. Ez egy szeánsz koncert, ami önmagában nem egy koncert és nem is egy színházi előadás, hanem a kettő kombinációja, egy olyan különleges dolog, ahol emlékezünk Freddie Mercury-ra, tisztelgünk előtte és a Queen együttes zenéje előtt. Borzasztóan örültem a felkérésnek, mert a Queen dalok zseniálisak és fantasztikusak lettek a magyar szövegekkel is. Ez az előadás kárpótol azért, hogy a We Will Rock You-ban nem játszhattam el eddig még Galileo szerepét, ami régóta az egyik álom szerepem. Ha ez a darab nem is a We Will Rock You, de ugyanolyan nagyszerű érzés ezeket a dalokat énekelni, és nagyon szeretjük az előadást.

    - Miért kedvelted Freddie Mercury-t és a Queen-t? Milyen dolgok tetszettek benne?
    - A Queen által játszott zene egy olyan különleges rock zene, ami a mai napig nem nagyon van a palettán, és ami a zenekar fennállása óta nagyon egyedi, nagyon különleges és színvonalas. De ami igazán megfogott a Queen-ben, az Freddie Mercury személyisége, az az energia, amivel ő dolgozott, a hangi kvalitásai, ahogyan énekelte a dalait, hogy minden pillanatban átjött, hogy valami hihetetlen energiával dolgozik.

    - A darabban Freddie Mercury életének különböző állomásait dolgozzátok fel, mesélitek el. Neked melyik jutott?
    - Én a huszonnégy dalból hatban veszek részt. Ez egy nagyon kemény anyag. Jutott olyan sláger nekem, amit már nagyon sokszor énekeltem a fellépéseimen és jutott olyan is, amit még soha. Egyet kiemelnék: ez a Barcelona duett, amit Freddie és Montserrat Cabballé énekeltek a barcelonai olimpia megnyitóján. Az előadásban Szóka Júliával énekelem. Megpróbáltuk nagyon jól prezentálni. Hihetetlenül megszerettem ezt a szerzeményt. Azt el kell mondanom, hogy amikor felénekeltem a lemezemre a Show Must Go On-t, azt hittem nem lesz nehezebb Queen dal, amivel meg kell küzdenem. Nos hát lett, mert a Barcelona nagyon nagy kihívás amiatt, hogy egyrészt klasszikusan, másrészt rockosan kell énekelni. Tehát eklektikus és bonyolult egy kicsit a dal. De nagyon megszerettem és egy óriási kihívás volt. Ezen kívül éneklem a We Are The Champions-t, a Don’t Stop Me Now-t, tehát több olyan dalt, amit már korábban énekeltem angolul. Merőben más magyarul énekelni ezeket a dalokat, mindegyik egy új kihívás lett azáltal, hogy Tibi fantasztikus szövegeket írt rá Szeretem mindegyik dalt, amit kaptam.

    http://zene.hu/20090815_ime_az_igazsag_serban_attila_nem_utanozza_freddie_mercuryt